Iklan

Thursday, December 23, 2010

bb ckp... prosperity sedap lar!

MERIAHKAN SAMBUTAN ANDA
Tiada yang lebih hebat daripada menikmati daging empuk yang disaluti dengan sos lada hitam enak. Disajikan bersama hirisan bawang dan roti bijan, ia kini telah menjadi hidangan yang dinantikan oleh rakyat Malaysia setiap tahun.

hik3 gempak tak ayat tu? aku curik kat kotak prosperity burger... =P
1st day prosperity dtg tuk taun ni, aku dh mula mkn tp bkn aku yg nk, bb dlm perut ni yg nk rasa, aku bagi rasa skali, dia nk lagi dan lagi... ngeh3
kalo last year ada lar 2-3 kali jer makan sbb pedas banget tp kali ni rasa nk makan jer... itupun aku tahan, tak lar mengikut nafsu kan. =)
bila makan jer secara auto bb tak duk diam, tak tau lar dia rasa pedas ke rasa best ke, tak cakap lak tp aku tau dia suka giler kat prosperity ni, im lovin it, bb ckp... he3

smlm aku pg mkn, ada org belanja =)


dh lama tak minum coke, sejak awal preggy lagi so terpaksa minum ribena

Wednesday, December 22, 2010

Anti Copycat ~ by Wansteddy Tales

tadi jalan2 ke blog kak Wan ----> Wansteddy Tales
beliau telah melancar 1 kempen I Hate CopyCAT yg bermaksud membantah sekeras-kerasnya manusia yg suka mencuri atau menciplak idea org lain dengan cara yg mudah... contohnya dengan mencuri gambar n bla bla bla.
kak Wan pn dh mendesign 1 logo khas tuk kempen ni... cute giler logo dia, tgk kat bawah ni.
kalo nk info lebih lanjut sila kunjungi link kat atas tu, kalo rajin jom lar folo kempen ni =)
mcm aku ckp kat kak Wan tadi

I Love Cat


but 

I Hate CopyCAT


NEW YEAR LUCKY DRAW DARI BLOG IBU HAMIL

Oleh kerana aku hamil... jadi aku nk cuba nasib lar join lucky draw ni dari blog ibu hamil... semoga aku ada luck =)



Cara menyertainya;
1. Mudah sahaja, salin kod & tampal di blog masing-masing. Samada di sidebar atau dimana-mana sahaja.
DAH SALIN N ADA KAT BAHAGIAN BAWAH

2. Kena follow page Blog Ibu Hamil dengan menekan button LIKE Fan Page Facebook di sebelah kanan tu dan follow blog penaja hadiah di http://nurfatihahchuan.blogspot.com/
DAH LIKE N FOLLOW JUGA
sila rujuk gambar di bawah =)



3. Tinggalkan URL penyertaan anda di ruangan komen entri ini.
WOKEY
4. Itu sahaja.

Hadiah;
1. Hadiah Utama  – 1 set Keronsang & Gelang + Key Chain + T-shirt Sabah
2. Hadiah Saguhati – 1 set Keronsang & Gelang + Key Chain (Untuk 2 Pemenang)
3. Hadiah ditaja http://nurfatihahchuan.blogspot.com/ (100% Buatan Sabah)
Tarikh tutup;
akan dimaklumkan kemudian


SIAP

8 January bakal muncul

besday my asben bakal tiba... aku dh beli adiahnya, jeng3 kalo terer cuba teka pebenda dlm ni... hik3





nnt bila dia dh bukak adiah ni, baru aku bgtau pebendanya =P

Tuesday, December 21, 2010

ngidam nk tgk antu kak limah

semenjak antu kak limah di pasaran, aku dh sound awl2 kpd abg K, aku kena tgk cita ni alasannya cita Zombie Kampung Pisang dulu aku tgk kat wayang so sambungan dia pn aku kena pg tgk wayang gak lar... hehe lagi 1 kan diorg berlakon kat kg aku, Kampung Pisang so wajib lar ditontonkan...

memula aku nk tgk midnight mlm minggu tp xsempat lak coz ada hal yg lebih penting perlu diutamakan, terpaksa lar tunda esoknya... hari ahad pagi2 dh gerak ke midvalley, sesampai sanun, dengan langkah yg laju tanpa beratur (bkn potong line ek, tp guna EON card hehe) aku pn dengan penuh semangat nk tgk hantu kak limah, skali penuh daa... yg tu show kul 2 lebih, pastu tgk next show kul 6, pn penuh tak ingat pnya, yg tinggal seat depan, buat sakit tengkuk jer... huhuu kakak aku dh pesan, antu kak limah msti penuh, herm aku nk tgk gak.

agak kecewa lar aritu, dh lar lama tak tengok wayang, pas kawen sekali jer pg, kalo dulu tiap2 minggu tgk wayang... dh tak tau nk buat apa, pusing2 lar kat midvalley tu, window shopping tgk barang bb... last pg makan kat Rasamas, nasi n ayam roasted lada, mmg ada ngidam nk makan kat cni, bb dlm perut ni pn tak duk diam lar bila dapat makan ayam roasted lada, mummy tau bb yg nk mkn kan... kan... kan hehe

cerita tak berenti disini... esoknya bersamaan ari isnin(semlm), aku n abg K, amik emergency leave, dh settle keje kitorang, ada masa terluang, apa lagi, laju lar kaki melangkah ke Alamanda... nk tgk Hantu Kak Limah lar, hehe
nasib baik ada 2 port feveret kitorg yg kosong... terus zass kul 2.20 pm, masa tu kul 12.30, jenuh gak nk tggu, window shopping lagi n makan A&W
Akhirnya dapat gak aku tgk cita tu, mmg best lar disamping diorg guna loghat Perak so bertambah power lar cita tu jadinya hehe

paling aku suka dialog dlm cita tu, time awie ckp kak limah, masuk le dlm, nnt dikokak nyamuk malaria tapioca...  aku dh gelak awal2 dh, abg K pn gelak sama tp dia tnya lak kokak tu hape? hik3 aku igt paham... kokak mengikut kamus dewan bahasa Perak ialah gigit, byk lagi lar dialog2 dlm bahasa Perak yg abg K tak faham, tp dialog yg bomoh siam tu dia paham banyak... =P
abes jer cita tu, dengan rasa puas ati kuar dari panggung menuju ke rumah... hehe mmg btol2 rasa ngidam nk tgk wayang... ada ke org ngidam camni ek...? sumanya untukmu bb dlm perut, bb pn suka banget time tgk wayang, asik mengetuk2 perut jer... 




(^________________^)

Thursday, December 16, 2010

bb main-main lar

Baru jer balik dari KK, bb tak nak tunjuk pn jantina dia, nmpk jantung berdegup pastu tangan n kaki yg tak diam... geramnya =) masa doc ngah tekan2 kat perut, leh nmpk tangan dia tolak2 ke atas... cute sgt... tp kalo scan kat KK, dorg tak print pn pic scan, erm tak dapat lar nk simpan wat collection.
takpe lar, nnt igt nak pg wat 3D/4D scan kat private hospital, td tgk kat discussion Hospital Bersalin, ada 3D/4D scan yg harganya RM90 jer, ujung bulan ni nk pg lar... nmpk clear sket kalo wat 3D/4D scan, tak sabar rasanya =)

Tadi wat check up bulanan mcm biasa, darah, urine suma takde masalah tp berat badan plak extra 2.5kg, erm doc ckp kena kurang makan nasi pastu doc takut kalo aku ada darah tinggi atau kencing manis tp td check ok jer... aku pn tak pasti nape? rasanya aku makan normal jer... huhuu pasni aku wat follow up check up, nk check darah, tiap2 minggu kena pergi KK... harap2 takde masalah lar. 

bb ooh bb =)
aku selalu tgk pic ni... agak2 leh kuar ikut muka bb ni x tp xde sayap lar hehe

Mak Budak Baru Belajar

~Salam ari Khamis~

Sebagai bakal mak budak yang baru belajar... aku rajin tgk info2 kat web pasal newborn bb ni, smlm ternmpk 1 checklist yg leh tahan pentingnya... bila baca2 bertambah tak sabar lar nk beli barang bb, rasa cam nk ajak abg K beli minggu ni jer... hehe
smlm tgk kat web peekaboo baby shop, dia ada sediakan new born checklist, bagus gak tuk panduan beli barang bb nnt, takde lar beli barang bb yg tak guna... ni link dia 
---> Peekaboo 

lagi 1 aku tengok kat fesbuk, group Hospital Bersalin, dorg ada wat discussion pasal barang nak dibawa ke hospital,topik ni mmg menarik sbb nk lahirkan anak sulung, mana ada pengalaman lagi, so  list ni mmg penting, kekadang barang yg perlu kita tak bawak terbawak plak barang yg tak perlu... buat berat beg jer... hehe

list 1st simple jer ---> super dooper
list 2nd ni detail sket ---> bengkungmoden

haishh... ada 4bulan lagi sblm tiba masa yang dinanti2kan so wat masa ni bersabar jer dulu (^_^)

Wednesday, December 15, 2010

Tak Sabar Menanti Hari Esok

Mode ~ Hati Berbunga Riang

4 bulan menghilang, aku kini kembali... setelah mendapat berita gumbira bulan 8 yg lalu, aku secara automatik mendapat morning sickness malas nk update blog... he3 tp sebenarnya aku takde pn muntah2 atau alah2 yg lain... semua makanan bole makan, semua aktiviti leh buat tanpa sebarang masalah... ALHAMDULILLAH
so sempena esok genap bb dlm kandungan berusia 5 bln, aku dh rajin nk update blog balik... =)
esok ialah hari tuk ke Klinik Kesihatan(KK), nk scan bb, nk tgk pembesaran bb pastu harap bb ni bagi lar aku tgk jantina dia... tu yg rasa tak sabar banget... nk tunggu hari esok cam seminggu atau sebulan atau setahun.
pape jantina pn aku terima asalkan bb sihat n selamat, dh lar suma org menanti kehadiran bb kat muka bumi ini especially family sebelah abg K sbb dorg takde cucu lagi n sebelah family aku, bb ni cucu yg ke 13.
lagi 1 yg best ialah bb pnya due date 29042011 bersamaan besday aku yg ke 26,kemungkinan tu belum tau lagi tp pape pun aku berserah pada Allah S.W.T yg menentukan segalanya... kalo lahir sama ngan besday aku kan senang, leh celebrate besday sama2, daddy dia kena beli 2 adiah lar he3
skang ni aku slalu tgk baju2 bb yg byk cute2 tp mak ckp xleh nk beli lagi, kena tunggu 7bulan dulu, aku dh gatal tangan jer ni nk beli =P so sape2 yg ada jual baju bb, meh lar promote kat aku, kalo berkenan pasti beli... tinggal link kat shoutbox atas tu ok. 
erm dh lar, sok smbg lagi pas pg KK, nk letak pic scan bb kat cni...
Sekian Terima Kasih =)