Iklan

Thursday, November 8, 2012

Semalam Cuti Hari Ini Kerja~

Salam Hari Khamis...

Aku sebenarnya nak cita pasal keje arini 
sbb dh hampir setaun aku keje kat kilang coklat Beryl's ni.

aku pnya jawatan bukan besar pun standard SPM, 
keje sbg Administration Assistant a.k.a Kerani hehe

keje tmpt swasta camni biasa lar byk "cum" 
so arini aku nk bgtau selain dari keje perkeranian biasa, 

aku kena handle Sistem Maklumat Halal untuk pensijilan halal, 
biasanya kena key in bahan ramuan ke dalam sistem,

 kalau hari-hari buat mmg leh muntah ijau haha, 
tapi best gak, sbb aku dah belajar benda baru n dah 
tau macam mana proses mendapatkan sijil halal.



 agak-agak dah nak muntah wat halal tu aku handle lawatan pulak,
 punya lar ramai org yg nak buat lawatan ke kilang coklat ni, 
tetambah ari Sabtu, mmg aku wat keje ni jer takde keje lain.

 tgk jadual lawatan. fuhh berpeluh~ 


 

 
ni masa 1st time aku handle tour, jadi pengekor jer hehe


 
 bukan senang nak handle budak-budak camni. 
aku pernah jadi tour guide sekali jer bawak budak-budak kolej 
sbb masa tu tour guide tak datang, 
terpaksa jadi bidan terjun, kemain lar suspen. hehe


 pic masa dorg jalan-jalan dalam kilang tak dapat diproses sbb 
KAMERA DILARANGKAN hehe


kalau korg nak datang leh lar contact aku, 
melawat kilang coklat, masuk free jer~

 
kekadang aku kena jadi cashier gak kalau org terlampau ramai,
 terpaksa lar membantu apa yang patut. huhu

sepanjang kerja kat Beryl's, ramai gak kwn yg datang dan pergi
 
ni aku wit kak Emma, dah resign 

aku wit Cha, dah resign gak

L-R Hanna(dah resign), kak Syerina, aku n Sarah (dah resign)

kerja ngan dorg ni best 
sbb kepala giler-giler tp
 syg tak lama plak atas masalah teknikal huhu

 ni workteam yg terbaru hehe
L-R Ain Melda (cashier),Ina (Receptionist), 
aku dah jadi senior skang haha

4 comments:

Pida said...

Kenapa mereka resign? hehe

SURIA AMANDA said...

kirim beli choc sekali boleh x?

Deela Nordin said...

PIDA ~ mcm2 sbb ada kenapa mereka resign hehe. takpe yg penting, sy still keje sini =P

Deela Nordin said...

SURIA AMANDA ~ bole jer, kalo nk balik seremban tu singgah lar bangi dulu. kita jmpa kat KTM hehe