Iklan

Wednesday, June 19, 2013

WordLess WednesDay ~ Koleksi Terbaru Boboiboy


RM15.90 
untuk Muhamad Fahiim Hanania 
=)

Wednesday, June 12, 2013

Homemade Burger Bakar by Masterchef Encik Daddy.

Salam Burger Bakar~

aritu aku letak gambar burger bakar yg dah siapkan.
arini nk tunjuk cara-cara membuat burger bakar.
resipi aku google sebenarnya tapi aku simple kan lagi.
sedap gak rasanya. hehe
biasanya kitorg beli daging kisar jenama Ramly.
untuk proses pembancuhan, aku lar yg buat.
Masterchef tu nk masak jer. hihi

aku letak daging, pastu bawang besar, n lada hitam yang ditumbuk

pastu yg putih itu ialah white pepper n letak seasoning cap maggi
juga garam secukup rasa

pastu letak telur sebijik. gaulkan sehingga sebati.
maaf takde gambar masa ngah gaul.

pastu

bentuk kan menjadi seperti burger. kemudian masuk jap dalam freezer.

pastu amik pemanggang ajaib. kita bakor~
nmpk tak 1 beso n 1 kecik. 
hehe. masterchef pnya harus lar yg besar kan.

ha ada gaya tak?
burger jer pun yg dia boleh masak. takde lar masterchef sgt.
wakakaka.

akhir sekali jadi camni.

boleh di'ngap'. hehe yummy~

WordLess Wednesday ~ Bapak Anak Emak.


Monday, June 10, 2013

Lunch : Homemade Burger Bakar

Malas nak keluar arini.
encik daddy tapaukan homemade burger bakar
dia yang masak~

makan kat opis jer ditemani telefon, kalkulator dan keyboard. 

haha

*tapauware free dari KFC Chicky Meal. DC Super Friends*

TQ daddy. love U =)

Setelah 2 tahun baru dapat ari Sabtu lepas.

Hihuu~

As-Salam Yaw.

 
ni ha setelah 2 tahun ++ baru dapat tgk wayang
hihihi
cerita last aku tgk Penunggu Istana
Fahiim pn dalam perut.

mula-mula nk tgk citer Bikers Kental, ingat nk bawak Fahiim sekali pastu tgk tiket suma dah full. yang ada pn lewat malam.
pikir-pikir, cancel lar cmtu. lain kali plak. pastu bwk budak tu pg main kat arcade games.
sonok + excited banget dia.

main piano

main kete, nk suh dia naik kuda tu tp dia takut.
tu yang buat muka cmtu. hihi

 ha stail tak bwk kete smbil mencangkung~


pastu ngah main-main tetiba nmpk seseorg yang dikenali.
aku lar yang nampak. hihi. rupanya MIL  ngan adik-adik asben pn ada kat Alamanda.

ha tu lar peluang keemasan, dah settled main kat situ, kitorg join MIL pastu 
encik daddy mengambil kesempatan suh emak dia bawak balik Fahiim dulu.
hahaha bijak tak?

pas pusing-pusing Alamanda, adik daddy belanja McD, siap makan suma
maka berangkatlah Fahiim pulang. kitorg terus pg kat GSC.

tiket dah beli sblm mkn. sng jer beli tiket, tak payah beratur.
haha rahsianya bukan online, bukan guna phone tp 
guna Hong Leong - GSC Credit Card
encik daddy pnya. dah lama ada since rajin tgk wayang dulu.
masuk lorong tu tp byr guna cash. hehe

 muka teruja si bini ~ lama weh tak tgk wayang
laki pn teruja tgk bumbung. haha

ramai betul manusia yg tak tidur lagi.

lagi sekali kitorg guna lorong khas masa nk beli popcorn.
panjang giler barisan kalau tak guna lorong khas.

beli Combo 6, Large Popcorn + soft drink + mineral
= RM10.30

tapi kali ni kena bayar pakai kad. so dah bayar tgk resit
ada diskaun 5% = RM9,80.
dah lar tak yah beratur dapat diskaun plak. untung beb 
hihihi

best gak citer Fast & Furios 6. leh plak idup balik si Letty tu.
malas lar wat review sbb aku tertido kejap ada 1 part tu. =P
Sekian.

Friday, June 7, 2013

Keputusan Peraduan Instagram Pa&Ma



Bukan aku menang pon. saje nk post.
nama aku jer yg keluar. no 1 plak tu. wakakaka

Sekian Terima Kasih
=)

jangan marah haa~

Thursday, June 6, 2013

06.06.2010 ~ 06.06.2013 = 3rd Anniversary =)

Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh



Alhamdulillah syukur Allah s.w.t panjangkan jodoh kami.
 Dah sampai tahun ke 3 pn.
walaupun pelbagai rintangan dan dugaan. kami harungi bersama dengan tabah dan sabar 

chewahh macam karangan plak.

Terima kasih encik daddy Hakiimy Yusoff menjaga dan melayan mummy dengan baik.
serta menjaga Fahiim Hanania dengan baik gak.

walaupun takde candle light dinner. mummy tak kisah. asalkan kita bertiga ada bersama untuk selamanya.

mummy pn selalu berdoa agar kita disatukan hingga ke Jannah. InsyaAllah. Amiin.

mummy sayang daddy n Fahiim Hanania.

mmmuuuaahhh 

(-_____________-)

cupcakes from M&M cupcakes

Untuk Encik Daddy Sempena 3rd Anniversary~

Sahabat ~ Najwa Latiff & Sleeq feat Sham Kamarul


Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka

setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh


Kau lah yang selalu

Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku


Kau lah yang di situ

Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku


Ku tahu ku kan selalu ada

Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu


Kau lah yang selalu

Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku


Kau lah yang di situ

Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku


Kau lah yang selalu

Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku


Kau lah yang di situ

Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku


Sahabatku.


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2011/11/lirik-lagu-sahabat-najwa-latif.html#ixzz2VJgnPx3b

*aku siap tukar caller ringtone lagu ni* hehehe

Wednesday, June 5, 2013

Cerita Bergambar Hari Ahad ~ Cukur Jambul Zara Airis


Hari Ahad aritu, ank buah daddy buat 
Majlis Doa Selamat dan Cukur Jambul~

Budak Demok no 2 tu dah nak masuk 3 bulan
dah makin debab, geram jer tgk.

ah tgk gambar jer lar. hihuu

ni dia Nur Zara Airis bambam


cake n candy buffet

ni mama n papa Zara, dorg sambut 2nd anniversary 29 May.
~adik encik daddy yg no 3

kami 3 beranak n ada org interframe blakang tu (~-~)

last sekali aksi Fahiim Hanania yg tak reti duk diam
bagi can dia lepas masa tu~ letih mengejar.


time org ngah cukur jambul baby Zara, 
dia leh wat muka pelik duk tgh2 situ~
hehehe

ha yg ni dia nk "mengerjakan" candy buffet

2 minit jer duk diam sebelah Tok Pa
*Fahiim mewarisi keputihan Tok Pa ~ org Pasir Mas*

gambar dari instagram. happy 2years 1month old~

Cerita Bergambar Tammat...

Anniversary Mood~

Hai Assalammualaikum~

Im back... dengan rasa berbunga riang menjelang wedding anniversary besok~ hehehe

herm teringat time ni 3 tahun lalu, aku bz melayan saudara-mara + tengah buat persiapan terakhir.

last day jadi anak dara. muahahaha


Kronologi Perkenalan

Mula kenal kat tempat keje, tahun 2007, kawan-kawan biasa jer dulu.
pastu baru ada ayat-ayat cinta. hehe
kapel / declared 19.09.2008.
29.11.2009 - Bertunang
dan akhirnya selepas pelbagai cabaran dan dugaan
06.06.2010 - 10.00am  kami dinikahkan
hoyeah~
majlis bertandang 13.06.2010
sambung lagi episod seterusnya
08.2010 disahkan pregnant dan bersalin pada 02.05.2011.
hampir sebulan sebelum anniversary pertama~

itu lar dia serba sikit. ha nk tempek gambar lar.
=) 



Selepas  nikah ~ penyerahan mas kahwin dan batal air sembahyang.



sesi berposing lepas bersanding~



acara malam sebelum tido. hahaha


majlis bertandang ~ makan beradab 

Sekian tu jer