Iklan

Monday, September 2, 2013

Update Sebulan Sekali~

happy 2years 4months old 


my baby son~


aksi Fahiim Hanania smlm jadi transformers, eh ironman kot

haha pape lar anak, asalkan maintain comey~

Friday, August 2, 2013

Hepi 2tahun 3bulan Wahai Anak~

Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh~

Anak sulung saya sudah 2tahun 3bulan. 
Syukur Ya Allah, 
anakku membesar dengan sihat dan kuat serta bertenaga. 
kuikui macam tulis motto plak~

ada masa baik, ada masa buas,
 berpeluh-peluh tgk kalau masa buas.

cakap plak. ada lar tambah 2-3 ayat, 
aritu ada panggil mummy tp skang takde plak.
nanana plak dia panggil aku. huhu
ada orang cakap ok. mungkin lambat sikit jer.
aku risau sebenarnya
kalau jumpa budak yg sebaya dia
mesti aku tanya dah cakap lom?
ada yang dah, ada yang belum.

progress budak mungkin tak sama  kan.
so tunggu jer lar. masanya akan tiba =)


nah pic fahiim hanania the latest~ 
 duduk jer atas basikal. tak bergerak pun hihi

panjang tak rambut fahiim~ =P

always be my baby
love u. mmuuah~

Tuesday, July 23, 2013

ww ~ gambar lama

Salam Rabu!

 selongkar gambar lama & terjumpa.

masa ni lom kapel, 
kwn lagi + encik daddy malu kot nk bgtau 
hahaha

jap tambah lagi lar gambar sbb aku tgk dah 
macam uncle gedek plak 
suma gambar bawah ni. haha





semua gambar tahun 2007

update : eh aku igt ari rabu smlm. tu lar ada WW =P

My New Look ~ Pakai Shawl Stail Lain

*jangan muntah ijau tau* kuikui

kalau bulan posa 3 tahun lepas, 
aku baru berjinak pakai shawl with inner
kali ni kasi tukar plak. aku saje test. tgk cam ok. so pakai je lar. 
lagipun banyak gak shawls n 
pashmina yg besar-besar aku tak pakai
sbb tak tau camna nk pakai. tgk tutorial pun tak menjadi. 
nasib baik ada seorang sifu yg sudi mengajar dengan detail~ toche sifu. hehehe

shawl yg aku pakai ialah tribal shawl beli kat instagram
kain dia cantik. lembut n sejuk jer.

sblm ni aku penah pakai tapi stail ngan inner
camni...

so mana satu lg ok? pilihan di tangan aku. haha

raya nnt pun nk pakai camni gak lar. nnt aku post gambar raya.

oh lupa tribal blouse tu beli kat instagram gak
+ bracelet

aku skang dah jadi mami jarum. kikiki 
tp bukan gelang emas pun

ada 2 bracelets beli dari instagram nana #funbynana
yg lain suma afraemilicloset punya.

ok lar tu jer nak citer. babai~

Thursday, July 18, 2013

LeeSSang(리쌍) _ Tears(눈물) (Lip Ver.) (Feat. Eugene(유진) of THE SEEYA) MV


saya bukan peminat Kpop! kuikui

tapi lagu ni bkn Kpop. 
Khiphop kot tak pun KRnB.

hehehe suka suki aku jer bagi genre

kawan aku punya angkara lar ni.
dia ajak aku tgk running man. aku terjebak
pehtu dengar plak lagu ni best gak~

ensem plak gary time berhiphop =P

nah siap lirik sekali~

[Gary]
Niga tteonago neul seulpeuda
Amuri seulpeohaedo seulpeumi mojalla
Mam noko apahal goseul chaja sumneunda
Bul kkeojin jip ape meomchwojin chaane neoui jip ape
Sarang irheun sarmeun ganan nama inneungeoseun geujeo teong bin neowa nan
Machi deoisang hamkkehal su eomneun natgwabam
Uriga nanwogajingeoseun geurium hana
Sure chwihae bulssuk chajawa oneureun opparang jalkkeoramyeo ttereulsseugo
Beretnaru manjimyeo nae pume nuwo bogosipeotdamyeo mareulhago
Wae oppaneun maeil bappeunamyeo mutgo sorieobsi ulgo
Geunyanghaebon mariramyeo jagin hangsang nareul mitneundago
Nae yeopeul hangsang jikyeojudeon neowaui modeungeosi da
Ijeneun geuriumi doego
[Gil]
Jobeun golmokgil sai honja nunmul
Nuga bolkkabwa mollae heullin nunmul
Yakhae jijianheuryeo balbeodungeul chiryeoda
Nae nunmul
[Eugene]
Jibap gyedangil arae honja nunmul
Niga alkkabwa mollae humchin nunmul
Yakhaejijianheuryeo balbeodungeul chiryeoda
Nae nunmul
[Gary]
Urin gounjeongbodan miunjeongi deo manha
Maennal ssaugo myeochil dongan anbwa
Geureoke urin seoro wonhaetdeonge manha
Saranghaesseunikkan eobseumyeon mot sarasseunikka
Ni mome nan jeom meokji motaneun geo
Neowa ssaugo hwahae kiseuhago punjeok
Unjeonhalttaedo soneul kkok jabasseotdeon
Geumodeungeosi dasi saenggangna
Jamsirado gyeote eobseumyeon buranhae
Neoreul bonaego tukhamyeon meonghae
Byeonhae ganeun sesangi sirheo
Neoui gieogeul eokjiro kkeonae
Ireum eolgul useum hyanggi
Niga naege namgin chueogi neomu manha
Niga naege namgin yeonghoneun ajik nama
Sara sumswieo ireoke nareul chajawa
Sarangiran dugeuljaro da buswo
[Gil]
Jobeun golmokgil sai honja nunmul
Nuga bolkkabwa mollae heullin nunmul
Yakhae jijianheuryeo balbeodungeul chiryeoda
Nae nunmul
[Eugene]
Jibap gyedangil arae honja nunmul
Niga alkkabwa mollae humchin nunmul
Yakhaejijianheuryeo balbeodungeul chiryeoda
Nae nunmul
[Eugene]
Nae nunmul nunmul nunmul
Tto dasi nunmul nunmul nunmul
Sorieobseo tto i don’t wanna know
Nae gieogeul da beonjigehae
[Gil]
Jobeun golmokgil sai honja nunmul
Nuga bolkkabwa mollae heullin nunmul
Yakhae jijianheuryeo balbeodungeul chiryeoda
Nae nunmul
[Eugene]
Jibap gyedangil arae honja nunmul
Niga alkkabwa mollae humchin nunmul
Yakhaejijianheuryeo balbeodungeul chiryeoda
Nae nunmur




Wednesday, July 17, 2013

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com



I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

aku terlebih rajin arini. sebagai bukti suma yg aku follow dh diprint screen hihi

1. FYSN by NK

2.Emas Putih [dot] Com




4.Pustakawanceria

5.Tudung Update


6.Hati Gumbira


7.SHS Boutique

8.Superman-as

9.Yayacraft

update :- dah leh follow

10.Ajumohit

11.Shaz Online Butik


12.Sweet Style Collection

13.Kyla By NSB

14.Pupel Liyana Shop



Sekian Terima Kasih =)

Friday, July 12, 2013

Emak n Ayah~ I Love U


Salam Jumaat~ tadi aku jmpa video ni kat FB.



sangat-sangat mendalam maksud Ustaz ni,
 aku rasa Ustaz Kazim Elias

tambah pulak video ni dah diedit ngan cantik sekali.

huhu mmg menyentuh perasaan.

Allah swt jer yang tau apa yang aku rasakan dan pendamkan.

aku selalu berdoa semoga Emak n Ayah 
sentiasa dilindungi oleh Allah swt
tak lupa juga sentiasa berdoa agar kami 
4 beradik tidak bergaduh dan bermusuhan.

huhuu

~InsyaAllah malam sampai lar aku ke kampung. 
nak jumpa Emak n Ayah
nak hiburkan mereka.

byk lagi video menarik daripada TH Film.

*cerita monolog sendirian*
:'(

Wednesday, July 10, 2013

Semalam dalam Sejarah ~ Fahiim leh sebut Mummy

As-Salam... hallow.hallow~

Semalam bersamaan hari Selasa. 9 hb Julai 2013
pukul lebih kurang 7pm kot

Fahiim Hanania panggil aku Mummy
yeah hoyeah... selama ni dia panggil Mama, Amma, Ma
tapi semalam dia panggil ami.mami.mummy.

bukan sekali tp banyak kali hehehe

gumbira banget sebab dia tak tau panggil daddy lagi.
berjaya sebut mummy dulu
walaupun dah 2tahun 2bulan. progress cakap agak lambat
tapi takpe mummy tetap hepi.


pastu dia ulang lagi bila tgk gambar ni.
hadiah besday baru jer dapat ari Sabtu aritu 
drpd my bff Asoe. gambar paling atas.

Thank You.Alhamdulillah Syukur~

Special Announcement ~ Jualan Raya Beryl's Chocolate 2013

ni kira berita tergempar gak ni.

bos suh print sekeping sbb nk apply permit letak banner.
tapi aku bgtau spesel tuk korang semua yg suka coklat

taraaa ~

meh lar datang Beryl's Chocolate kat
Bandar Baru Bangi, Seksyen 9
datang sini leh jumpa aku. kuikui

harga leh tahan murah. leh buat tambah stok kuih raya.
macam-macam ada. 
aku promote ikhlas jer ni. bkn dapat komisyen pun. haha


eh arini kat opis aku ada shooting, AGM jadi pelakon

 yang pakai coat itam tu lar AGM aku merangkap my superior 

mengendap dari jauh. hihi

*pic ada sikit goyang*

ni macam rancangan kanak-kanak
siaran astro cina pnya
I Wonder Why~

Sekian. chowchinchi

Ku Mengharapkan Ramadhan ...

Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Alhamdulillah, Allah s.w.t panjangkan umur kita semua 
untuk bertemu Ramadhan pada tahun ni.

Seperti biasa, 
Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna.
Agar dapat Ku lalui dengan sempurna.

eh.eh kuikui
lirik lagu tu beb tapi serius dengar lagu ni mmg syok.

jom layan~

Semoga kita semua dapat menjalankan ibadat puasa dengan sempurna


Jaga TELINGA, Jaga MATA dan Jaga MULUT
bukan tu jer. semua lar nk kena jaga. =)

pagi tadi aku bangun sahur kul 4.30 am,
aku masak (sila rujuk gambar)
ayam n sup sayur jer~

pastu terus tak tido, kemas-kemas, siap-siap, solat subuh
dan terus ke tempat kerja, eh ada tdo 15 minit masa kat umah MIL.


dan aku dapat tengok permandangan yang indah 
di pagi pertama bulan Ramadhan masa otw nak pg kerja td

SubhanaALLAH

Babai~

Monday, July 8, 2013

Melawat Klinik Orthopedik, Hospital Serdang

Assalammualaikum~


Last week ari rabu aku ada appoinment ngan 
Klinik Ortopedik Hospital Serdang...
Kenapa aku ada appointment disini ? huhi
Aku kan slalu sakit  lutut ---> Refer sini
Pastu sakitnya tak baik-baik 
so igt nk try check ngan doktor pakar plak.
Mintak lar surat refer drpd doktor panel ofis aku
 utk jmpa doktor Pakar Ortopedik Hospital Serdang
Aku hantar surat 20/5/2013, 
dorg pggil appointment 3/7/2013
 dkt 2  baru pggil jmpa doktor. Lama banget tunggu giliran.
Maka pagi-pagi dalm kul 8 lebih cmtu 
sampai ke sana ditemani encik daddy.

Mula-mula pg bhgian Ortopedik à amik surat 
à pg kaunter pendaftaran 
à dpt no 1309 (no sekarang 1229) 
*fengsan menunggu giliran huhu*


Dah Jenuh tgk kiri, tgk kanan, akhirnya sampai giliran aku, baru aku tau rupanya kalau bawak surat refer dr klinik swasta kita kena bayar untuk permulaan RM30 pastu ulangan RM5 tp kalau wat check lain-lain. Contohh X-Ray ke, amik darah ke dia charge harga biasa, harga kelas 1 (kerani tu  bagitau). Kalau  bawak surat refer Hospital kerajaan baru free. 
Kena byr mula-mula ngan ulangan RM5 jer
Huhuu aku tak tau pn pasal tu, 
kalau tau baik aku mintak surat refer dari klinik kerajaan.

Takpe lar dh datang ni aku proceed jer RM30 tu. 
Dah settle byr aku pg balik kt Orthopedik. 
Dia bagi no giliran lagi, aku dapat 1062. 
Phew ramainya manusia, 
masa tu nombor baru bergerak ke nombor 1004.
Dan penat duduk, berdiri plak, pastu makan dulu, 
dah settle macam-macam, 
nombor tak sampai-sampai gak. Lama beb
Pastu aku pn redha jer, 
tunggu ngan pasrah sambil baca buku Lelaki Eksistential.
 Daddy ntah pg mana. Sbb ramai manusia, kerusi pn penuh.

Tetiba ngah syok baca buku, nama aku dipanggil,
 kelam kabut aku bangun sambil angkat tangan.
Nombor aku lom sampai lagi sebenarnya. 
Ntah nape cpt plak. Lantak lar. Hihi aku ikut nurse tu.

Pastu dah jmpa doktor, terangkan segala sakit aku ni. 
Doktor tu suspek bkn sakit di lutut tapi lebih 
kepada pinggang dan tulang belakang.
 Dia ckp agak serius kalau aku tak check cpt-cpt.

Doktor tu suggest aku buat 3 senaman atau pun fisioterapi
 1- Core Exercise & Stretch 
2- Back Exercise & Strecth 
3- Hamstring Exercise & Strecth.

Pastu dia suh aku jaga postur badan ngan betul
 duduk, berjalan dan lain-lain
Nnt pas raya ada appointment lagi, 
kalau tak ok jugak dia nk wat MRI scan. Phew seram lak dgr.
Tu jer caranya pas jmpa doktor pakar, takde ubat or pape. 
Tp dapat MC, doktor tu baik, 
dia lak tnya aku U tak nak apa-apa ke? MC ke time slip ke. 
Hihi. Aku plak lupa.

Tapi sehingga entry ini ditaip, 
aku lom start lagi exercise. Huhuu 
*bkn malas tp tak sempat kikiki*
InsyaAllah aku akan start secepat mungkin~ 

Tuesday, July 2, 2013

Beli Barang Jepun tapi Made In China

Salam Sejahtera

aku baru pertama kali menjejakkan kaki ke Daiso Japan tapi bukan kt Japan, kat Mines jer pun. Walaupun kedai ini telah dihebohkan tapi aku tetap nak buat citer pasal Daiso. Ye lar kan aku 1st time pg. msti lar nk bgtau suma org. muahaha~

aku beli 4 barang jer setelah pusing2 selama setengah jam. apa yg aku rasakan ialah Daiso ni sama jer ngan kedai RM 2, kedai barangan China tp Daiso up sket lar bersamaan kedai RM 5, setiap barang berharga RM5 sahaja kecuali barang spesel yg harga dia mahal sket.

walaupun dia kedai Japan atau Jepun bahasa Melayu atau Jepang Bahasa Indonesia, 
tapi dia tetap menggunakan barangan buatan China. kuikuikui

tak kisah lar mana pun tp aku suka Daiso, lain kali leh datang lagi~

encik daddy pn suka kot dan dia telah berjaya mengepow aku
3x500pcs Japanese Tooth Picks. hohoho

aku beli 2 benda ni 

 Berus botol leh dipanjangkan utk basuh botol panjang~


beg plastik tahan lasak dengan title Comfortable Life
aku letak Telekung~ 

ada lagi 1 tergelap plak amik gambar tadi. Table Cloth aku beli

tgk ni walaupun bergegar masih jelas kelihatan 

Made in China~

tapi special produced for Daiso Japan~

Peace Yaw...

*esok ada appointment ngan Doktor Ortopedik Hospital Serdang. Takut plak aku. nanti citer*

2tahun 2Bulan + Pagi yg Kelam Kabut + Menang Slogan Contest

Salam 3in1 Story~

Ooh arini 2.7.2013. ulangtahun yg ke 2 tahun 2 bulan encik Muhamad Fahiim Hanania.
Takde perubahan sangat, Cuma ada lar tmbh 2-3 perkataan. 
Tapi tak boleh lagi buat sebarang ayat.



Sebenarnya nk citer pasal hari kelam kabut mummy pagi ni. Aduyai. Td sblm sampai opis singgah petronas jap sbb nak beli topup. Biasa lar pagi-pagi ramai plak manusia membeli minyak. So terlambat lar disitu. Lepas budak petronas tu bagi topup, aku pn ngan segera blah dari situ.

Sampai opis dah 8.05, aku rilek jer terus bukak FB. Hehe. Bukak-bukak FB ada berita gumbira  menang tmpt ke 6 Slogan Contest online shopping From UK to U


dapat adiah ni. Comel tak?



Aku tak sangka leh menang sbb slogan aku pn kelakar jer bunyi. Aku tulis camni…

SAYA SUKA SHOPPING DENGAN FROM UK TO YOU KERANA DAPAT MEMILIKI BARANG BERJENAMA DENGAN MUDAH,MESRA SERTA BERGAYA DAN PALING PENTING BARANG BERBAU UK. 
=)

Pastu dah settle yg tu. Aku nk mentopup plak. Tgk ada 1 henfon jer, henfon digi, aku ingat henfon Blackberry ada dalam kete. Pg check. Tgk2 takde dalam kete. Sempat plak singgah kat reception dulu,citer pasal kemenangan dari From Uk to U. hehe. Pastu pg cari balik dalam beg. Aduyai takde plak. Aku try call, tak berangkat n takde dengar bunyi pn.
Pastu aku pg balik kat kete. Try call sambil cari-cari bawah kerusi, takde gak. Call kali ketiga, ada org angkat, aku Tanya kat mana ni? HP saya tertinggal kat mana? Pastu budak laki tu jawab, ni kat Petronas Seksyen 9,

Phew, lega ada kat sana rupanya. Tak pernah lar aku careless camni. Kelam kabut punya pasal.
Pastu  dengan pantas dan segera terus lar menuju ke Petronas.

Berpeluh-peluh ketiak aku. Kuikuikui. Dah lar posa arini tapi syukur Henfon dapat diselamatkan dan syukur juga dapat adiah dari UK + Alhamdulillah anak bujang dah makin membesar bagaikan Johan. Hihuu~

Wednesday, June 19, 2013

WordLess WednesDay ~ Koleksi Terbaru Boboiboy


RM15.90 
untuk Muhamad Fahiim Hanania 
=)

Wednesday, June 12, 2013

Homemade Burger Bakar by Masterchef Encik Daddy.

Salam Burger Bakar~

aritu aku letak gambar burger bakar yg dah siapkan.
arini nk tunjuk cara-cara membuat burger bakar.
resipi aku google sebenarnya tapi aku simple kan lagi.
sedap gak rasanya. hehe
biasanya kitorg beli daging kisar jenama Ramly.
untuk proses pembancuhan, aku lar yg buat.
Masterchef tu nk masak jer. hihi

aku letak daging, pastu bawang besar, n lada hitam yang ditumbuk

pastu yg putih itu ialah white pepper n letak seasoning cap maggi
juga garam secukup rasa

pastu letak telur sebijik. gaulkan sehingga sebati.
maaf takde gambar masa ngah gaul.

pastu

bentuk kan menjadi seperti burger. kemudian masuk jap dalam freezer.

pastu amik pemanggang ajaib. kita bakor~
nmpk tak 1 beso n 1 kecik. 
hehe. masterchef pnya harus lar yg besar kan.

ha ada gaya tak?
burger jer pun yg dia boleh masak. takde lar masterchef sgt.
wakakaka.

akhir sekali jadi camni.

boleh di'ngap'. hehe yummy~