Iklan

Tuesday, January 31, 2012

Coming Soon ! 3rd Maternity & Children Expo



ohyeah! jgn lupa save the dates... =)


mmg best date kali ni.
1st sbb baru gaji
2nd aku cuti ari sabtu


leh lar berjimba2 cuti mata kat sanun
aku nk join contest utk si demok Fahiim Hanania  


jom reramai serang!! 


source : sini dan pa&ma


eh anak sapa lar ni...? hoho <3 <3

Friday, January 27, 2012

Angpow lai laa...

Bos bagi byk ni jer... Hoho jadi lar asalkan ada =D

Muhamad Fahiim Hanania Al-Hafiz

Assalammualaikum...
 
Fahiim Hanania pakai kopiah tadika PASTI abg Zariq   



Harap2 besar nnt Fahiim Hanania leh jadi hafiz, 
sejuk perut mummy ngandung kan awk... (^_^)
Semoga Allah SWT makbulkan doaku amin!

Friday, January 20, 2012

Hepi CNY !

Kelmarin makan sampai nk pengsan.
Ofis belanja makan sempena ketibaan CNY
Venue : Hotel Equatorial Bangi
Pic ialah makanan aku~ tapi2 ada sambungan nnt. Hoho

Wednesday, January 18, 2012

Wordless Wednesday #9

Kuali beso n kuali kecik [н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅]

Tuesday, January 17, 2012

Berkat Kesabaran~

arini walaupun pagi-pagi lagi dh dtg dugaan, 
masa aku ngah lena dari tido tetiba terbangun akibat diganggu oleh nyamuk durjana,
pastu lambat plak masuk ofis kul 8.15 baru punch card akibat jem yg melampau
TAPI
rupanya ALLAH nk menduga kesabaran aku,
berkat kesabaran, tetiba duit dalam akaun bank dah bertambah... hahaha
syukur sgt2~ walaupun tak cerita secara detail kat sini
tp aku dapat pengajaran iaitu setiap apa yang kita lakukan kena bersabar,
ganjaran dia akan muncul juga~ ALHAMDULILLAH...


mood : ceria


gambar sebagai hiasan =)

~luv fahiim hanania n encik hakiimy~

Monday, January 16, 2012

aku n kilang coklat~Beryls

AsSalam~

mengikut entry WW yg ke 8
aku nk sambung cita pasal BERYL's

meh kita tgk pic lawatan ke kilang coklat...



sebelum masuk dlm kilang coklat, kena pakai pakaian yg seswai dulu.
pic di atas, pakai mask pn nk senyum. hahaha


dlm tempat pemprosesan coklat dilarang mengambil gambar, 
so tak leh lar nk share ngan korg camna coklat dibuat. hoho

pic atas ni n bawah ialah kat tempat pastry,
yg tu cake berbentuk umah utk Krismas aritu


 ~model coklat yg tidak berbyr. ngeh3

 keterujaan melihat coklat~

 lambakan coklat~


 coklat disana sini sanun. hoho 

 ni namanya dragees, campuran coklat pelbagai bentuk n rasa~

yg ini hazel milk, sedap.sedap.sedap

 yg ni almond sesame, tak tau nk cakap camna sedapnya~

 dark almond, sesuai utk yg jaga badan, coklat ni tak gemukkan sbb dia pahit tp best =)

 yg kaler putih itu ialah almond white, coklat putih bersama kacang almond

yummy2, sape rasa nk beli coklat, sila order di comment box. hik3
byk lagi sebenarnya coklat2 yg ada kat BERYL's tp yg ni jer dapat di snap~ 


~ooh bahagianya idup. hehehe~
smlm celebrate besday emak kat umah aku, suma pn ada. later update. 
=)

Thursday, January 12, 2012

fahiim hanania kena demam campak

ari sabtu kul 2.am aku tersedar dari mimpi, tgk anak n suami masih lena n berdengkur,
tetiba rasa nk pegang pipi tembam fahiim hanania, geram sebenarnya tgk dia tdo hehehe
pegang2 eh panasnya, rasa2 badan dia... dah sah dia demam, aku amik tuala n basahkan terus letak kat dahi dia, pastu sambung tdo balik.
tengah sedap tdo, tetiba tersedar dari mimpi lagi, bila ada raksaksa eh laki aku kejutkan aku, dia tnya mana letak cool fever, aku mamai2 tunjuk kat bawah jer, maknanya laki aku pn terpegang pipi fahiim hanania yg panas tu...ni second time fahiim hanania demam, nmpk cam ok sket dari sebelum ni sbb dia tdo lena, tak meragam pn.
aku tak bawak dia pergi klinik pon coz ubat yg dia demam aritu ada lagi, so bila bagi ubat dia ok pastu datang balik demamnya, time tu dah lar aku nk pindah umah, dia duk umah makngah n opah yg tlg jaga, cian dia mama a.k.a mummy tak dapat temankan huhu


second day @ ari ahad, still lagi demam, aku plak bz mengemas di umah baru, pastu mak call ckp balik dulu tgk anak ni, dia meragam... balik lar kitorang, tgk dia tgh tdo, badan dia mmg panas, cian lar kalo tgk budak2 demam kan. pastu mak suh bawak pg klinik sbb masa aku takde, dia meracau2, nangis tak henti2, mungkin sbb panas sgt kot. so bawak pg klinik An-Nur Bandar Baru Bangi,
bila check doktor ckp demam sikit jer, doktor suh letak cool fever pastu sambung makan ubat yg lama tu... pas pg klinik, malamnya dia cam dh ok sket, dah aktif plak~erm psikologi betul.
plan asal nk celebrate besday abg K kat umah baru kitorg tp memandangkan anak demam, plan tak jadi lar... cian abg K hoho


ari isnin, fahiim hanania ada appointment ngan KK Bangi, pagi tu badan dia tak panas sangat tapi aku nmpk muka dia ada ruam2, tgk kat badan pun ada, alamak apehal lak ni?
aku tnya kat nurse KK tu, dia cakap campak lar ni, lor kesian anak aku kena campak plak, huhuu
masa tu dia mmg takde mood, nak timbang berat n ukur tinggi pn nangis. Berat fahiim hanania dah 10kg n tinggi plak 74cm... keturunan raksaksa hahaha


sampai arini, demam dia dah ilang tapi ruam2 still ada tp dah makin berkurang, dia pn cam tak bape aktif lagi, tdo jer, kalo main pun, pergerakan perlahan sangat. harap2 minggu ni cepat lar sembuh macam sediakala, lama dah tak tgk budak demok yg tak reti duk diam ni main2...


 abes pipi gebu fahiim hanania tercemar
 
 huhuhu cian

 muka tak ceria pn =( 
~mama a.k.a mummy yg over excited =P

pic smlm~ tgh main2 tetiba dia wat cam ni, poning kot

 pastu camni

pastu dia tdo. 
lama lak tu. jaga kejap pastu aku tepuk2, dia tdo balik
sampai lar ke siang.

(-_______-)

Wednesday, January 11, 2012

WW # 8 ~ cita sambung esok

Wordless Wednesday~
la.la•⌣•la‎​la.la•⌣•la

Tuesday, January 10, 2012

Dapurku berasap semula~

hohoho... aku dengan beraninya berterus terang, sebenarnya aku dah setahun tak masak,
tp ada lar gak masak utk fahiim hanania semenjak dia leh makan aritu, itu pun bubur yang amat mudah skali...


sebab aku tak masak


masa tu bln 11 tahun 2010, aku pindah ke umah lain kat jenjarom, sebenarnya ni umah company so kitorg berkongsi ngan org lain, maka dengan itu asben ckp tak payah masak, lagipun aku pregnant, aku leh jer nk masak tapi asben dh cakap tak payah so tak payah lar =P


terus lar sampai aku deliver, pas abes pantang aku duk umah MIL, mmg tak masak pn, tlg2 gitu jer lar, =)


pastu sebab apa lak dapur aku berasap semula?


ha... aku tak sempat nk cita lagi pasal aku dah pindah umah, hoyeah~
akhirnya dapat gak kebebasan setelah terpaksa rela duk umah MIL selama 6 bulan.

so berbekalkn buku resipi emak n ngah giat mencari resipi yg senang2 kat 



bermula lar semula, kekecohan di dapur, hoho aku suka sebenarnya nak masak ni =)
teringat plak entry ni. hehehe 
semoga aku berjaya kan, biar penat asal puas atie~

Monday, January 9, 2012

Scrapaperclip Giveaway Anniversary

Hoyeah... Scrap@perclip wat giveaway


aritu aku nk tempah sumthing kat Scrap@perclip tapi terlambat so join giveaway jer lar.
kot2 leh dapat A5 mini signage yg cute macam pic bawah ni =)


mmg aku nk tempah yg mcm ni pn aritu tp bkn guestbook lar~


so kawan2 nk join pn bole gak. sila lar click pic atas tu takpun kat side bar ada link Scrap@perclip
TQ

Wednesday, January 4, 2012

WW # 7

sedey :'(

Tuesday, January 3, 2012

cadangnya nak tgk bunga api~

Aritu mlm 31/12/11 aku, fahiim hanania n daddy bergerak ke i-city kul bape nk tau...? hehe

 

kul 10pm,

 

bknnya dekat dari bandar baru bangi nk ke sanun kan,
ntah bape KM nk masuk simpang ke i-city dah start jem. hohoho

aku pn tak sedar bila start jem sbbnya ketiduran. fahiim hanania pn sama.
tapi encik daddy tetap bersabar bagi memenuhi kehendak isteri ngeh3

dah dekat nk kul 12 cmtu, tgk kat tb (kete asben aku ada tb) ada siaran langsung dari i-city, patut lar jem banget, rupanya timbalan perdana menteri ada sanun, pastu masuk free  + ada konsert plak lagi, berduyun2 lar org nk pergi kan

tepat jam 12, bunga api meletup, aku tgk dari dalam kete jer sbb jem yg melampau2,

pastu dh sampai depan simpang nk masuk i-city, asben tnya nk pergi ke tak? aku ckp tak payah lar sbb aku nk bwk fahiim hanania tgk bunga api jer. bunga api pn dah letup, fahiim hanania pn tdo so balik jer lar...

igt nk pg tmpt lain lak, kl ke putrajaya ke tp bila contact2 member, suma ckp jem.jem.jem

destinasi terakhir pada pukul 2.30am ialah di KFC tol sg besi...

pastu zZzZzz =)



 nmpk tak bunga api tu? hahah bertapa jauhnya aku =P

sedap jer fahiim hanania tdo

~kualiti pic pn tak cantik sbb amik gna bb murah aku hehe~

Monday, January 2, 2012

Alhamdulillah~8 months sudah

Salam

2.1.2012
fahiim hanania dh berumur 8 bulan
arini plak betul2 sama time aku lahirkan fahiim aritu,
masa tu labour day bersamaan ari ahad n ari isnin cuti
ni plak new year ari ahad n ari isnin bersamaan 2 aribulan cuti... hohoho

arini aku nk cita perkembangan fahiim hanania
byk benda yg dia dah belajar,
bole tahan juga lasaknya

~dia dah bole merangkak tapi slow2 n bila dia rasa cam lambat jer, dia menyusur cam askar tu, kalo menyusur dia laju...


~kalo tdo, abes satu katil dia merayap, sampaikan aku n abg k tdo bersepah2 semata2 nk bagi dia selesa


~fahiim dah bole naik tangga, hoho tp kena jaga gak kalo tak tergolek
~dia suka melutut sambil pegang tangan aku, lepas tu dia lepaskan tangan, nasib tak baik tergolek ke belakang


~suka panjat sofa n meniti macam dah nak jalan jer


~mulut pn bole tahan bising, bebel2


~kalo pg umah org yg dia tak kenal or dah lama tak jumpa, msti dia pegang kuat2 baju aku, kalau org tu amik konfem nangis, tggu lama sket baru ok


~gigi dah ada 5 batang
pastu suka senyum sambil tunjuk gigi

~suka makan bubur nasi + puree apple n carrot, abes 1 mangkuk


~berat skang 9++ kg, nnt 9.1 ada appointment ngan kk baru tau berapa berat dia tuk 8months

~kalau tgk aku pakai tudung, konfem nangis sbb nk ikut pg jejalan


~selalu aku pg keje, fahiim still tdo lagi so takde mslh lar nangis tgk mama nk pg keje tapi fahiim terbalik plak, aku balik keje dia nangis sbb nk suh aku dukung n nk jejalan...


~suka tgk iklan, paling dia suka iklan susu dutch lady yg ada budak pompuan menjerit tu, sejak tgk iklan tu suka sangat tiru cam budak tu


~pastu kalo ada iklan yg ada lagu, dia goyangkan badan dia kononnya menari lar tu


~tersangat lar aktif skang ni, kalo pukul 10:30 tak bwk dia msk bilik, mmg tak tdo lar sampai kul 12


~nak pakai diaper pn dh susah, nk kena beli drpyers drypant or mamy poko easy-fit pant

mmg banyak lar perkembangan dak demok ni, kejap jer masa berlalu, teringat mula2 dulu, senang jer jaga fahiim, skang dah tak leh duk diam hehe