Iklan

Tuesday, December 21, 2010

ngidam nk tgk antu kak limah

semenjak antu kak limah di pasaran, aku dh sound awl2 kpd abg K, aku kena tgk cita ni alasannya cita Zombie Kampung Pisang dulu aku tgk kat wayang so sambungan dia pn aku kena pg tgk wayang gak lar... hehe lagi 1 kan diorg berlakon kat kg aku, Kampung Pisang so wajib lar ditontonkan...

memula aku nk tgk midnight mlm minggu tp xsempat lak coz ada hal yg lebih penting perlu diutamakan, terpaksa lar tunda esoknya... hari ahad pagi2 dh gerak ke midvalley, sesampai sanun, dengan langkah yg laju tanpa beratur (bkn potong line ek, tp guna EON card hehe) aku pn dengan penuh semangat nk tgk hantu kak limah, skali penuh daa... yg tu show kul 2 lebih, pastu tgk next show kul 6, pn penuh tak ingat pnya, yg tinggal seat depan, buat sakit tengkuk jer... huhuu kakak aku dh pesan, antu kak limah msti penuh, herm aku nk tgk gak.

agak kecewa lar aritu, dh lar lama tak tengok wayang, pas kawen sekali jer pg, kalo dulu tiap2 minggu tgk wayang... dh tak tau nk buat apa, pusing2 lar kat midvalley tu, window shopping tgk barang bb... last pg makan kat Rasamas, nasi n ayam roasted lada, mmg ada ngidam nk makan kat cni, bb dlm perut ni pn tak duk diam lar bila dapat makan ayam roasted lada, mummy tau bb yg nk mkn kan... kan... kan hehe

cerita tak berenti disini... esoknya bersamaan ari isnin(semlm), aku n abg K, amik emergency leave, dh settle keje kitorang, ada masa terluang, apa lagi, laju lar kaki melangkah ke Alamanda... nk tgk Hantu Kak Limah lar, hehe
nasib baik ada 2 port feveret kitorg yg kosong... terus zass kul 2.20 pm, masa tu kul 12.30, jenuh gak nk tggu, window shopping lagi n makan A&W
Akhirnya dapat gak aku tgk cita tu, mmg best lar disamping diorg guna loghat Perak so bertambah power lar cita tu jadinya hehe

paling aku suka dialog dlm cita tu, time awie ckp kak limah, masuk le dlm, nnt dikokak nyamuk malaria tapioca...  aku dh gelak awal2 dh, abg K pn gelak sama tp dia tnya lak kokak tu hape? hik3 aku igt paham... kokak mengikut kamus dewan bahasa Perak ialah gigit, byk lagi lar dialog2 dlm bahasa Perak yg abg K tak faham, tp dialog yg bomoh siam tu dia paham banyak... =P
abes jer cita tu, dengan rasa puas ati kuar dari panggung menuju ke rumah... hehe mmg btol2 rasa ngidam nk tgk wayang... ada ke org ngidam camni ek...? sumanya untukmu bb dlm perut, bb pn suka banget time tgk wayang, asik mengetuk2 perut jer... 




(^________________^)

7 comments:

*∽ IZAN ∽* said...
This comment has been removed by the author.
*∽ IZAN ∽* said...

amboiiiii.. ceria mak yong menanti anak sulungg! he he.. cantekkk aaa rumah awak ni. rajin tukar cat yekk.. k.izan pun tak tangok lagi movie tu .. semer kata besttt kena adjust masa gak nak tengok nih huhu

deela~ said...

hahaha... mood kn dh berubah, dari berdua pg ketiga, cat pn kena ubah lar...=)
haah best sgt... terhibur =D
kalo tak dpt tgk wyg, nnt msti ada kuar astro... hehe

ShazlinaSaad said...

oh..kg pisang tu mmg ujud rupanya..bes2..klaka..

deela~ said...

hehe mmg ujud pn... tp yg dorg blakon tu kat kuala kangsar, kg sy kat batu gajah... =)

✿nenek moden✿ said...

oooo..sis..dah ada baby dlm peot ek..hehehe..tahniah... sis..baby tu kot ngidam nk tgk hehehe

deela~ said...

haah thx... ye2 btol bb yg ngidam... =D