Iklan

Friday, August 26, 2011

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri 1432H

daddy, fahiim hanania n mummy =)
sumber : google

taun lepas 1st time raya ngan asben
taun ni 1st time raya ngan fahiim hanania plak 
bahagia jer rasanya sbb
dah ada 1 family =)

dengan ini sy yg bernama Deela Nordin,
mewakili asben, Hakiimy Yusoff
serta sidebab Fahiim Hanania
mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin
Berhati-hati di Jalan Raya, Ingatlah Orang Tersayang


ari ahad bergeraklah kami sekeluarga ke Kelantan Darul Naim
dan bersambung raya ke-3 utk ke Perak Darul Ridzuan
(^_______________^)

c-ya!

Saturday, August 20, 2011

Fahiim Hanania Menari

tak tau lar nape ngan dak debab ni, 
aku nk bwk dia pergi mandi,
letak dia atas katil dulu.
sementara nk amik barang2 dia
bukan main aktif lagi, kaki tangan suma goyang
mmg dh macam menari plak... hehehe

kalo rajin tengok lar (^_____^)


Wednesday, August 17, 2011

Ungu ~ Percaya Padaku

masa hari pertama kerja kat Studio Merah,
budak2 situ suka sangat pasang lagu ni.
siap ulang 2-3 kali, 
nampak sangat aku lama tak mengikuti dunia hiburan
rupanya lagu Ungu, mmg faveret band aku sejak dulu lagi =)
tetiba skang aku plak dah tersampuk ngan dorg, ari2 nak dengar 
hehehe


yg ni ada lirik sekali


ENJOY!

Wordless Wednesday #5


Tuesday, August 16, 2011

Drypers Special Edition

Fahiim Hanania banyak kali gak tukar diapers
bkn sebab ruam ke apa tapi saje jer mummy n daddy dia
 nk tgk design diapers yg cantik2 tu hehe
baru2 ni kitorg beli Drypers Special Edition

aku suka sebab err tgk lar sendiri =)

 back


front

 suka nampaknya dengan design terbaru ini



he3 mummy suruh dia pusing sket jer.

Monday, August 15, 2011

Melawat Gerai Opah Chu n Sepupu Fahiim Datang

=)

oleh kerana aritu aku terlalu bz, entry ni telah lambat 2 mggu dikeluarkan hehehe

cita ni berlaku 2 mggu lepas masa aku balik kg tu. excited giler lar time nak balik tu, sanggup kemas beg tgh2 malam. pas jer abes keje ari sabtu, aku blah kul 12 masa tu, tunggu abg k siap2 kan kete, kul 2 baru gerak,
fahiim hanania pun excited sgt, sampaikan tak nak tdo, ajak aku sembang2 n gelak2...
fahiim hanania nak balik kg



macam ni lar dia dari awl perjalanan hingga ke destinasi =)

tapi ngah hepi2 nk balik kg, tetiba kete daddy ada problem plak, temperature naik.
tapi fahiim hanania tetap maintain jer. tak nangis pun.
abg k settlekan mslh kete dia tu then jalan balik.
lebih kurang kul 5:30 kitorg selamat sampai. Alhamdulillah

terus fahiim hanania tlg opah dia (opah chu) berniaga 


 ye abg nk lauk apa? hehe 

 tgk gaya dia =)


mlm tu dapat lar berbuka ngan emak n ayah terchenta, bahagia rasanya he3

ari ahad pas berbuka sepupu fahiim hanania 
anak abg aku yg ke 6, dia muda 1bulan lebih dari fahiim hanania
masa aku dah abes pantang, dia baru dilahirkan.
nama dia Nur Arydani Emili
fahiim hanania baru 1st time jumpa ngan dia. 
perbezaan ketara giler 
jom tgk 

 tak tau lar nape photographer amik mcm ni 


 tgk atok kot

 kawan main bisik2 taun depan 

 ewah manja2 lak

 Arydani Emili a.k.a adik suka nampak 

yeay! cucu opah 2011
1 laki 1 pompuan =)

ha nmpk tak perbezaan. fahiim hanania besar banget hehehe

Dah Sampai. Yeay!

merujuk kepada entry kat sini, maka dengan rasa gumbira di hati,

kasut tersebut telah berada di tangan aku tp belum
 di kaki fahiim hanania sebab balik keje tadi fahiim hanania dah tido

cute banget kasut tu, aku igtkan tali tu eksyen jer, rupanya memang kena ikat betul2, mmg sebijik mcm kasut org besar, tak sabar nak tunggu raya, nak bagi fahiim hanania pakai.
buat masa skang biar dia duk dalam kotak dulu =)







baju melayu n kopiah pun dh siap he3

Saturday, August 13, 2011

Ada Cita, Malas Tulis

huhuu

Selamat Berhujung Minggu

Selamat Berpuasa

=D

Saturday, August 6, 2011

kesedihan di raya pertama

walaupun raya lambat lagi tapi aku dah rasa kesedihannya
huhuu :'(
sebab ni lar 1st time raya pertama aku tak dapat beraya ngan mak n ayah.
terpaksa rela atie kena ikut turn sebelah abg k plak
nun jauh ke kelantan. 
raya ketiga baru leh bersama ngan mak n ayah
baru dapat rasa makanan faveret aku yg mak masak di hari raya.
raya ketiga lar baru aku dapat bergelak ketawa ngan 
adik beradik n sedara mara
umah aku kat sebelah surau so selama 25 taun balik beraya kat kg
mmg rasa kemeriahannya sebab
suma org 1 kg datang kat surau 
utk menunaikan sembahyang raya
mmg ceria n kalerful.
kalo dulu masa muda2, mmg time tu aku tunggu sbb leh 
tgk boipren2 yg dtg ngeh2
 tp tu masa muda. skang tak lagi. ada 2 boipren nk kena jaga.

family aku suma kepala giler2. kalo dpt berkumpul suma, mesti nk gelak jer
tp semenjak sumanya dah kawen, agak susah nk kumpul sama2 time raya.

huhuu sedeynya lagu ni

meh layan pic raya masa aku lum kawen (20/09/20009)




macam-macam hal ada hehe




taun ni raya ketiga baru dapat salam, peluk mak n ayah 
huhuuhu

apa bole wat aku kan dah jadi isteri org 
(-___-)

Sabtu yg best

hari ke 6 puasa bersamaan 6 Ogos 2011 
fahiim hanania dah berumur 3 bulan 4 ari. hoyeah! 
sayang dia banyak2.
aku tak cukup sempurna tapi aku akan pastikan dia dapat yg terbaik huhuu
biar dia membesar dengan penuh kasih sayang bukan kemewahan. 
pic cekci 3 bulan 

ari isnin aritu fahiim hanania dh selamat dapat imunisasi dia, kali ni nangis plak sbb
dia nk tdo tetiba kena cucuk lak, menjerit lar dia tp nasib kejap jer pastu sambung tdo balik hehe
berat dah 7.1kg, panjang 64cm n ukur lilit kepala 41cm


balik spital, keletihan

arini nak balik kg nak melawat opah chu
siapa opah chu? hehe mak aku lar
mak aku ada wat bisnes jual lauk tuk berbuka posa
kat depan umah jer pun
nama gerai tu gerai opah chu
dulu masa takde keje, aku keje part time kat situ lar
best woo tolong mak =)
jap lagi fahiim hanania plak nk tlg opah chu

sekian sahaja laporan utk arini
 jom tgk pic fahiim setelah 3 bulan 
sama jer kot hehehe 
 fahiim hanania n mummy


 cute tak?


 gelak ngan lampu hehe


 sidebab yg comey =)

 dah nak meniarap tp ikut mood. kekadang nak kekadang tak nak


yeah berjaya tp kepala tak leh angkat.pipi berat 

walaupun suka korek biji mata, aku tetap nak buka sarung tangan dia

bila dh buka, dia suka makan tangan. 
biar dia buat apa dia suka!


nyum2 sedapnya tangan

Wednesday, August 3, 2011

Wordless Wednesday #4