Iklan

Tuesday, February 22, 2011

IZAN@SweetOmoide 7th Anniversarry Lucky Draw.

Wah... dh 7 tahun Kak Izan kawen...
sgtlah best bila cinta hati dpt disatukan 
dan hari2 yg berlalu lebih bermakna
hingga tak sedar dah ke angka 7
harapan yg sama suma org yg kawen
semestinya nk bersama selamanya 
hingga ke akhir hayat n pastinya ke syurga
so sy berdoa sempena anniversary yg ke 7 Kak Izan n Asben
agar dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yg terbaek dan bahagia selamanya
+ dikurniakan anak lagi... he3


semoga ada luck tuk tgk wayang free hehehe
klik banner kalo nk tgk wayang free ok =)

TARIKH TUTUP
11:59PM, 18th Mar 2011 (FRI)

Dating with someone

<3 hoyeah arini ada dating ngan bf baru,
patutnya last week tp terpaksa dicancel sbb masalah teknikal
 so terpaksa lar bersabar menunggu ke arini =)
excited btol, arini aku pakai baju pink biar nmpk sweet sket 
tp sidia tu tak tau plak pakai baju ke tak hehehe
kul 2 jap lagi kitorg dh janji nk jumpa kat 1 tmpt ni, 
risau gak kalo ramai org, nnt lmbt lar nk bersua face to face, 

ngeh3 udah2 lar tu kan... 
sebenarnya aku nk pg KK, ada appointment scan arini
walaupun scan kat KK tak canggih sgt tp xpe lar asal kan leh 
tgk bb sihat, cergas n ceria...
skang ni aku ngah melayan dia dgr lagu,
nmpk gayanya dia suka dgr lagu ni, byk kali dia ketuk perut aku
maybe dia ckp best lar lagu ni mummy... hehe
aku bagi dia dgr lagu firehouse - i live my life for you
ni faveret daddy dia, kira cam lagu rasmi masa couple dulu =)

 ari sabtu ni aku wat kenduri lenggang perut kat kg halaman,
tp bukan lar wat cam org dulu2 tu, just kenduri doa selamat jer, 
berdoa agar bb n mummy selamat hingga bersalin nnt,
iskh tak sabarnya nak jumpa bb,
kalo ikut ticker kat atas tu
bb skang dh leh respon kat lampu atau cahaya,
organ2 dia pn dh berfungsi ngan baik,
tp skang aku tak suka nk makan nasi,
lebih kepada western food, chewah
mkn roti pn ok jer, nape ntah tp aku rasa ni permintaan dr bb kot
sbb aritu aku mkn kat kenny roger roaster
punya lar tak mau diam bb mengetuk2 perut ni...
ngam2 dh abes makan, tetiba jer dia ketuk ngan kuat skali,
aku cakap kat asben, bb ckp terima kasih he3 =)

akhir kata, bestnya jadi pompuan dpt merasa suma ni... 
SYUKUR ALHAMDULILLAH =)





Monday, February 21, 2011

Projek photobook pertama aku siap akhirnya...

AsSalam

Setelah sekian lama berhempas pulas, mencari idea, memilih gambo n nk pilih photobook mana yg ok, akhirnya aku telah memilih photobook yg telah dibuat oleh U-Print, anak syarikat Karangkraf Sdn Bhd, kebetulan plak time tu dorg wat promo sempena anniversary, 
Large Landscape 40 pages RM 150, biasa RM 300, paper dia (Standard Paper's,Glossy : Flo Gloss Digital, 216gsm Texture : Symbol Freelife - Raster White, 170gsm) tp aku pn tak tau apa beza paper ni suma, kalo nk tau pasal paper ni, aku rasa nk kena rujuk kat Puan Beba, dia dh buat mcm2 photobook, =) 
berbalik pada cita, so aku pun memujuk rayu kat asben, dia pn setuju, aku beli 2 voucher, yg bestnya bole upload files bila2 masa sampai 31/12/2012... skang aku dh siap 1 photobook, tinggal lagi 1 jer lom siap, ngah cari bahan n idea lagipun tarikh luput dia lmbt lagi... tak payah lar nk tergesa2 kn, jom tgk gambonya, 

(klik kat gambo tuk lebih besar)
photobook dihantar dlm kotak pizza, he3

protective slip box diorder berasingan

title photobook aku =)

muka depan

isi-isi kandungan



lastly
muka belakang

puas atie gak lar,sbb suma buat sendiri, masa aku kawen aritu, guna abg aku sbg photographer so takde lar pakej photobook, 
(^________________^)

Saturday, February 12, 2011

barang2 bb~

ari khamis aritu, aku pg KK wat monthly checkup, Alhamdulillah bb n mummy nya sihat jer, takde masalah pape...
skang dh masuk 7 bln, org ckp dh bole beli barang bb, nurse pn tnya aritu baju bb dh beli ke? kalo dh beli, dh bole basuh n siapkan beg tuk pg spital nnt... huhuu mmg tak sabar rasanya nk prepare suma tu, wat masa ni aku baru  beli sket jer baju bb melalui online, tak leh tahan rasanya tgk byk baju bb yg cute2, pastu ujung bulan ni lar baru nk pg beli kat kedai, lengkapkan apa yg tak cukup...
aku dh wat senarai n tunggu masa jer nak pergi beli, mmg excited giler rasanya nk shopping baju tuk bb sbb sblm aku kawen lagi, kalo kakak or abg aku punya anak baru lahir, benda yg aku suka tgk ialah bakul baju anak dorg, suka sgt tgk baju bb so skang dh nk ada anak sendiri lagi lar excited lebih tp mak aku pesan jgn beli byk2, nnt dia cepat membesar, he3 mak pn dh tau dh, kalau tak pesan camtu, kemungkinan besar lar aku beli byk baju bb nnt =P
dlm excited tu, takde lar suma barang aku beli baru sbb ada yg aku guna yg second hand, contoh katil bb, car seat, stroller, bakul baju, buaian letrik n ada lar barang2 lain, aku guna yg anak kakak   n abang aku pnya, ada gak aunty asben aku yg bagi, aku tak kisah pn, janji benda tu elok lagi kan... kan... kan... =)

jom tgk antara barang yg dh beli (tp sket jer)

carter's wiggle in bodysuits

ada 6 sumanya

yg ni daddy's faveret sbb ada byk pic kete =) 

yg ni mummy's faveret 

ni bakul bulat tp lom tau nk letak pe... he3
pic contoh kat cni --->IKEA

ni ialah changing mat, beserta cover 
tgk cni ---> IKEA 

VITAMINER - selimut tuk bb
 KARMA - kain tuala


Wednesday, February 9, 2011

Scan 3D/4D... best!

Sebulan yg lalu aku dh wat scan 3D/4D tuk melihat keadaan bb aku kat dlm perut ni camna rupanya...aku pg kat Puchong, tmpt yg telah diwar-warkan dalam discussion board Hospital Bersalin dlm fb,aku wat appointment 2/1/2011 aritu bersamaan ari ahd kul 11 am, aku gerak dari umah kakak aku kat bandar baru bangi,masa tu mak n ayah pn ada kat sanun so aku ajak dorg ikut sama... dh smpai kat klinik tu, masa baru nk masuk, aku nmpk 1 kapel baru kuar dari klinik ngan muka sgt gumbira n puas ati jer..aku tgk muka dorg terus aku pn sama rasa excited giler, masuk dlm klinik, dh ada 1 kapel baru jer masuk so aku kena tggu giliran seterusnya...then sampai giliran aku, yg masuk mak, n asben abg K, sebenarnya aku wat scan 3D/4D ni nk bagi asben aku tgk sbb aku wat medical check up kat klinik kerajaan n timenya of course lar ari keje so dia tak dpt nk ikut n tgk aku scan. bila dh tgk scan 3D/4D ni mmg best rasanya, dpt tgk muka, idung, mata, mulut, tgn, kaki n mcm2 lagi aksi dia kat dlm perut ni...n lagi 1 yg penting ialah aku dh tau jantina dia iaitu seorang lelaki =)
makin tak sabar rasanya nk tunggu bb lahir ke dunia ini... skang aku dh masuk 7 bln so tinggal lagi 2 bln jer masanya.ok lar aku pn nk kongsi ngan korang caner rupanya bb aku dlm pewut ni so korg tgk video kat bwh ni ek, package scan tu termasuk sekeping pic n cd, total bayaran dia RM90, lebih kurang setengah jam aku dpt tgk bb aku aritu, dlm cd tu dia burn 10 keping gamba n 10 video n dlm byk2 video aku paling suka yg bwh ni sbb nnt korg leh nmpk mulut dia bergerak/menganga... cute giler =)
pas balik dari klinik, aku lepak ngan mak n ayah kat old town white coffee, belanja dorg minum


video
~ni lar bb aku duk dlm perut, dlm keadaan mengiring


 ayah terchenta

me n emak tersayang

mood : ceria (@__@)

Tuesday, February 8, 2011

Yeah Dapat Online...

semalam, ada kawan aku, seorg mat indon... dia ckp dia ada broadband tp dh 3 bulan tak pakai...
dia bkn tau pakai pn, laptop dia pn dh kena jual so apa lagi, aku pn ayat lar dia, bagi kat aku jer lar broadband tu tp kena lar bayar dlu yg 3 bulan lagi yg dia outstanding tu... ngeh3 
so sekarang aku dh berjaya ada broadband balik, sambung bayar jer...
sblm ni aku mmg dh plan nk guna streamyx kat umah, dh pg TM Point pun tp leh lak dia ckp streamyx kat kawasan umah yg aku duduk tu takde... aduyai mmg terasa duduk dlm utan btol lar... huhuhu
Maxis broadband ni pn nyawa2 ikan jer... kekadang ada 3G kekadang GPRS jer, Celcom broadband lagi lar cam hampeh, takpe lar janji aku leh update blog secara perlahan2...
banyak gak cita tertunggak ni, pasni smbg lagi lar, =)