Iklan

Monday, December 31, 2012

Selamat Tinggal 2012

 Assalammualaikum...

hari ni 31122012. hari last nak ckp gudbye to 2012. =)

tahun ni semuanya bole dikatakan berjalan dengan lancar. Syukur Alhamdulillah.
Semuanya hepi-hepi belaka. hehe

Jan 2012
  • aku n abg K pindah rumah dekat Apartment Mutiara, Kajang, setelah 6 bulan duk ngan family in law.
  • kitorg adik beradik, sambut besday mak kat umah aku, simple tapi meriah sangat.

Feb 2012
  • takde yang menarik.hehe.
March 2012
  • Fahiim Hanania dah 10bulan, aku join contest Pa&Ma @ 3rd Maternity & Children Expo kat Midvalley.
 
 
 April 2012
  •  Besday aku yang ke 27. hoyeah. di umur 27 tahun, saya dah ada sebuah family. Suami n anak yang hensem. Alhamdulillah.
celebration @ Ikea
 May 2012
  • Fahiim Hanania 1st Besday. Celebration kat umah aku dengan tetamu dari keluarga terdekat jer. 

 


  •  Annual Dinner Beryl's Chocolate & Confectionery @ Pullman Putrajaya. Time tu Awal n Scha baru nikah, sempat lar terserempak ngan dorg, n amik pic ngan Awal. 


 1st time pakai maxi dress. Location : Putrajaya.

June 2012
  • Our 2nd Anniversary. kitorg celebrate kat kampung. konon-konon nak mengenangkan kembali tmpt kitorg dinikahkan dulu. hehe 
 hadiah anniversary
July 2012
  •  pun takde yang menarik.
August 2012
  • tahun ke 3 berpuasa n beraya sebagai suami isteri dan tahun ke 2 bersama Fahiim Hanania.

*masa ni aku gemuk* aiya~



  •  1st time buat Iftaar kat rumah sendiri. Kawan-kawan datang buka puasa kat umah. n aku masak NASI AYAM (1st time buat hehe)
*bff*

September 2012
  • Pic Fahiim Hanania masa contest Pa&Ma @ 3rd Maternity & Children Expo kat Midvalley tu dah keluar dalam magazine Pa&Ma. 
 
Oktober 2012.
  • Hari Raya Haji bersamaan besday ayah. kitorang buat BBQ n esoknya jalan-jalan ke Pangkor.
 
November 2012
  •  Pic Fahiim Hanania n aku masuk dalam video JOHNSON'S® baby Over 100 Years of Precious Moment. 
 
December 2012
  • 1tahun bersama Beryl's Chocolate & Confectionery Sdn Bhd.
 
erm tu lar serba sikit yg bestnya berlaku dalam tahun 2012 ni,
ada yang aku tulis dalam blog n ada yang tak sempat nak tulis.
 
untuk tahun depan 2013. harap-harap berjalan lancar juga.
hehehe
Sekian terima kasih
peace yaw~

Thursday, December 27, 2012

Bosan + Ngantuk

Comel tak "binatang" tu dipaksa menjunjung tisu. ƗƗɑƗƗɑ
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, December 26, 2012

WW #18 ~ Boboiboy kuasa 2

bantal boboiboy (beli kat Rantau Panjang)
patung boboiboy (beli kat Padang Besar)

#koleksibarangboboiboy
by Fahiim Hanania
 =)

Wednesday, December 19, 2012

Wordless Wednesday #17 - 4th Maternity & Children Expo


 

nampak tak ?
=)

Mengumpul Setem

Salam. 

Tajuk macam aku pengumpul setem tegar jer kan. haha
dulu masa zaman kanak-kanak mmg aku suka kumpul setem
 tp takde lar byk sangat pon. 
ada 1 buku setem jer hehe.
 ada lagi aku simpan buku setem tu.
 nnt aku balik kg. nak cari =)

kali ni aku kumpul setem yang aku rasa cute jer hehe.

ada lar 2-3 keping setem yang aku rasa agak special.
smlm aku tgk kat instagram dengan # tag setem. 
ada setem cute ying n yaya. 
pastu edisi terhad Upin Ipin. 
yang Boboiboy tu pun edisi terhad gak.

kena beli lar kot kalau dah edisi terhad kan. 


ni jer setem yang aku kumpul. hehe

kat bawah ni antara yang cute
 setem hari raya haji n pesta tanglung

 setem sempena hari pos sedunia
Posmen 1970-an

 setem sempena Valentine kot. 
Setem Kasih Sayang <3 b="b">

Setem Oversea.
Bangladesh n German 
haha

kat bawah ni gambar setem yang aku pinjam kat instagram


 
Edisi Terhad Boboiboy

Edisi Terhad Upin Ipin

cutekan suma. nnt kalo ada lagi yang cute. aku post entry.

Sekian

Fahiim Hanania dan Koleksi Terbaru Boboiboy

Peminat tegar boboiboy ni dah tambah 1 lagi koleksi Boboiboy iaitu

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
  taraa beg boboiboy.

 yang di beli oleh TokMi. 

lama gak aku mencari beg yang seuai n cute utk Fahiim. 
semua yang aku jmpa design dia msti ANGRY BIRDS. 
tak comel plak tu hehe
yang ni TokMi beli kat Alamanda.
 tu pun dah tersorok, setelah diselongkar jumpa 1 jer tinggal.
terima kasih lar TokMi sebab belanja Fahiim beg Boboiboy~


Fahiim nak pg skool ni =)

selain daripada beg n patung boboiboy, 
koleksi baju boboiboy Fahiim pn banyak gak. 
tapi kalau dia tgk baju tu, dia bkn cakap boboiboy, 
dia ckp ying yaya. haha. 
so aku tau lar dia nmpk baju boboiboy 
 n ofkoz lar dia nk pakai.

kelmarin aku pg Metro Point Kajang, 
dia tetiba sebut ying yaya, 
aku pun cari apa yang dia nmpk ni. 
rupanya ada sorg budak pakai baju boboiboy. 
haha Fahiim. Kelakar~


ni hasil kreativiti mummy melukis boboiboy. hehe sama tak?

=)

Friday, December 14, 2012

Kedai Makan Upin Ipin

Salam Jumaat.
Lama dah nak cita pasal kedai ni tapi bz bebenor hehe

Tarikh kejadian : 02122012

Lepas pergi 4th Maternity & Children Expo. singgah makan kat sini. Sebelum ni lalu jer. Setiap kali lalu, Fahiim Hanania msti teruja giler. ye lar kan kartun pojaan hatinya. haha.

kedai upin ipin yang aku pergi ni cawangan Bandar Baru Bangi, Sekysen 9,
 mmg dekat ngan area opis aku. tiap-tiap ari msti lalu.

 tgk pic atas ni. bkn budak jer yg pergi ek. hehe

tapi majoriti msti parents yang ada anak
 suka tgk kartun upin ipin.

 
 ni menu makanan dia. kalerful n cute.

  
selain kat bangi, ada 3 lagi cawangan.
 
ni makanan Fahiim Hanania. set nugget n kentang.

 ni mummy pnya. mi kari

ni daddy pnya. nasi goreng tomyam.

makanan kat kedai upin ipin ni biasa-biasa jer 
tapi sbb ada upin ipin tu yg menarik perhatian org 
untuk singgah makan.

eh ada gak ayam goreng tp bukan 2 singgit lar
haha
ni gambar dari fb Kedai Makan Upin Ipin
nyam.nyam nmpk sedap gak kan. =)

lagi 1 keistimewaan kedai ini ialah dorg pasang video 
cita upin ipin yg berulang-ulang tu. hehe
walaupun dah ribu kali tgk, 
si Fahiim Hanania tetap kusyuk n fokus.



oh lupa lak. tarikh 02122012, genap umur Fahiim 1tahun 7bulan.
ha ni kira celebrate gak lar. hehe

=)

Thursday, December 13, 2012

Setahun Sudah. =)

Arini genap setahun makan coklat keje kat kilang coklat 
Beryl's Chocolate & Confectionery Sdn Bhd
cawangan Bandar Baru Bangi.

Alhamdulillah. Rezeki dari Allah.
Berdoa agar Allah tambahkan lagi rezeki aku disini
Amin~

nak baca cita pasal coklat  :-
Melawat Kilang 
Chocolate Training
 Task @ Beryl's

(^_^)

Tuesday, December 4, 2012

Alhamdulillah, Daddy dapat keje baru ^_^

Alhamdulillah setelah sekian lama di KKSB, 
akhirnya encik daddy telah dapat keje baru.
ini namanya rezeki anak, 
sebelum anak lahir, mmg susah daddy nak bertukar keje,
interbiu dh byk kali tp keputusannya semua kecewa.huhu
5 tahun daddy duk kt company yang sama, dulu aku pn keje sana gak.
macam-macam org dah bertukar, daddy jer stay kat situ haha

tak sia-sia Fahiim Hanania teman daddy gunting rambut aritu~


Alhamdulillah.Alhamdulillah.Alhamdulillah
Syukur Ya Allah =)

Thursday, November 29, 2012

29.11.2009 ~ 29.11.2012

Date arini ialah date aku bertunang ngan encik asben ~ Hakiimy Yusoff 3 tahun yang lalu.

masa tu aku lom tulis blog lagi so takde cita2 pasal E-day aku kat dalam ni. hehehe

aku bertunang masa tu hari raya aji kedua,
sederhana jer tapi meriah.

Tema engagement aku kaler pink so aku n Abg K kena pakai pink.
bkn selalu kan.

meh lar aku tempek gambar kat sini. senang sket nk citer =P

 cantik tak tepak sirih

sewaktu menyarungkan cincin

ha jgn terkejut, abg K pn dapat cincin hehe


 gumbira setelah mendapat cincin

 


 candid

  
 nah hantaran aku byk kan. 24 dulang aku bagi, 
sebabnya org sebelah Perak, 
kalau time tunang mmg dorg suka sponsor2 a.k.a sedekah,
sedara aku ramai plak nk sedekah so takkan nk cakap tak leh
bagi jer lar kat abg K semuanya. =)
utk pengetahuan time tunang kitorg bagi makanan jer semua~

kalo leh nampak kat situ, 
ada buah, ayam golek, pulut, kek, gula-gula, coklat, air sirap,
macam-macam lar aku pn dh lupa. hehe
 ni cupcake dari pihak lelaki. ada date disana

 cincin dalam beskal =)

walaupun dah 3 tahun tp tetap menjadi salah satu kenangan terindah dalam hidup aku
asben aku msti tak ingat apa yang berlaku ngan date arini hehe
*jap lagi nak tnya*