Iklan

Saturday, December 31, 2011

suka duka 2011

1/1/2011-31/12/11


aku rasa untuk tahun ni tak banyak yg duka
suma suka-suka jer hehe


yang paling best tahun ini ialah saat2 indah pregnant n masa nk deliver,
1st time tgk muka fahiim hanania mmg tak leh nk lupakan sampai bila2~


lepas tu tahun 2011 aku celebrate 1st anniversary dengan kain batik n pilis di dahi. hahaha
aku kan dalam pantang masa tu, xcelebrate pn just wish jer sbb abg k pn ada keje...


untuk bulan yg terakhir dlm 2011 ni, perasaan gumbira bila dapat keje baru lagi,
bulan 7 aritu, aku dh tukar keje kat studio merah n skang aku keje kat tmpt lain lagi. hahaha
rezeki anak namanya tu, nnt aku cita kat mana aku keje ek...=)


3 benda ni lar yang best bagi aku untuk tahun ini. harap2 tahun depan ada lagi yang best...
sekian coretan aku. jumpa tahun depan. bubye

Thursday, December 29, 2011

fahiim hanania dan roti~


malam mggu yg lepas, kalo ikut plan nk pg jejalan kat i-city tapi tetiba tak jadi sebab ari ujan, rasa malas plak nk pg...
maka kitorg pn pergi giant, nk beli barang sket...
selalu pg giant, fahiim hanania naik stroller tak pun dukung jer kalau nak beli barang sikit.
tapi kali ni nk try letak dalam trolley plak... hehehe
nampak stabil jer tapi risau gak tergolek sbb kat tepi tu takde penghadang, si budak debab ni dah lar tak leh duk diam...


ewah macam dah besar jer dak ni~

memula pg kat bahagian sabun, keadaan fahiim hanania masih terkawal then pas dah pilih barang kat situ berlalu lar kat bahagian roti2... aku n abg k pilih2 roti pastu letak dalam trolley
tetiba aku dengar cam bunyi plastik renyuk2 kat sblh kanan aku, masa tu mmg dah igt fahiim lar punya keje, igtkan dia usik yg dalam trolley tu, rupanya dia nk amik roti coklat kat blah kanan aku, nasib baik tak jatuh... ada pic kat bawah ni... ce korg imagine macam mana keadaan cita aku ni, nak amik pic masa dia tgh mengerjakan roti tu tak sempat plak, kang naya bertaburan roti kat atas lantai... hoho
tu nasib baik roti, kalau lalu kat bahagian kaca-kaca... mmg agak bahaya disitu~

so MORAL of the story, pastikan tangan anak anda tidak meraba-raba ketika di pasaraya =)














 ha pic ni selepas kejadian, roti yg dia nk amik, ada sebelah kanan, bila cubaan pertama tak menjadi, dia nk try amik roti yg tu plak... =)

 muka bersalah bila daddy marah dia hahaha

pas kat bahagian roti berlalu ke bahagian diapers,
nmpk gayanya fahiim ni suka shopping lar =P

 "daddy, fahiim rasa nk try diaper yg baru..."

 "erm mari kita tgk samplenya"

Tuesday, December 27, 2011

Pengumuman: fahiim hanania nk tmbh lg 1 gigi...

Aha... Smlm masa fahiim hanania tgh suka2 n gelak2 main ngan aku, tetiba ternmpk dh hampir suku gigi baru fahiim hanania bakal menjelma~ cpt tul gigi dia nk kuar, patut lar suka sangat gigit kain, kelmarin aku baru sempat amik pic 4btg gigi dia... Masa tu dia tersenyum lebar, n dgn pantasnya aku amik pic sebelum dia menerkam henpon utk dimakan hahaha
Rasa lain plak tgk dia ada gigi, cpt jer dh membesar anakku ini... Hoho

Friday, December 23, 2011

Tote Boutique Giveaway

senang giler nak join... saje cuba nasib =)

http://tote-boutique.blogspot.com/


card wallets itu sgt cantik~

Thursday, December 22, 2011

Tdo lar plak

Sampai2 umah, fahiim hanania tdo lar pulak...
Tdo dgn gaya tersendiri [н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅]
Baru nk bwk jalan2 pg umah mak ngah,
Postpone lar sampai daddy balik...
Mak ngah dh rindu ngan fahiim hanania setelah pg bercuti ke penang selama seminggu...
Fahiim hanania dpt souvenier baju cap penang n aku dpt FM jer, utk daddy tarak. Hihi sian daddy~

Balik umah jumpa anak

La.la•⌣•la‎​la.la•⌣•la
itu lar tujuan utama pas balik keje =)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

keputusan PMR dah keluar~

hoyeah arini keputusan PMR kuar
aku ada sekor sorg anak buah yg amik PMR, 

teringat masa aku nk amik keputusan PMR dulu,
seram sejuk jer rasa sampaikan nk demam hehehe
tapi keputusan tak lar memberangsangkan =P
dah mmg aku tak belajar pon. terima jer lar seadanya hohoho

tadi lunch time, aku singgah umah kakak aku kat seksyen 15,
tunggu punya tunggu, budak amik keputusan tu tak balik2 lagi
dah dekat aku nk pergi keje baru dia balik,
hahaha keputusan dia sama cam aku pnya PMR dulu =)
nah tatap lar gambo ni, mcm dpt 8A jer gaya
takpe lar saje nk bagi dia semangat teruskan belajar walaupun tak dapat 8A...






sorry... kualiti gamba teruk hehe









maka dengan itu, aku telah terlambat masuk opis 5 minit gara-gara tunggu keputusan budak itu. ngee~

tahun  ni jer ada 3 org anak buah aku amik pekse beso, 1 UPSR, 1 PMR n 1 lagi SPM
yg UPSR tu mmg cemerlang lar dpt 5A, tggl lagi sorg tgh tunggu keputusan SPM...

tak sabar nk tunggu 2023, fahiim hanania plak amik UPSR, ntah ada ke tak UPSR time tu. hehehe

Wednesday, December 21, 2011

Bukak Mulut Please

 meh2 tengok gigi fahiim hanania yg 1st batch... hehehe
punya lar susah nk suh bukak mulut... hurmmm

 bole plak dia main air liur
 pastu kuarkan lidah plak
still tak nmpak gigi dia sbb lidah sibuk nk kuar =P
 ha dah nmpk sikit tu...
 
 taraa... tunjuk gigi sambil tersenyum,
hehehe love u bebeh 


Wordless Wednesday # 6


Tuesday, December 20, 2011

Anak Saya 7 Bulan ada 4 batang gigi

25hb 11 aritu fahiim hanania 1st time kena demam... tapi kejap jer hanya 1 ari... pastu ok dah
 2-3 ari lepas tu aku tgk kat gusi fahiim yg bwh nmpk putih2 cmtu,
petanda gigi nk keluar n bila rasa, mmg ada gigi... hoyeah best2,
maknanya aritu dia demam nk tumbuh gigi lar tu kan...
pastu tanpa kusedari (chewah!) muncul plak gigi kat atas,
masa tu kiranya ada 2 batang gigi kat atas n 1 batang gigi kat bawah tapi 
sehingga ke arini, gigi fahiim dah berjaya keluar sama rata iaitu 2 kat atas n 2 kat bawah...
aku nk amik pic tp pnya lar susah dia nk bukak mulut... hehe 

aku sempat amik pic masa gigi bawah mula2 nk keluar... nnt aku upload,
pastu ari ahad aritu, ntah camna tetiba dia gigit jari aku, pedih giler, 
gigi dia tajam banget, bahaya dah ni... tak leh biarkan jari di merata2 hahaha =)

Mummy to Mama (^_^)

Assalammualaikum...


Erm lama gak tak tulis kat blog ni, takde idea, takde masa n takde bla bla bla



anak aku yg bernama fahiim hanania tu pn dh makin membesar n makin banyak keragaman, hehehe


makin bijak, makin cute cam aku, makin demok cam daddy dia =)


pastu skang fahiim hanania dah pandai membebel, perkataan yg selalu kuar kat mulut dia ialah


baba (kekadang abah), mama pn selalu gak, papa pn ada , bunyi cam opah pn selalu...


takde pn bunyi mummy or daddy, maka dengan itu aku dengan rasminya nk tukar panggilan dari mummy ke mama...(hahaha leh tak camtu?)


biarlar panggil pape pn janji aku bahagia, pastu fahiim hanania pn suka panggil mama, apa lagi teruskan jer lar
tapi daddy dia tak kasi, tak padan dia ckp, daddy ngan mama... apa daa~


ok lar nnt smbg cita perkembangan fahiim hanania, jam menunjukkan hampir kul 12 so nk berehat sebentar bersama kit kat...