Iklan

Wednesday, February 6, 2013

Kenangan Kucing2 ku~

As-Salam,

dari kecik lagi aku mmg didedahkan dgn byk kucing. Ayah suka kucing, emak kureng sket, kak nyah paling suka kucing, abang2 biasa-biasa jer.

aku dipengaruhi oleh kak nyah. dulu masa kecik pernah aku ngan kak nyah duk meneman kucing beranak.hehe.
kucing tu nama dia rambo, dia baru 1st time beranak so tak berapa pandai, kalau takde org teman dia, bole plak dia keluar dari "labour room" semata-mata nak cari org temankan dia.

rambo ni kucing parsi tapi anak dia dah campur ngan kucing siam, ada sekor anak dia, ayah bagi nama cempoi, sbb ekor dia bersimpul, cempoi ni kucing faveret family kitorg smpaikan dia mati suma org menangis. dia mati eksiden. kaki belakang dia hancur. maybe kena langgar ngan keretapi. huhu sedey~

pastu jangka masa lama gak lar kitorg tak bela kucing dah. kak nyah pn sama, sampai skang tak bela kucing tapi dia suka bagi kucing liar makan. penuh kucing belakang umah dia menanti makanan.

masa aku duk kat Kampung Pisang, kat umah emak banyak lar kucing-kucing liar duk melepak, tapi ada sekor jer yang berani masuk umah, ayah aku bagi nama rebah sbb kalau lalu kat kaki org, tetiba jer dia merebahkan diri hehe.

Rebah ni pn rajin beranak, byk giler anak dia. salah sekor daripada anak dia adalah kucing kesayangan aku. aku bagi nama Snow White. Snow White mati keracunan makanan sbb dia makan anak biawak. huhu sedey

last skali aku bela kucing, nama dia Gebu, 
anak sepupu aku yang bagi. 
lepas aku pindah dari Batu Gajah ke Banting, takde sape nak tgkkan Gebu, pastu abg laki aku nak sangat bela kucing, so aku bagi lar kat dorg jaga.
sampai lar ke tahun lepas, MIL aku yang take over tapi semenjak ada Fahiim Hanania, MIL aku dah tak mampu nak uruskan Gebu lagi. So Gebu pn diserahkan ke keluarga angkat. 
Sempat gak aku cium Gebu sebelum pergi. 
Aku pn dah lama tak dengar apa cita Gebu skang. huhuu

mari tgk gambar plak. banyak sebenarnya gambar kucing2 ni.
tapi gambar2 ni aku submit kat website Emily The Strange
dgn group kat FB

Untuk Kenangan =)


2 ni ialah snow white yang ensem
*rindu sangat ngan snow white*

ni salah sekor anak Rebah



4 diatas ialah Gebu yang putih gebu. hehehe
InsyaAllah dimasa akan datang, kalau ada rezeki nak jugak bela kucing (^_^)
~kucing kan binatang kesayangan nabi!

4 comments:

nik ros said...

nik kureng ngan kucing tapi tak ada la sampai takut kucing..hehe

DiilaNordin said...

hehe tu lar. ada gak org takut kucing...

Zawir riwaZ said...

Hitam mana??

DiilaNordin said...

hitam kucen kamooO