Iklan

Friday, February 15, 2013

Printable Birthday Card utk Iman Sofea

Salam. Halow.

Ari Ahad ni, 
kakak aku nak celebrate besday
anak dara dia sorang tu 

sape lagi si Nur Iman Sofea.
kejap jer dah sampai besday dia lagi.
rasa baru jer wat entry tuk dia. hehe
aku dah beli adiah dia aritu tapi ni saje 
gatal-gatal nak print kad utk dia.

aku search encik google printable birthday card

pastu aku pun pilih option yang pertama

terus berkenan corak-corak kad ada kat sanun
maka bermula lar edit-mengedit

1st step
pilih kategori. Contoh aku pilih Birthday
pastu pilih lar cover mana yg korg nak.

2nd Step
ini yang aku pilih. tgk arrow dia tulis Front
maknanya itu lar cover dia.

3rd Step
yang ni bahagian dalam. tulis lar apa korang nak.

1- masih dibahagian dalam
2- tekan T utk Text
3- Write your text here
4- adjust text ikut kreativiti korg
5- bole pilih nak letak pic apa.

step ke 4

bole gak pilih suggested messages 
yang dorg bagi.

ini back side

lastly nak print envelope pn bole
 macam-macam corak ada. cute2 belaka.

ada step untuk buat envelope.

bila dah siap bole lar diprint.


Taraa~
Card with Envelope

isi kandungannya
simple jer kan =)

aku buat 2 saiz.
1 lagi kecik pnya, tolong buat untuk emak.
yang depan tu envelope utk kad yang kecik.

easy, simple n cute.

2 comments:

Nurul Ilyani said...

great idea...thanks for sharing :)

DiilaNordin said...

hehe sama2 =)