Iklan

Friday, March 29, 2013

Buat Keje Sambil Mencekik

AsSalam. hello2

korang hado, buat keje sket pastu makan.
hahaha mana lar tak gemuk (^_^)'

Popia Basah
beli kat Food Court PKNS Bangi
Gerai sebelah kiri dari pintu masuk utama
juga menjual air

2 biji = RM1.50

rasanya mmg terbaik~

Mencekik = Makan
Sekian terima kasih
=)

Thursday, March 28, 2013

Selalu makan ini bila takde idea memasak~

AsSalam.

tajuk merangkap isi hehe. 
arini nk wat sambungan entry pasal makanan.


Abg Mat Kuey Teow 
(macam2 ada ejaan kuey teow ni tp aku slalu eja cmni lar haha)

sedap gak lar kuey teow dia 
tapi sikit sangat terpaksa beli 4 bungkus untuk 2 org makan.
=P
aku mmg slalu take away sbb dia cuma gerai kecik jer
selalu penuh. makan kat umah pun ok jugak.

eh lupa nk ckp kat mana. tmptnya refer kat map bwh ni
hehe
sempadan kajang n bangi seksyen 7.

leh juga wat tempahan.

tengok pun kenyang tau. tak caya try lar tgk
kikikii


ha meleleh tak? nyum2 sedap banget ;)
berserta 2 ekor udang

Happy Birthday to Mohd Zariq

yang ke 6 tahun.
ari sabtu nnt ada celebration besday dia.

maksu paksu n fahiim dah beli hadiah utk ayeq.
besar punya. hehe

semoga jadi budak yang berjaya hingga dewasa
;)


versi kecik, pakai puting~
wit dania. tomey kan =)

Wednesday, March 27, 2013

Bangi Megi Ketam - Seksyen 7

Salam Megi Ketam

hari ni nak cita pasal makan, bukan arini jer tapi sambung ke esok dan lusa
cita pasal makanan hehe

seperti tajuk kat atas.
kedai makan Bangi Megi Ketam ni nama asal dia Anjung Selera Ikan Bakar
dulu masa pembukaan Dato' Siti Nurhaliza yang rasmi kan.
ada bukti kat kedai dia ni ha...


aku mmg selalu lalu-lalang kawasan ni. 
tetiba nampak nama lain plak.
eh macam best Megi Ketam. dua-dua makanan faveret aku.
so aku ajak lar encik hakiimy try.

aku survey dulu. tanya dia berapa harga, sedap ke tak n blablabla
tapinya encik hakiimy tak nak sbb 
ketam dia besar-besar gedabak.
makanya aku beli megi ketam n untuk dia nasi goreng USA


ini menunya


menu utama KETAM.

selain megi leh gak makan masakan lain seperti di atas

waiter tu cakap harga mengikut saiz ketam. 
RM6 utk 100gm. megi dia charge RM5
jap eh mari tgk gambar ketam-ketam tersebut


hohoho ketam ini masih hidup yaw~

aku suh budak tu amik yg sederhana jer. 
maka setelah siap kami pun pulang ke rumah. 
oh ya aku take away sebenarnya 
sebab malu makan ketam kat restoren 
hahaha


taraa, bukan 2 ekor aku beli tapi tak muat mangkuk
terpaksa bahagi 2
1 mangkuk untuk ketam n 1 lagi letak megi n kulit ketam


arghh tgk lar penyepitnya. gemuk n banyak isi. 
SEDAP!

kuah megi tu pun sedap, tak tau nak cakap dia masak apa.
cukup rasa semua, pedas, yg penting sedap lar.
hehe

akhir kata aku bayar sebanyak RM24 untuk Megi Ketam 
n RM7.50 untuk Nasi Goreng USA.


nasib kulit-kulit tu tak leh makan.
hahaha
papepun berbaloi. kalau korang nak pergi
restoren ni kat Seksyen 7 Bandar Baru Bangi.
alamat tak sempat nak amik 
ataupun leh check disini juga =)

Alamat Bangi Megi Ketam 

Selamat Makan.

Wordless Wednesday - Ikea

 budak demok mengtransform kan diri~

hubby bagi bunga artificial. kuikui

Surat + Cenderahati Dari Suria Amanda

AsSalam~

Terima Kasih utk sis Suria Amanda.

Semenjak giveaway tamat. hari-hari tunggu Mr Posman. hehe

Semalam baru sampai dengan selamatnya.

Saya tak serik lar nk join giveaway akak lagi. =)

Insyaallah~ 

cute keychain selipar Bali 
Tengkiu

Wednesday, March 20, 2013

Wordless RABU~

kena blur. hehehe

Design for Goodies
~Fahiim Hanania Turns 2 

=)

Thursday, March 14, 2013

Mama Ngah in da house~

ngeh3 akhirnya aku membuat keputusan untuk

menjadi 

MAMA NGAH 

kepada budak tomey ini
ni ejaan nama dia yg sebenar.
krdt pic from FB mama dia~

hahaha ok tak?
hentam jer lar kan.

tomey kan.kan.kan
*aku mahu baby gurl. huhuu* sabar2~

Fahiim Hanania n Enfagrow A+

As-Salam~

Entry ni pasal aku pergi
 Motherhood Expo kat KL Convention Centre
dah basi. hehehe

biasa kalau aku pg expo ialah sebab nak cari susu.
takde lar murah sgt susu tapi ok lar. 
n boleh dapat free gift. hehe

latest sekali aku pergi yg kat KLCC tu.

teruja naik lif. ;)

ni dia tmpt ingin dituju. Hall 2. Booth Enfagrow A+

dan aku telah mendapat kesemua barang dibawah ni



 kalau beli Enfagrow A+ sekarang pn dapat Smart Numbers ni
aku beli 3 Tin aritu. maka dapat lar 3 jenis Smart Numbers
1 Tin bersamaan RM 99 sahaja.

aritu aku tgk kat tesco harga Enfagrow A+ RM114.00
ok lar kan. huhuu

mummy' s Favourite =)

bawah ni plak dapat masa beli 

kat 4th Maternity & Children Expo aritu~ 

Trolley Susu (Sebelah ialah Stok Susu =)

Storage Box

aku juga membeli ini 
kalau Expo tu ada Whoopee punya booth~
aku beli 2 bersamaan RM50
 dan percuma 5pcs Diaper Pants.

semuanya utk budak ini
sibuk main belon dari susu jenama lain. haha

next expo ialah 5th Maternity & Children Expo
@ Mid Valley Convention Centre.
5-7 April 2013.

Wednesday, March 13, 2013

WordLess WedNesday - 13032013


#Baju Tido + Boboiboy + Aktif + Malam + Tangan  Berpusing + Bayang~

Monday, March 11, 2013

Buku Nota Percuma~

Hai. Assalammualaikum~

aku buka cita setelah beberapa minggu bz.

citanya ialah pasal buku nota free kalau beli 3 pek Libresse.

hehehe

gambar ni aku amik kat FB Libresse Malaysia

dia ada 3 jenis buku macam dalam gambar tu

Career, Relationship & Personal Joy.

Semalam masa aku beli kat Tesco Kajang, aku main amik jer.
tak tahu plak ada 3 jenis buku. so aku dapat yang career.

aku selalu pakai yg purple. 3pek tu bersamaan RM15.90

berbalik cita pasal buku.
buku nota ni aku rasa best sbb ada kata-kata perangsang untuk wanita.
kalau buku nota career ni, 
lebih kepada kata-kata perangsang untuk membina kerjaya. ;)

dalam buku ni, dia bagi 4 Book Mark & 1 Sticker.

ni muka depan~

ada tingkap~ bole bukak2 hehe
suma gambar pompuan yg tgh wat keje.

ni ayat perangsang muka surat pertama.
aku setuju dengan ayat itu~




4 Bookmarks

dan stickers yang cute~

its belongs to me (^_^)

kalau korg nk pg beli Libresse cepat.
aku nk start tulis nota jap.
babai~

Wednesday, March 6, 2013

Title Baru utk si Baby

As-Salam~

4.3.2013 bersamaan ari Isnin, kul 4pagi... Adik asben telah selamat melahirkan baby gurl yg ala tomey ² .

Oleh kerana ni anak buah encik kiimy yg 1st, so 1st time lar aku ada title baru~

Anak buah aku panggil aku maksu sbb aku yg paling bongsu. Tapi
Encik kiimy plak anak no 2, maka aku kena jadi Mak Ngah lar skang~

Tapi mcm x feel lar Mak Ngah. Hehe. Tgk lar nnt aku nak tukar lain. Nak pikir dulu. Korg ada idea?

*Gambar : si baby comel masa baru lahir~ nama dia Nur Zara Ayrish =)
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

Monday, March 4, 2013

GA by Suria Amanda ~ Saguhati =)

As-Salam,

Lama dah tak menang GA.

kali ni berjaya setelah adik comel ni sudi memberi
 adiah saguhati utk aku. hehe



terima kasih untuk sis Suria Amanda sempena GA yang aku join bulan lepas

semoga panjang umur.
murah rezeki.
jumpa lagi.
hehehe

Saturday, March 2, 2013

22 months hari ini~ yeay

As-Salam


Lagi 2 bulan nak celebrate besday ke 2
hua.hua.hua
cepat betul masa berlalu. anak saya dah nak masuk 2 tahun~
boleh tambah adik


perkembangan dia :-

masih belum boleh bercakap. *cakap bahasa dia jer*

pandai cari gaduh dah.

masih single hehe

 makin ari makin bijak n manja.

yang lain still sama gak.


arini Fahiim Hanania duk umah ngan daddy.
balik kang nak pergi Motherhood Expo, KLCC
nak borong susu + amik mystery gift. hehe