Iklan

Monday, February 21, 2011

Projek photobook pertama aku siap akhirnya...

AsSalam

Setelah sekian lama berhempas pulas, mencari idea, memilih gambo n nk pilih photobook mana yg ok, akhirnya aku telah memilih photobook yg telah dibuat oleh U-Print, anak syarikat Karangkraf Sdn Bhd, kebetulan plak time tu dorg wat promo sempena anniversary, 
Large Landscape 40 pages RM 150, biasa RM 300, paper dia (Standard Paper's,Glossy : Flo Gloss Digital, 216gsm Texture : Symbol Freelife - Raster White, 170gsm) tp aku pn tak tau apa beza paper ni suma, kalo nk tau pasal paper ni, aku rasa nk kena rujuk kat Puan Beba, dia dh buat mcm2 photobook, =) 
berbalik pada cita, so aku pun memujuk rayu kat asben, dia pn setuju, aku beli 2 voucher, yg bestnya bole upload files bila2 masa sampai 31/12/2012... skang aku dh siap 1 photobook, tinggal lagi 1 jer lom siap, ngah cari bahan n idea lagipun tarikh luput dia lmbt lagi... tak payah lar nk tergesa2 kn, jom tgk gambonya, 

(klik kat gambo tuk lebih besar)
photobook dihantar dlm kotak pizza, he3

protective slip box diorder berasingan

title photobook aku =)

muka depan

isi-isi kandungan



lastly
muka belakang

puas atie gak lar,sbb suma buat sendiri, masa aku kawen aritu, guna abg aku sbg photographer so takde lar pakej photobook, 
(^________________^)

4 comments:

GM said...

hehehe..congrats dah siap!
ramai yg nak buat..tapi cam ramai jek yang tak siap2..

saya pernah wat ngan u-print tapi yang window die-cut jek..tak pernah wat hardcover..hehe.. :D

skang ni my choice untuk 40pages pakai photobook malaysia and untuk 20pages pakai myflippix.. :D

untuk paper tu mmg IMHO better upgrade to premium paper..mmg cam mahal sket la tambahnye..tapi cam lagi bagus quality.. :D

for photobook malaysia dah pernah beli paper standard and upgrade..mmg berbeza..

beba said...

opss..tersilap account..terpakai account bos plak buat comment..hahaha..

gedek! said...

DAlam tu ada tak gambar pengantin melompat dan freeze kat udara...?

deela~ said...

ada2 en gedek,

tp tak menjadi sgt... he3