Iklan

Tuesday, March 29, 2011

sebulan dari sekarang

29 March - 29 April 
wah dah hampir tiba masa tuk melihat
my baby boo
harap2 sumanya berjalan dengan lancar
YA ALLAH ko permudahkan lar segalanya
bb n mummy sihat lar hendaknya =)

Tuesday, March 22, 2011

belon panas Putrajaya

Ahad aritu berjaya juga menapakkan kaki kat hot air balloons fiesta @ Putrajaya
memula aku n abg K pg sanun dlm kul 2 lebih n masa tu cuaca hujan.
pergi pusing 1 round pastu gerak pg Alamanda.
ingat nak tengok wayang, sekali penuh lar pulak so jalan2 jer kat sanun.
kul 4 lebih pg balik kat presint 2. skali abg K ternmpk org main drift. 
dia benti lar plak. nasib sekejap jer hehe
pastu pergi kt tempat belon tu n mslh parking.
 pusing punya pusing akhirnya dapat gak parking.
kemudian kitorg pn pergilah ke tempat yg hendak dituju.
timing n tempat kitorg lepak tu mmg cantik n terbaik lar... =P
sbb masa tu dorg mmg dh nk start tiup belon (btol ke tiup? hehe)
Abg K baru jer kuar kamera, skali lalu darth vader pnya maskot sebelah aku
haisshh tak sempat nak amik gambo. 
pastu ngah abg K setting camera.
 dengar announcement sesape yg guna DSLR camera boleh masuk tp sorg jer, 
pasangan tak leh. ala... tapi takpe lar abg K jer masuk n amik pic kat situ. aku tunggu tepi gate tu jer. janji leh nmpk gak. tapi belon yg aku tunggu2 takde. 
yg ada belon biasa jer. yg pelik pun belon kucen tu jer.
aku nk tgk doraemon ngan darth vader. huhuu
takpe lar taun depan plak pergi tp bertmbh ahli 
 my baby boo...  =)


*klik kat gambar kalo nk tgk dedekat*

ni belon kecik


belon pertama yg nk diterbangkan



tgk api tu. asben ckp sgt panas


yeah. dh nk terbang.



dah naik sket. n hampir berlanggar ngan belon merah tu



sudah ada diudara. yeay.



belon2 lain. gajah ni pun cute jer






belon merah baru nak  naik.




dah berada di langit biru.



belon michelin



belon kucen yg cute. asben ckp hello kitty. hahaha hello kitty dh tukar kaler oren.



belon2 terbang diudara






kucen ngah tunggu giliran. cute jer.




ni lar cara2 dorg nk mengembangkan belon tu. tgk ramai giler photographer.



gaya seorg photographer hik3


mak yung tak leh naik belon. ngeh3

helikopter pun ramai org naik.


kete drift

baliknya, kaki aku udah bengkak. aiyoo terus baring n kaki di tinggi kan

=)

Monday, March 21, 2011

CONTEST KUCING PALING COMEL


kucen ooh kucen
aku ada byk koleksi kucing yg comel2 sumanya
tapi dlm byk2 aku pilih gambar bawah ni...

nama kucen : gebu
umo : 2 taun 4 bulan
jantina : jantan
status : bujang


nk tag sesapa yg ada kucen n rajin nk join contest ni =D
lawat lar encik apis
TQ

hadiah RM 50 n tarikh tutup 30 April 2010

Saturday, March 19, 2011

JUMPING HIGH PHOTO CONTEST


haishh... last minit join ni, sok dh tarikh tutup
semoga aku berjaya he3

gambar 1st.: masa aku kawen 6 June 2010,
 agak pelik gak lar nk melompat ngan baju pengantin,
pape pn aku berjaya gak melompat walaupun tak lar tinggi sgt.



gambar 2nd.: gambar ni yg aku pertaruhkan
tak tau lar sape yg salah? photograper kah? aku kah?
sampaikan budak kecik itu rasa pelik n jelik,
apa lar si maksu ni cuba lakukan... he3

dari dulu lagi aku selalu nk wat aksi gambar melompat.
pas bersalin nnt pn nk wat gak lagi hehehe

Tarikh Tutup : esok (tak sempat nk tag sesape huhuu)
Hadiah : hadiah menarik dari Singapura 
(kushen Singa kluor ayor dari mulut kot) =D

Thursday, March 17, 2011

lunch kat Kelantan

mak aii jauh giler pg lunch... hehehe
aku kat banting tp dpt gak makan makanan kampung asben 
iaitu nasi kukus n ayam berempah
sedap woo.
ramai giler org beli. siap kena beratur panjang
tp dia pnya servis pn bagus. pantas dan efisyen (aku tiru iklan he3)
takde lar kena tunggu lama atau bergaduh sbb bagi kat org yg sampai kemudian.
semuanya ikut giliran. harga dia pn ok. RM 5 jer sebungkus.



ala... tersorok lar plak lambang kelantan kat tepi tu.


yeah encik asben yg ngah beratur. ramai kan org.
india,cina suma ada beli n bukan org kelantan jer.



nmpk simple tp rasa amat menyelerakan =)
minum air mineral jer



ayam dia besar sgt. msti aku tak abes punya lar.
mcm biasa abg K si tukang abes =D




Wednesday, March 16, 2011

radio internet

oleh kerana aku duk sorg2 kat ofis ni sementara asben main badminton.
agak sunyi lar kalo tak dengar pape so 
aku pakai headphone kat telinga (takkan kaki kot)
pastu aku dengar radio baru yg ada di alam maya ini
iaitu



try lar pg sanun. best gak. leh chat lagi. mintak lagu pn bole.

upah sebelum main

keropok lekor.jagung.air kelapa


aku ajak abg K pg pasar tani 
tuk beli makanan buat isi perut aku n bb
sementara tunggu dia main badminton.

nk tgk dia main badminton malas lak
janji perut dh berlapik
nk on9 pn senang ati kan 
=)

balik umah nnt, makan lagi ~ mlm ni makan yong tau fu jer



persamaan *wink*wink*



nampak tak apa yg aku cloud tu?
ya tarikh due bersalin aku n besday aku
 adalah sama
harap2 bb kuar ontime ikut due...
ooh excitednya menanti my baby boo =)

next bb aku nk bagi sama date ngan  besday daddy dia. hehehe
InsyaAllah

photography contest

Ya Ampun. terujanya aku bila nmpk contest ni kat blog Zanariah Tap
terus membuatkan aku nk join walaupun tak ditag oleh sesiapa (leh kan tuan rumah)

giler lar dpt free photoshoot bernilai RM 150

aku nak adiah ni sbb aku nk wat maternity photoshoot
ye lar ni kan 1st bb so bermakna ni 1st time aku preggy
makanya lebih canggih lagi kalo keterujaan aku ni 
diabadikan dalam bentuk gamba.
biar anak aku leh tgk betapa besarnya perut aku.
incik tuan rumah pn sy rasa tak penah lagi wat maternity photoshoot kan.
 =)


aku teringin nak wat photoshoot yg camni
tp biar lar bersopan sket hehe
aku google pic ni

outdoor boleh
ni pn aku google 

studio pn boleh
thx to google ensem

dh like  n dh follow suma yg berkaitan ngan Faridism Photography

sy nk tag cik DD, kak IZAN n kak WAN

CARA PEMILIHAN PEMENANG leh baca kat sini
Tarikh Tutup Contest
1hb April 2011 jam 12 am

harap2 ada lar rezeki my baby boo =)
Tengkiu

1st Giveaway Zanariah Tap Blog.

AsSalam
arini aku join giveaway setelah ditag oleh cik DD
ni 1st time tuan rumah mengadakan giveaway.

.:syarat-syaratnya:.

    Letakkan banner diatas di sidebar kanan, kiri, bawah, atau atas blog anda.
    siap~ kat bawah yer

Menjadi followers kepada Zanariah Tap ini.

done ~ baru follow, selamat berkenalan =)

Menjawap soalan ini, berapakah berat badan saya sekarang? 
oleh kerana sy tgh preggy, berat sy naik mendadak iaitu 68.5kg huhuu
silap baca soalan. he3 
sy rasa  berat awk---> 49 kg

Tagkan kepada rakan-rakan anda. 
sy nk tag NANA sbb dia suka join contest / giveaway

Tinggalkan link anda di bawah entry saya ini.
okeh~



Hadiah yang disediakan ialah:


  1. 1.Vintage Dress dan satu kotak besar homemade chocolate


  1. 2.Top Blouse dan satu medium saiz homemade chocolate


  1. 3.Homemade chocolate

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 March 2011. Jam 10.00 Malam

(@____@)

Monday, March 14, 2011

pos oh pos

haishh dh naik panjang tengkuk aku ni dari pagi tadi.
baru skang posmen ni muncul.
biasa aku tak payah tunggu tp
 kali ni sbb dia anta guna pos ekspres terpaksa lar tunggu. 
nama jer pos ekspres tp lembab gak.
org tu pos 10hb tp arini baru sampai. huhuu
biasa kalo pos laju senang sket, mmg konfem 1 ari dh smpai
pastu brader pos laju tu pn dh kenal aku.senang sket.
kos pon lebih kurang jer. ada jaminan sket kalo guna pos laju.
erm takpe lar janji barang itu telah sampai dengan selamatnya.
nk tau tak pebenda yg aku tunggu2 ni.


.:ni ha benda nya:.



dijamin sampai esok lar sangat... 



tu dia, nk bukak plastik tu kemain susah.byk giler dia letak selotape.



aha cute tak. ada botol susu, napkin, puting, stroller... cute2



1 mummy punya n 1 daddy punya


aku order pillow ni kat siblingssix tp melalui fb dia.ada hajat lain sebenarnya aku order pillow ni tp tak tau lar jadi ke tak. kalo jadi pasti di update dlm blog ni...
lama aku order tp baru sampai arini, nasib baik pillow tu cute.
pape pn thx to siblingssix. kalau tgk komen kat fb dorg. ramai giler minat kat bantal ni...  (^_^)


tu jer lar tuk arini

ni pic aku semlm. cute tak? hehe


*jgn lupa~klik kat gamba kalo nk tgk dedekat*



Friday, March 11, 2011

cute.comel.lucu

last week aku dh shopping barang bb, suma dh complete.
pastu minggu ni aku bz membasuh baju2, mittens n bootens, napkin, tuala, n selimut.
biar bersih sket. nk bagi bb pakai nnt =)
tapi tadi ternmpk stokin yg cute sgt, menurut kata penjual stokin tu,
bila bb bergerak, dia ada bunyi.
oleh kerana stokin tu ada binatang aku igtkan ikut bunyi binatang tu lar.
hahaha
tp dia ckp just bunyi cam loceng.
agak cute stokin tu so terus aku  beli kejap tu gak =D

ni ha stokin tu. cute kan, aku beli tiger stripe. yang blah kanan tu.
thx to kedai sweetngojes @ fb

cute jer tgk stokin, mittens n bootens yg tgh bergayutan ni

kalo bb pakai msti lagi cute kan 
=)


*klik kat gamba tuk tgk dedekat*

pagi yang indah

As Salam. Selamat Morning

arini tetiba rasa nk update pepagi sbb aku tgk thicker arini cam best jer

"making mum walk funny"

he3 abes lar pasni aku jalan msti kelakar,
tp kalau ikutkan pale bb aku mmg dh duk kat bawah sejak 
28++ weeks lagi...

tak sabarnya (^________^)

Thursday, March 10, 2011

henpon baru


aritu aku dapat henpon baru, 
abg K ni dh byk kali nk beli hp tuk aku tp
 aku tak nak sbb henpon aku ok lagi pastu kan kitorg nk dpt bb, 
msti nak guna duit byk.
 aritu singgah kedai hp tetiba jer leh beli hp ni, 
dua lak tu, 1 aku n 1 lagi dia punya... 
murah jer henpon ni, tu lar bole beli dua he3 
ni tuk second phone kitorg. aku guna dua no, 1 DIGI n 1 HOTLINK, 
abg K guna CELCOM n DIGI

kekadang guna henpon yg simple camni pun best gak,
nak taip mesej pun laju jer. =)

selamat tinggal kete biru

ujung bulan 2 aritu, ayah aku dh beli kete baru, kete PERODUA VIVA.
skangkan tinggal ayah n emak berdua jer, so beralih lar plak guna kete kecik jer. 
ok gak tuk dorg, nmpk cute jer. 

maka dengan itu, selamat tinggal kete biru ayah (PROTON ISWARA)
dh 19 taun kete tu berkhidmat ngan family kitorg.
mmg sedih rasanya tp apakan daya. kete tu dh tua sgt,
mcm2 rosak ada. kakak aku sampai nanges lar, bila mak cita kat dia
kete tu dh ada org beli.

last sblm kete biru tu dibawa pergi. mak, ayah n aku ada amik gambar ngan kete tu.
ye lar sbg kenangan, (nnt aku upload)
yg paling aku suka kat kete biru ayah tu ialah platnya WDD 6360
no yg mudah diingati n lagi 1 DD membawa maksud nama aku, he3

dengan kete biru tu lar gak, 
kitorg adik beradik belajar bawak kete tp yg paling champion aku lar
sbb tak pernah lagi langgar pape pn, 
abg2 aku, byk kali mengkemekkan kete tu, huhuu cian dia

pape pun tu suma dah jadi kenangan abadi family aku =)

ni pic mak n ayah kat kedai Perodua, tgk muka mak yg excited... he3




~dalam kenangan~