Iklan

Monday, December 7, 2015

BreastFeeding BabyWearing and ClothDiapering

okay masih lagi tak percaya, untuk anak 2nd ni aku berjaya capai beberapa target n benda yg tak pernah pikir aku leh buat sebelum ni.

memandangkan esok ialah 1st besday KD maka esok gak bersamaan 1 tahun aku Breastfeed anak aku. Alhamdulillah aku berjaya walaupun mula2 ada mix ngan FM. so daripada hari keberapa ntah aku dah start pump n sampai ke arini, aku tak skip pump kat opis, mmg bertambahlah kerja mak. hehe


3rd pump lepas Pureen & Avent
Yang ini comey lote si Malish Aria

okay yg 2nd ialah Babywearing~ aku dah kira fanatik babywearing gak lah haha.Ini suma angkara sifu aku Sheila Shafie namanya, since KD dalam perut dah tgk macam2 fesyen dia carry anak dia, n aku pn menuntut ilmu dgn dia. genap 44 ari abes pantang terus pg belajar n terus carry  KD ngan wrap pastu mei tai n pastu upgrade ke ssc. later2 kita cita pasal Babywearing okay. So dikira2 lepas abes pantang sampai skang dah 10 bulan terjebak ngan babywearing. Ini suma tak pernah dilakukan masa si abang MFH dulu

ni ha wrap baru aku. Hannah by Baby Ultra

Last sekali kegiatan terbaru aku ialah mengumpul CD aka Cloth Diaper.Yang ni baru jer terjebak since KD 8 bulan.
taraa banyak kan cd KD. total dah ada 26pcs

Nanti sambung lagi ...

No comments: