Iklan

Thursday, October 13, 2011

Spark Your Dream



mungkin ramai yg dah tau cita pasal 1 family yg dh mengelilingi dunia selama 11 tahun.
tapi aku nak story gak pasal dorg ni,
bagi aku cita dorg sangat2 best, semangat yg kuat dan penuh keyakinan
igt senang ke nak keliling dunia...?
daripada berdua sampai dah 4 anak dorg tapi still tak berhenti dari mengelilingi dunia
anak-anak dia pn lahir di tempat n negara yg berbeza
Pampa (8 - USA), Tehue (5 - Argentina), Paloma (3 - Canada)
and Wallaby (1 - Australia)

mengikut sumber yg aku baca, skang ni dorg dh sampai ke Asia n dh ada pn kat Malaysia
kat sebelah Sabah, Sarawak sanun
maybe nnt ada plak anak lahir kat Malaysia he3 mana lar tau kan =P
Idea dorg ni sgt2 kreatif, lagi 1 dorg ni agak terer gak ngan fotografi
gambar2 yg diambil masa keliling dunia tu sgt2 cantik 
salah 1 pic yg menarik minat aku pic atas tu, 
gambar Herman ngan Candelaria masa muda with 1st baby dorg Pampa
plus kenderaan rasmi dorg Bentley

persoalan yg selalu keluar dari org2 yg baca cita dorg ialah
mana dorg dapat duit?
pendapat aku, maybe dorg mmg dari keluarga yg kaya.
takpun ada sponsor yg support.
tapi dorg ada wat buku pasal kisah mengeliling dunia 
maybe hasil daripada duit jualan buku tu dorg guna utk menampung kehidupan.

apa pun cita atau soalan 
aku mmg suka baca cerita dorg n tgk pic dorg
teringin gak nk wat tapi ...
hehehe

meh melawat website dorg n baca sendiri cerita dorg
http://www.argentinaalaska.com

Sekian Terima Kasih

No comments: