Iklan

Wednesday, October 19, 2011

Fisher Price & Bumbo Seat, mana yg ok?

Assalamualaikum...

arini 19.10.2011 bersamaan ari rabu =) pejam celik pejam celik 
kejap jer fahiim dah nak masuk 6 bulan
bila dah nak 6 bulan, semua dah sedia maklum, 
fahiim dah bole makan... hoyeah,
msti fahiim suka makan, sbb skang ni pn bila mummy n daddy mamam mesti dia tgk jer 
pastu mulut dia pn terikut-ikut mengunyah... hehe so cute...
skang masalahnya aku nk beli dia baby seat tp tak tau mana yg ok.
aku tgk ramai yg guna bumbo seat tp aku takut fahiim tak muat jer. hehehe
sape ada bumbo seat, nk test kat fahiim dulu ni... leh pinjam tak?
pastu aku tgk fisher price pnya, mcm ok gak tp tu lar aku poning ni...
korang ada idea tak? jom share plis.plis.plis

Mana 1 nk pilih antara

Fisher-Price: Healthy Care Booster Seat

 ngan

Combo Bumbo Baby Sitter Seat



 for my baby

Muhamad Fahiim Hanania


credit pic to mybbstore.com n me (of course)

Thursday, October 13, 2011

Spark Your Dream



mungkin ramai yg dah tau cita pasal 1 family yg dh mengelilingi dunia selama 11 tahun.
tapi aku nak story gak pasal dorg ni,
bagi aku cita dorg sangat2 best, semangat yg kuat dan penuh keyakinan
igt senang ke nak keliling dunia...?
daripada berdua sampai dah 4 anak dorg tapi still tak berhenti dari mengelilingi dunia
anak-anak dia pn lahir di tempat n negara yg berbeza
Pampa (8 - USA), Tehue (5 - Argentina), Paloma (3 - Canada)
and Wallaby (1 - Australia)

mengikut sumber yg aku baca, skang ni dorg dh sampai ke Asia n dh ada pn kat Malaysia
kat sebelah Sabah, Sarawak sanun
maybe nnt ada plak anak lahir kat Malaysia he3 mana lar tau kan =P
Idea dorg ni sgt2 kreatif, lagi 1 dorg ni agak terer gak ngan fotografi
gambar2 yg diambil masa keliling dunia tu sgt2 cantik 
salah 1 pic yg menarik minat aku pic atas tu, 
gambar Herman ngan Candelaria masa muda with 1st baby dorg Pampa
plus kenderaan rasmi dorg Bentley

persoalan yg selalu keluar dari org2 yg baca cita dorg ialah
mana dorg dapat duit?
pendapat aku, maybe dorg mmg dari keluarga yg kaya.
takpun ada sponsor yg support.
tapi dorg ada wat buku pasal kisah mengeliling dunia 
maybe hasil daripada duit jualan buku tu dorg guna utk menampung kehidupan.

apa pun cita atau soalan 
aku mmg suka baca cerita dorg n tgk pic dorg
teringin gak nk wat tapi ...
hehehe

meh melawat website dorg n baca sendiri cerita dorg
http://www.argentinaalaska.com

Sekian Terima Kasih

Wednesday, October 12, 2011

Saya Nak Update Blog Tapi •••

Assalammualaikum

dah lama tak update blog, since raya lagi

haishh bz banget aku ni 

siang sibuk ngan keje,

malam sibuk ngan fahiim hanania 

=)

insyaAllah akan kembali mencoret kata-kata kosong 
tak lama lagi (chewah!)

bubye