Iklan

Wednesday, February 29, 2012

Wwednesday #13

Breakfast for hubby ♡♥

Thursday, February 23, 2012

Mengantuk tahap gaban !

‎​السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Aduyai, arini mengantuk giler lar,
Semalam pas dinner, main2 ngan fahim hanania jap pastu tdo kan dia pukul 10 n mummy pun tido sama sampai kul 11.30,
Bangun plak, kemas pape yg patut pastu igt nak tdo tetiba leh online plak, suh encik asben pg tdo dulu, kul 1.00 baru masuk bilik, kul 1.30 kot baru lena huhu, tdo.tdo.tdo, tetiba fahiim hanania nak susu pulak kul 5am, dh settle suma, 5.30 alarm bunyi tapinya bangun pukul 5.59am,

Hahaha tu lar sebab kenapa saya mengantuk =P

Oohh arini ada benda menarik nk wat kat opis ni... 2pm -5pm ada chocolate training... Best3 =)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Fahiim Hanania berenang

video
Berenang wit daddy @ kolam renang 


**aritu ada mslh teknikal ngan video, skang baru upload balik hehe**

Wednesday, February 22, 2012

WW #12 - Harimau Malaya



Harimau Malaya Pasti Menang ! 

=)

Tuesday, February 21, 2012

Selamat Hari Lahir Iman Sofea!!



Pejam Celik Pejam Celik,  kejap jer Iman Sofea dah 8 tahun,
Dulu masa kecik2 Iman Sofea suka berkepit ngan maksu, mana maksu pergi suma dia nak ikut, boipren maksu dulu pn Iman Sofea suka gak… ops ttteeett
Barang2 maksu suma Iman Sofea nak especially yang warna pink, masa mak Iman tengah dalam pantangkan Zariq, maksu lar tolong jaga Iman, bawak jejalan, main petang, sampai maksu benti keje lar sbb nk jaga Iman. Hehe

Tapi skang, Iman Sofea suka gaduh ngan maksu, dah makin besar, pandai jer nak cari gaduh ngan maksu, ala maksu bukan nak gaduh ngan Iman pun, maksu suka menyakat Iman jer.

Maksu pun dah ada Fahiim Hanania, Iman Sofea pun dah tak berkepit ngan maksu lagi.
Eh teringat masa maksu bertunang dulu, Iman Sofea sampai nangis n moody tak nak bagi maksu kawen ngan paksu, takut gak masa hari kawen Iman Sofea mengamuk2 plak, tapi Iman ok jer, Iman pun suka paksu kan…

Doa maksu untuk Iman Sofea sempena hari lahir yang ke 8 tahun arini ialah semoga jadi budak yang baik, bijak, jangan garang2 sangat, dengar cakap mak n ayah, sopan santun sikit, jangan ikut cam maksu yg tomboy ni… hahaha

Taun ni maksu tak sempat nak beli hadiah tuk Iman Sofea, (besday Iman Sofea tengah bulan, duit dah kering, =P) pastu maksu nak beli kek Barbie pun tak dapat lagi… InsyaAllah 1 ari nanti ok.

Tgk jer lar gambar kek Barbie ni… hehe
 

pinjam pic kat sini---> http://cutebites.blogspot.com

 pinjam pic kat sini---> http://sayasukacupcake.blogspot.com/

 pinjam pic kat sini---> http://thescandalofcakes.blogspot.com


Iman Sofea suka giler kat barbie, mesti Iman Sofea suka suma kek kat atas tu kan... hehe
jahat maksu ni bagi tgk pic jer =P
  
 Iman Sofea dah besar, guna HP maksu n amik gambar dia sendiri 


 terjumpa pic ni jer masa Iman Sofea kecik2, pg cc pun Iman Sofea nak ikut maksu =)

Thursday, February 16, 2012

Semalam ke Yogyakarta Indonesia

Lepas balik keje semalam terus pergi Yogyakarta
Pastu arini pulak dengan jayanya dah punch card pukul 752
Hahaha mmg mustahil…

Cerita sebenarnya, abg ipar aku, bini dia n mertua dia yg kesanun, dorg bkn pergi melancong tp pergi balik kampong yg betulnya sebab bini dia punya emak (mak mertua lar tu) org Yogyakarta, bapak mertua dia org Kelantan, mix 2 negara…
Dorg pergi ari sabtu lepas n semalam baru balik.
Biasa lar org pergi jalan2 mesti ada buah tangan kan.
Mmg itu yg ditunggu. Hahaha

Mula2 dia kuarkan utk asben aku, lighter zippo tp tiruan punya, murah jer pn. Tak ingat plak bape ribu dia beli. pic pun tak sempat amik, abg K dah simpan. kedekut! hehe

pastu baju,
 namanya T-Shit Shirt Capung

 
ce tgk logo atas tu, macam tiru logo Maharaja Lawak Mega jer...


Mahal tu, mmg tak mampu lar aku nk beli… hoho

 
 Aku dapat kain ela

 Batik sutera halus. Leh buat baju raya =)

nasib baik tak belikan kain batik, mmg simpan wat hiasan jer lar tak pun bagi kat emak aku. hehe

Fahiim Hanania punya takde, cian dia kan…
Sebab dorg ckp utk budak2 punya mmg takde yg spesel, sama jer macam kat sini, erm takpe lar, dia bkn tau pape pn.

Last sekali sudah semestinya…

FM

Simple jer tapi aku suka =)

N setelah dizoom out, lihat lar koleksi FM aku…


Sekian. Dadaa~

Wednesday, February 15, 2012

Aku sakit !

Aduii
aku diserang penyakit yg tak berapa nak serius tp terseksa woo...
Bila lar nk pulih ni?
Tolong doakan aku ek ~
(-_-)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, February 14, 2012

Hari ni aku keje STARBUCKS

hehehe bkn keje part time, bkn tukar keje tapinya
kena wat kopi tuk visitor...


meh tgk cara2 wat coffee ala starbucks

 dlm tu ialah serbuk kopi


 mula-mula letak serbuk kopi dlm bekas seperti diatas

pastu ketuk-ketuk bagi dia mampat

letak kat mesin kopi ni n letak cawan

 
  taraa dah kuar kopi... hehe


ni kopi yg dh siap dicampur susu

  model kopi (mata keatas, tangan didada)
 minum~

 
turut tersedia kek n macaroons
erm yummy =)

tu jer nk cita. dadaa 

Wednesday, February 8, 2012

Wordless Wednesday #11

Senyum tak perlu kata apa-apa =)
<3

Monday, February 6, 2012

Hobi Pelik Fahiim Hanania

Mari kita lihat hobi pelik si Fahiim Hanania kalau naik kete, hehehe

 kereta tokmi (MIL)

 kereta atok (ayah aku)

 
 kereta daddy

mula2 dia cuba nak capai benda tu pastu bila dah dapat dia pegang seperti dlm pic.
kadang-kadang dia goyang sampai nk tercabut mirror.
lama gak dia pegang camtu macam org naik bas jer kan.=)

Fahiim dah 9bulan tapi aku still letak car seat dia macam tu sebab ada pernah sekali aku tukarkan seat menghadap depan, tp dia macam tak selesa jer, nangis2 pastu moody, agak2 dia pening kot, tu yang aku biarkan jer camtu. hehehe

~macam mana lar duk ngan daddy arini hehe (*_*)

Aku Keje, Daddy kena jaga Fahiim~

AsSalam...


Org suma cuti aku kena keje tp best gak pg keje time mcm ni, aku punya semangat 7:15 dh kuar umah,
jalan baik punya clear, kul 7:30 dah sampai, rekod punch card cantik jer... hehe


arini aku ada banyak keje, harap dapat keje ngan tenang lar sbb si daddy n anaknya tinggal berdua kat umah,
MIL aku pg JB, kakak aku balik kg Seremban, takde sape nak jaga Fahiim Hanania, daddy jer yg ada. hoho
1st time lak tu, daddy kena mandikan, bagi makan  n melayan karenah budak demok tu utk seharian.
uhu suspen gak nk menanti ke petang ni, harap2 baik2 belaka, bkn apa, takut daddy tak larat nak layan dia jer.
makanan daddy n Fahiim semua aku dah settlekan pagi tadi.


masa aku pergi tadi, 2-2nya tido, mls nk kacau, aku pergi jer terus. smlm masa nak tidokan Fahiim Hanania, aku dah pesan kat dia, esok mummy kena keje, Fahiim duk ngan daddy, jangan nakal2, jangan merayap2 nnt jatuh tergolek, daddy marah. huhuu.
banyak kali gak Fahiim Hanania tergolek, abes dahi dia lebam, sian lak aku tgk dia tapi nak wat camna, dia tak leh duk diam...


erm apa lagi nk membebel ni, rasanya dah kot, nk wat keje cpt2, biar cpt masa berlalu, nak balik umah segera, hehehe
babai =)

Thursday, February 2, 2012

budak itu dah sembilan bulan

budak mana yg dah sembilan bulan?


hik3


tak lain tak bukan


anak aku  lar


Muhamad Fahiim Hanania Bin Mohd Hakiimy




makin ari makin bijak, makin 'baik', ensem n aku rasa dia dah kurus sket
walaupun berat dia 10kg . =P


perkembangan dia terkini


  • gigi tambah satu lagi kat atas menjadikan total gigi 6batang sumanya
  • suka angkat2 kening macam dalam pic itu
  • aku rasa dia dah dekat nak jalan. jumpa pape benda yg dia rasa leh berdiri, msti dia berdiri
  • tak kira lar dinding ke, kerusi, meja, malah org pon dia leh tumpang jap.
  • fahiim hanania dah bole minum air guna straw. tapi tak bagi selalu sbb asyik tersedak jer.
  • kalau aku cakap syg-syg, msti dia cium pipi aku tapi kena hati2 sebab kadang2 tujuan dia ialah nak gigit hehehe
  • pandai dah mandi kolam, sikit lagi msti pandai berenang. kegemaran dia kalau berenang, celup tangan dalam air pastu masuk dalam mulut. =)
erm lagi apa ek? tu jer kot, yg pastinya makin ari makin letih menjaganya tapi pape pun tetap bersyukur dikurniakan anak yg sempurna, bijak, aktif, ensem dan lain-lain. hoho~

Wednesday, February 1, 2012

WW10~ 2 budak 1 stroller