Iklan

Saturday, December 31, 2011

suka duka 2011

1/1/2011-31/12/11


aku rasa untuk tahun ni tak banyak yg duka
suma suka-suka jer hehe


yang paling best tahun ini ialah saat2 indah pregnant n masa nk deliver,
1st time tgk muka fahiim hanania mmg tak leh nk lupakan sampai bila2~


lepas tu tahun 2011 aku celebrate 1st anniversary dengan kain batik n pilis di dahi. hahaha
aku kan dalam pantang masa tu, xcelebrate pn just wish jer sbb abg k pn ada keje...


untuk bulan yg terakhir dlm 2011 ni, perasaan gumbira bila dapat keje baru lagi,
bulan 7 aritu, aku dh tukar keje kat studio merah n skang aku keje kat tmpt lain lagi. hahaha
rezeki anak namanya tu, nnt aku cita kat mana aku keje ek...=)


3 benda ni lar yang best bagi aku untuk tahun ini. harap2 tahun depan ada lagi yang best...
sekian coretan aku. jumpa tahun depan. bubye

Thursday, December 29, 2011

fahiim hanania dan roti~


malam mggu yg lepas, kalo ikut plan nk pg jejalan kat i-city tapi tetiba tak jadi sebab ari ujan, rasa malas plak nk pg...
maka kitorg pn pergi giant, nk beli barang sket...
selalu pg giant, fahiim hanania naik stroller tak pun dukung jer kalau nak beli barang sikit.
tapi kali ni nk try letak dalam trolley plak... hehehe
nampak stabil jer tapi risau gak tergolek sbb kat tepi tu takde penghadang, si budak debab ni dah lar tak leh duk diam...


ewah macam dah besar jer dak ni~

memula pg kat bahagian sabun, keadaan fahiim hanania masih terkawal then pas dah pilih barang kat situ berlalu lar kat bahagian roti2... aku n abg k pilih2 roti pastu letak dalam trolley
tetiba aku dengar cam bunyi plastik renyuk2 kat sblh kanan aku, masa tu mmg dah igt fahiim lar punya keje, igtkan dia usik yg dalam trolley tu, rupanya dia nk amik roti coklat kat blah kanan aku, nasib baik tak jatuh... ada pic kat bawah ni... ce korg imagine macam mana keadaan cita aku ni, nak amik pic masa dia tgh mengerjakan roti tu tak sempat plak, kang naya bertaburan roti kat atas lantai... hoho
tu nasib baik roti, kalau lalu kat bahagian kaca-kaca... mmg agak bahaya disitu~

so MORAL of the story, pastikan tangan anak anda tidak meraba-raba ketika di pasaraya =)














 ha pic ni selepas kejadian, roti yg dia nk amik, ada sebelah kanan, bila cubaan pertama tak menjadi, dia nk try amik roti yg tu plak... =)

 muka bersalah bila daddy marah dia hahaha

pas kat bahagian roti berlalu ke bahagian diapers,
nmpk gayanya fahiim ni suka shopping lar =P

 "daddy, fahiim rasa nk try diaper yg baru..."

 "erm mari kita tgk samplenya"

Tuesday, December 27, 2011

Pengumuman: fahiim hanania nk tmbh lg 1 gigi...

Aha... Smlm masa fahiim hanania tgh suka2 n gelak2 main ngan aku, tetiba ternmpk dh hampir suku gigi baru fahiim hanania bakal menjelma~ cpt tul gigi dia nk kuar, patut lar suka sangat gigit kain, kelmarin aku baru sempat amik pic 4btg gigi dia... Masa tu dia tersenyum lebar, n dgn pantasnya aku amik pic sebelum dia menerkam henpon utk dimakan hahaha
Rasa lain plak tgk dia ada gigi, cpt jer dh membesar anakku ini... Hoho

Friday, December 23, 2011

Tote Boutique Giveaway

senang giler nak join... saje cuba nasib =)

http://tote-boutique.blogspot.com/


card wallets itu sgt cantik~

Thursday, December 22, 2011

Tdo lar plak

Sampai2 umah, fahiim hanania tdo lar pulak...
Tdo dgn gaya tersendiri [н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅н̲̅e̲̅]
Baru nk bwk jalan2 pg umah mak ngah,
Postpone lar sampai daddy balik...
Mak ngah dh rindu ngan fahiim hanania setelah pg bercuti ke penang selama seminggu...
Fahiim hanania dpt souvenier baju cap penang n aku dpt FM jer, utk daddy tarak. Hihi sian daddy~

Balik umah jumpa anak

La.la•⌣•la‎​la.la•⌣•la
itu lar tujuan utama pas balik keje =)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

keputusan PMR dah keluar~

hoyeah arini keputusan PMR kuar
aku ada sekor sorg anak buah yg amik PMR, 

teringat masa aku nk amik keputusan PMR dulu,
seram sejuk jer rasa sampaikan nk demam hehehe
tapi keputusan tak lar memberangsangkan =P
dah mmg aku tak belajar pon. terima jer lar seadanya hohoho

tadi lunch time, aku singgah umah kakak aku kat seksyen 15,
tunggu punya tunggu, budak amik keputusan tu tak balik2 lagi
dah dekat aku nk pergi keje baru dia balik,
hahaha keputusan dia sama cam aku pnya PMR dulu =)
nah tatap lar gambo ni, mcm dpt 8A jer gaya
takpe lar saje nk bagi dia semangat teruskan belajar walaupun tak dapat 8A...






sorry... kualiti gamba teruk hehe









maka dengan itu, aku telah terlambat masuk opis 5 minit gara-gara tunggu keputusan budak itu. ngee~

tahun  ni jer ada 3 org anak buah aku amik pekse beso, 1 UPSR, 1 PMR n 1 lagi SPM
yg UPSR tu mmg cemerlang lar dpt 5A, tggl lagi sorg tgh tunggu keputusan SPM...

tak sabar nk tunggu 2023, fahiim hanania plak amik UPSR, ntah ada ke tak UPSR time tu. hehehe

Wednesday, December 21, 2011

Bukak Mulut Please

 meh2 tengok gigi fahiim hanania yg 1st batch... hehehe
punya lar susah nk suh bukak mulut... hurmmm

 bole plak dia main air liur
 pastu kuarkan lidah plak
still tak nmpak gigi dia sbb lidah sibuk nk kuar =P
 ha dah nmpk sikit tu...
 
 taraa... tunjuk gigi sambil tersenyum,
hehehe love u bebeh 


Wordless Wednesday # 6


Tuesday, December 20, 2011

Anak Saya 7 Bulan ada 4 batang gigi

25hb 11 aritu fahiim hanania 1st time kena demam... tapi kejap jer hanya 1 ari... pastu ok dah
 2-3 ari lepas tu aku tgk kat gusi fahiim yg bwh nmpk putih2 cmtu,
petanda gigi nk keluar n bila rasa, mmg ada gigi... hoyeah best2,
maknanya aritu dia demam nk tumbuh gigi lar tu kan...
pastu tanpa kusedari (chewah!) muncul plak gigi kat atas,
masa tu kiranya ada 2 batang gigi kat atas n 1 batang gigi kat bawah tapi 
sehingga ke arini, gigi fahiim dah berjaya keluar sama rata iaitu 2 kat atas n 2 kat bawah...
aku nk amik pic tp pnya lar susah dia nk bukak mulut... hehe 

aku sempat amik pic masa gigi bawah mula2 nk keluar... nnt aku upload,
pastu ari ahad aritu, ntah camna tetiba dia gigit jari aku, pedih giler, 
gigi dia tajam banget, bahaya dah ni... tak leh biarkan jari di merata2 hahaha =)

Mummy to Mama (^_^)

Assalammualaikum...


Erm lama gak tak tulis kat blog ni, takde idea, takde masa n takde bla bla bla



anak aku yg bernama fahiim hanania tu pn dh makin membesar n makin banyak keragaman, hehehe


makin bijak, makin cute cam aku, makin demok cam daddy dia =)


pastu skang fahiim hanania dah pandai membebel, perkataan yg selalu kuar kat mulut dia ialah


baba (kekadang abah), mama pn selalu gak, papa pn ada , bunyi cam opah pn selalu...


takde pn bunyi mummy or daddy, maka dengan itu aku dengan rasminya nk tukar panggilan dari mummy ke mama...(hahaha leh tak camtu?)


biarlar panggil pape pn janji aku bahagia, pastu fahiim hanania pn suka panggil mama, apa lagi teruskan jer lar
tapi daddy dia tak kasi, tak padan dia ckp, daddy ngan mama... apa daa~


ok lar nnt smbg cita perkembangan fahiim hanania, jam menunjukkan hampir kul 12 so nk berehat sebentar bersama kit kat...

Friday, November 25, 2011

Baby Hippo Contest.Tolong Click Like.

-Sticky Post Sampai Abes Contest-


As-Salam

Sebelum ni, fahiim hanania dah join Johnson's Baby Of The Year tapi kecundang...

so kali ni fahiim hanania join Baby Hippo Contest plak...

contest ni penganjurnya ialah MANJAKU...

saje-saje nk cuba nasib tapi syarat-syaratnya nk mintak tolong suma kawan-kawan blogger or kawan-kawan yg tersinggah kat blog kecil ni untuk 

CLICK 
 
Muhamad Fahiim Hanania kat SINI...



harap-harap sudilah tolong... Terima Kasih Berjuta-juta Lemon



Wednesday, October 19, 2011

Fisher Price & Bumbo Seat, mana yg ok?

Assalamualaikum...

arini 19.10.2011 bersamaan ari rabu =) pejam celik pejam celik 
kejap jer fahiim dah nak masuk 6 bulan
bila dah nak 6 bulan, semua dah sedia maklum, 
fahiim dah bole makan... hoyeah,
msti fahiim suka makan, sbb skang ni pn bila mummy n daddy mamam mesti dia tgk jer 
pastu mulut dia pn terikut-ikut mengunyah... hehe so cute...
skang masalahnya aku nk beli dia baby seat tp tak tau mana yg ok.
aku tgk ramai yg guna bumbo seat tp aku takut fahiim tak muat jer. hehehe
sape ada bumbo seat, nk test kat fahiim dulu ni... leh pinjam tak?
pastu aku tgk fisher price pnya, mcm ok gak tp tu lar aku poning ni...
korang ada idea tak? jom share plis.plis.plis

Mana 1 nk pilih antara

Fisher-Price: Healthy Care Booster Seat

 ngan

Combo Bumbo Baby Sitter Seat



 for my baby

Muhamad Fahiim Hanania


credit pic to mybbstore.com n me (of course)

Thursday, October 13, 2011

Spark Your Dream



mungkin ramai yg dah tau cita pasal 1 family yg dh mengelilingi dunia selama 11 tahun.
tapi aku nak story gak pasal dorg ni,
bagi aku cita dorg sangat2 best, semangat yg kuat dan penuh keyakinan
igt senang ke nak keliling dunia...?
daripada berdua sampai dah 4 anak dorg tapi still tak berhenti dari mengelilingi dunia
anak-anak dia pn lahir di tempat n negara yg berbeza
Pampa (8 - USA), Tehue (5 - Argentina), Paloma (3 - Canada)
and Wallaby (1 - Australia)

mengikut sumber yg aku baca, skang ni dorg dh sampai ke Asia n dh ada pn kat Malaysia
kat sebelah Sabah, Sarawak sanun
maybe nnt ada plak anak lahir kat Malaysia he3 mana lar tau kan =P
Idea dorg ni sgt2 kreatif, lagi 1 dorg ni agak terer gak ngan fotografi
gambar2 yg diambil masa keliling dunia tu sgt2 cantik 
salah 1 pic yg menarik minat aku pic atas tu, 
gambar Herman ngan Candelaria masa muda with 1st baby dorg Pampa
plus kenderaan rasmi dorg Bentley

persoalan yg selalu keluar dari org2 yg baca cita dorg ialah
mana dorg dapat duit?
pendapat aku, maybe dorg mmg dari keluarga yg kaya.
takpun ada sponsor yg support.
tapi dorg ada wat buku pasal kisah mengeliling dunia 
maybe hasil daripada duit jualan buku tu dorg guna utk menampung kehidupan.

apa pun cita atau soalan 
aku mmg suka baca cerita dorg n tgk pic dorg
teringin gak nk wat tapi ...
hehehe

meh melawat website dorg n baca sendiri cerita dorg
http://www.argentinaalaska.com

Sekian Terima Kasih

Wednesday, October 12, 2011

Saya Nak Update Blog Tapi •••

Assalammualaikum

dah lama tak update blog, since raya lagi

haishh bz banget aku ni 

siang sibuk ngan keje,

malam sibuk ngan fahiim hanania 

=)

insyaAllah akan kembali mencoret kata-kata kosong 
tak lama lagi (chewah!)

bubye

Friday, August 26, 2011

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri 1432H

daddy, fahiim hanania n mummy =)
sumber : google

taun lepas 1st time raya ngan asben
taun ni 1st time raya ngan fahiim hanania plak 
bahagia jer rasanya sbb
dah ada 1 family =)

dengan ini sy yg bernama Deela Nordin,
mewakili asben, Hakiimy Yusoff
serta sidebab Fahiim Hanania
mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin
Berhati-hati di Jalan Raya, Ingatlah Orang Tersayang


ari ahad bergeraklah kami sekeluarga ke Kelantan Darul Naim
dan bersambung raya ke-3 utk ke Perak Darul Ridzuan
(^_______________^)

c-ya!

Saturday, August 20, 2011

Fahiim Hanania Menari

tak tau lar nape ngan dak debab ni, 
aku nk bwk dia pergi mandi,
letak dia atas katil dulu.
sementara nk amik barang2 dia
bukan main aktif lagi, kaki tangan suma goyang
mmg dh macam menari plak... hehehe

kalo rajin tengok lar (^_____^)

video

Wednesday, August 17, 2011

Ungu ~ Percaya Padaku

masa hari pertama kerja kat Studio Merah,
budak2 situ suka sangat pasang lagu ni.
siap ulang 2-3 kali, 
nampak sangat aku lama tak mengikuti dunia hiburan
rupanya lagu Ungu, mmg faveret band aku sejak dulu lagi =)
tetiba skang aku plak dah tersampuk ngan dorg, ari2 nak dengar 
hehehe


yg ni ada lirik sekali


ENJOY!

Wordless Wednesday #5


Tuesday, August 16, 2011

Drypers Special Edition

Fahiim Hanania banyak kali gak tukar diapers
bkn sebab ruam ke apa tapi saje jer mummy n daddy dia
 nk tgk design diapers yg cantik2 tu hehe
baru2 ni kitorg beli Drypers Special Edition

aku suka sebab err tgk lar sendiri =)

 back


front

 suka nampaknya dengan design terbaru ini



he3 mummy suruh dia pusing sket jer.

Monday, August 15, 2011

Melawat Gerai Opah Chu n Sepupu Fahiim Datang

=)

oleh kerana aritu aku terlalu bz, entry ni telah lambat 2 mggu dikeluarkan hehehe

cita ni berlaku 2 mggu lepas masa aku balik kg tu. excited giler lar time nak balik tu, sanggup kemas beg tgh2 malam. pas jer abes keje ari sabtu, aku blah kul 12 masa tu, tunggu abg k siap2 kan kete, kul 2 baru gerak,
fahiim hanania pun excited sgt, sampaikan tak nak tdo, ajak aku sembang2 n gelak2...
fahiim hanania nak balik kg



macam ni lar dia dari awl perjalanan hingga ke destinasi =)

tapi ngah hepi2 nk balik kg, tetiba kete daddy ada problem plak, temperature naik.
tapi fahiim hanania tetap maintain jer. tak nangis pun.
abg k settlekan mslh kete dia tu then jalan balik.
lebih kurang kul 5:30 kitorg selamat sampai. Alhamdulillah

terus fahiim hanania tlg opah dia (opah chu) berniaga 


 ye abg nk lauk apa? hehe 

 tgk gaya dia =)


mlm tu dapat lar berbuka ngan emak n ayah terchenta, bahagia rasanya he3

ari ahad pas berbuka sepupu fahiim hanania 
anak abg aku yg ke 6, dia muda 1bulan lebih dari fahiim hanania
masa aku dah abes pantang, dia baru dilahirkan.
nama dia Nur Arydani Emili
fahiim hanania baru 1st time jumpa ngan dia. 
perbezaan ketara giler 
jom tgk 

 tak tau lar nape photographer amik mcm ni 


 tgk atok kot

 kawan main bisik2 taun depan 

 ewah manja2 lak

 Arydani Emili a.k.a adik suka nampak 

yeay! cucu opah 2011
1 laki 1 pompuan =)

ha nmpk tak perbezaan. fahiim hanania besar banget hehehe

Dah Sampai. Yeay!

merujuk kepada entry kat sini, maka dengan rasa gumbira di hati,

kasut tersebut telah berada di tangan aku tp belum
 di kaki fahiim hanania sebab balik keje tadi fahiim hanania dah tido

cute banget kasut tu, aku igtkan tali tu eksyen jer, rupanya memang kena ikat betul2, mmg sebijik mcm kasut org besar, tak sabar nak tunggu raya, nak bagi fahiim hanania pakai.
buat masa skang biar dia duk dalam kotak dulu =)







baju melayu n kopiah pun dh siap he3

Saturday, August 13, 2011

Ada Cita, Malas Tulis

huhuu

Selamat Berhujung Minggu

Selamat Berpuasa

=D

Saturday, August 6, 2011

kesedihan di raya pertama

walaupun raya lambat lagi tapi aku dah rasa kesedihannya
huhuu :'(
sebab ni lar 1st time raya pertama aku tak dapat beraya ngan mak n ayah.
terpaksa rela atie kena ikut turn sebelah abg k plak
nun jauh ke kelantan. 
raya ketiga baru leh bersama ngan mak n ayah
baru dapat rasa makanan faveret aku yg mak masak di hari raya.
raya ketiga lar baru aku dapat bergelak ketawa ngan 
adik beradik n sedara mara
umah aku kat sebelah surau so selama 25 taun balik beraya kat kg
mmg rasa kemeriahannya sebab
suma org 1 kg datang kat surau 
utk menunaikan sembahyang raya
mmg ceria n kalerful.
kalo dulu masa muda2, mmg time tu aku tunggu sbb leh 
tgk boipren2 yg dtg ngeh2
 tp tu masa muda. skang tak lagi. ada 2 boipren nk kena jaga.

family aku suma kepala giler2. kalo dpt berkumpul suma, mesti nk gelak jer
tp semenjak sumanya dah kawen, agak susah nk kumpul sama2 time raya.

huhuu sedeynya lagu ni

meh layan pic raya masa aku lum kawen (20/09/20009)




macam-macam hal ada hehe




taun ni raya ketiga baru dapat salam, peluk mak n ayah 
huhuuhu

apa bole wat aku kan dah jadi isteri org 
(-___-)