Iklan

Friday, April 29, 2011

epy besday to me

*video tuk hiburan jer*

Arini 29April 2011, besday aku yg ke 26
takde pape yg spesel 
sibuk nk tunggu bb ni keluar jer
asben pun ckp pas bersalin baru dia beli adiah
huhuu

bb ni pn tak tau lar bila nk kuarnya
arini dh due date
bersamaan 40weeks dh

ada rasa sakit perut lite2 jer
tanda2 lain takde pn
kalo ada rezeki dapat lar bb ni same besday wit me
kalo tak pun takpe, janji bb sihat n selamat

EPY BESDAY TO ME 
(*_____________*)

kawan2, sedara-mara n family yg wish kat FB, blog n henfon mekasih diucapkan
I LOVE U ALL

Thursday, April 28, 2011

Nur Kasih The Movie

cita yang paling dinanti-nantikan 
dipawagam pada 19 May 2011
tapinya aku tak leh tgk kat wayang
tunggu kat astro first lar (kalo ada)
tak pun kena tunggu dvd, atau download ke hehehe
bestnya tgk video ni... tenang jer rasa ngan ijau2 disekeliling video ni

i like... =)

Wednesday, April 27, 2011

besday vs preggy

eh lagi 2 ari, besday aku yg ke 26 tp tak teringat langsung pasal ni
langsung tak terpikir nk wat wishlist pe tuk adiah besday aku
suma ni kerana bb, skang pikirkan dia jer
(^_____^)

semenjak dah kawen selama 10bulan ++
baru seminggu ni aku berpisah ngan asben tercinta
huhuu agak sedey rasanya masa mula2 tu,
nk tdo pn susah, sms jadi peneman, macam masa muda2 dlu lak 
kalo org lain tu, dorg mungkin time keje dorg berpisah tp aku 
24 hours bersama... tu lar membuatkan rasa rindu membuak2
chewah!
pasni dlm pantang lagi lar, aku duk kat Batu Gajah,Perak
abg K lak duk kat Banting, msti bertambah rindu, 
(T_____T)

tapi tapi tapi
aku ada peneman baru yg cute
iskh tak sabarnya nk tunggu saat itu

so aku dah dapat idea ape wishlist tuk besday aku nnt
iaitu
nak encik asben balik tiap2 minggu, melawat kitorg kat KG,
ari2 msti call or SMS
yang paling penting ingatlah org tersayang,
jangan nakal2... hehehe
leh tak nk adiah besday camni
senang jer kan =)

review ~ Penunggu Istana

Sabtu lepas bersamaan 23 April 2011 jam 5.15pm
aku n asben telah pergi ke Alamanda utk menonton cita Penunggu Istana
seperti sedia maklum cita ni pasal aktivity paranormal
sibuk2 nk cari antu... kalo aku lar bagi RM free2 pn tak sanggup aku
banyak lagi kerja lain...

cita dia bermula ngan 5 org student nk wat assignment kolej
footage pasal antu n mistik 
ada 2 lelaki, 3 pompuan
fira, sara, yaya, mus n amar
dorg ajak uncle seekers n assistant uncle tuk membantu 
proses  mencari antu tu

lokasi tempat mencari antu tu dekat jer ngan kg aku
Istana Billah kat Papan, kg aku kat Batu Gajah,
mmg dekat sangat tp selama ni tak tau pn ada Istana tu,
nnt balik kg, nk tgk lar Istana tu... (tp takut) hehehe

cita ni kalo tgk mula2, sama jer macam cita seekers yg kat tb tu
dorg letak kamera kat kawasan Istana tu
pastu biarkan kat situ
soknya dorg tukar tape n bateri
mcm tu lar ari2...
tp still takde footage yg dorg nk
still takde antu or pape yg menganggu 
pastu uncle tu bagi tau rahsia 
kalo nk tgk gak antu tu, 
dia ada cara, bakar kemian (camni ke eja?)
guna taik mata anjing lar
pastu yg paling dahsyat uncle tu cakap guna darah haid pompuan perawan
ada sorg pompuan, Sara nama dia, pnya lar blur
leh lak tnya perawan tu apa uncle...? ngeh3 lawak jer perawan pn tak tau
pastu esoknya dorg pn bakar kemian
tetiba ada 1 tingkap terbukak ngan sendirinya
tak lar suspen sgt pn... 

tp bebudak ni still tak puas ati ngan footage antu tu
dorg ckp cam simple sgt, cam buat2 jer footage tu
pastu dorg buat plan nk tinggal lagi kat Istana.
masa tu uncle n assistants dh balik KL
so dorg berlima jer yg teruskan proses mencari antu, 

pendekkan cita lar, ada 1 part tu tetiba jer sorg budak laki nama amar 
mcm tersampuk duk depan kamera, tenung kamera tu lama2
soknya dorg tgk balik footage tu, si amar tu pn tak sedar nape dia wat camtu...
dorg suma dah mula takut espesially yaya
dia takut n terus menarik diri, dia balik tanpa bgtau kawan2 dia,

yg lain still keras ati, teruskan gak pencarian antu kat Istana Billah
dipendekkan cita lagi, cita ni jadi seram bila
antu tu betul2 muncul kan diri n start kacau video budak2 itu
amar plak ilang, entah pg mana
masa yg lain2 tu cari amar, tetiba amar ada kat dalam 1 bilik 
tgh pegang kayu, masa tu mus yg jumpa, 
amar ketuk mus sampai mati pastu 
fira yg mula2 ada kat atas Istana Billah 
tetiba duk kat bawah plak,
dia pn lari nk kuar kat pintu utama, 
ternmpk mus terbaring berlumuran darah
pastu nmpk si amar duk kat tepi (belakang kamera)
masa fira pg kat amar, terus amar ketuk fira lak guna kayu yg sama
fira pn mati... tetiba amar duk kat depan kamera lak
muncul sara dari luar sambil nangis tgk kawan dia dh mati
nasib baik dia tak kena ketuk ngan amar


tapi aku tak puas ati lar sbb tak tau cita ni betul ke tak?
leh plak mati dibunuh antu,
huhuu menakutkan pastu yg amar tu sampai skang tak jumpa lagi
cita tu pn abes camtu jer. last skali ada tulis, polis masih menyiasat kes ini...


hasil siasatan aku dari blog ke blog (chewah!)
aku jumpa kat blog Artis Malaysia Terkini, dia tulis Filem ni 70% jer benar
leh baca kat sini ---> blog ngan kat Fan Page Facebook dorg.


pastu try baca kat blog Uncle Seekers. mcm2 cita ada pasal cita Penunggu Istana ni


bagi aku lar cita ni best gak, walaupun tak tau sejauh mana kebenarannya tp
takut gak lar menontonnya sampai terbawak2 ke mimpi
hua.hua.hua =)

aku belum bersalin lagi

Assalamualaikum

arini 39 weeks 6 days, lagi 2 ari tuk sampai ke due date
~29 April 2011~
tapi pape rasa sakit pn takde lagi,
ari sabtu siap sempat pg tgk wayang cita penunggu istana
memula mak tak bagi tgk, dia takut terbersalin kat panggung wayang plak
nasib baik tak jadi pape, kalo tak, msti kena marah ngan mak hehe

ari ahad aku lepak umah mak mertua, pn takde rasa pape
sempat lagi pg teman dorg pg anta borang nikah adik ipar aku
haisshh bila lar bb nk kuar kan

smlm lak aku pg check up kat KK, takde pape mslh pn
sumanya ok, mmg blum tiba masa lagi bb ni nk kuar kot
ooh lupa nk cita, aku skang dh cuti awl n duk lepak kat umah kakak aku
kat bandar baru bangi, sbb kalo duk kat umah aku kat banting
rasa tak best lak, mak n ayah pn duk teman aku kat b.b bangi ni
so smlm pg KK kat banting n sempat teman mak n kakak aku 
pg beli kain ela kat banting,
doktor suruh jalan2 banyak, so tu lar pg teman dorg pergi beli kain
balik umah dah letih tapi still takde tanda menunjukkan nk bersalin
malam2 aku siap jalan2 kat kawasan rumah ni
org ckp kalo berjalan banyak percepatkan proses bersalin

arini igt nk pergi jalan2 kat umah mak mertua aku,
dia pn duk dekat b.b bangi gak,
bawak mak melawat besan...

erm dengan sabarnya aku menunggu bb ni
abg2 aku, ari2 call tanya, bila, bila n bila
kawan2 aku pn skang dh mula sms
tanya bila, bila n bila gak
hehehe
letih dah menjawab sbb aku pn tak tau bila

dari awl preggy sampai lar skang,
dh banyak kali aku cakap,
aku nak dia lahir sama ngan aku
mungkin betul kot
AMIN
harap2 tak terover due

hurmmm (*_____*)


Friday, April 22, 2011

aktiviti masa berehat

selain dari makan tdo
aktiviti aku ialah melayan anak2 kakak aku,
zariq n iman
tgk pic bwh ni, time breakfast.
main ngan bayang2
hehehe 
sementara bb tak kuar lagi ni
layan jer lar anak buah aku dlu...


yg depan tu kakak aku n belakang si iman


iman ckp dia naik keretapi. 


ooh arini dh 39 weeks ~

AsSalam... 

arini bb dh duk dlm perut selama 39 weeks,
bila dia nk kuar pn tak tau,
jgn overdue sudah, 
harap2 next week lar dia kuar,
baru betul anak mummy... hehe =)

aku dh cuti berehat, dh 2 ari
sumanya dh standby
mak n ayah pn dh get ready
nk tolong push kat hospital
hik3

ada pic best nk dikongsikan dgn kwn2 suma
=)



kaki bengkak n gemuk, 
org ckp kalo dh ilang bengkak, 
baru bb nk kuar.
entah lar kan, kita tunggu n lihat.





bag bb n mummy dh standby sejak 30 weeks lg dlm kete daddy
(^___^)

Tuesday, April 19, 2011

rezeki bb yg blum nk kuar

hehehe

bb aku belum nk kuar lagi walaupun dh 38 weeks ++
aku rasa dia nk kuar ngam2 40 weeks kot,
baru best, leh celebrate besday sesama.

smlm tanpa disangka2, tatkala ngah berbincang pasal keje (chewah!)
bos kecik aku mengeluarkan wallet dia,
aku igt nk suruh aku bayar bil ke hape,
pastu tetiba tanya aku
u ada angpow punya envelope ka?
aku cakap tarak
pastu dia pun kira wang dia
then hulur kat aku
dia ckp ini kasi u punya bb

ngeh3 bb aku blum kuar lagi, dh dpt wit.
aku ckp bb i tak kuar  lagi maa, dia ckp takpa 
nnt i lupa...

dh bagi amik jer lar kan. simpan tuk kegunaan bb sok2 

=)

Sunday, April 3, 2011

Nama BB dh ada

nama bb aku dah pilih tp blum diapprove oleh daddynya,
dia nk tggu bb kuar baru dapat ilham kot.
aku pilih nama ni:.

Yang Terpuji, 
Yang Faham, Cerdik
Dikasihi Allah.

hehe itu adalah maksud nama, nama bb akan diwar-warkan
setelah dia selamat dilahirkan.

aku cari nama bb boy jer 
bb girl tak cari pn.
kalo kuar bb girl caner ek...?
tu suma kuasa Allah S.W.T
aku terima jer. =)

~kalo terer cuba teka pe nama dia... ada 3 perkataan ~

April datang lagi (^_^)

kejap jer setaun dh berlalu... kalo diimbas hasil tulisan aku kat blog ni setaun lalu,
time tu aku sibuk menunggu besday aku n menghitung ari nk naik pelamin
tapi kini
aku sibuk lak menghitung ari kelahiran my baby boo =)
besday pn tak tunggu lagi dah... he3
sbb aku pn tak tau aku leh celebrate besday ke tak
ntah2 time tu aku ngah sibuk nak meneran,
tak pun time tu aku ngah sibuk melayan bb (kalo bb kuar awl lar)

arini 3 April, kalo ikutkan due date, mmg lmbt lagi bb nk kuar,
tp smlm MIL, mak n kakak aku ckp perut aku dh kebawah.
menunjukkan tanda2 bb dh bersedia tuk keluar.
tu kata mereka yg berpengalaman beranak.
next check up, 5 April, tgk pe lak kata doktor.
pape pun yg akan berlaku
harap2 bb sihat sejahtera.
skang ni mcm2 perasaan ada.
nebes, excited, takut, gumbira. iskh byk lar...
tapi tetap maintain cool (@___@)