Iklan

Monday, August 2, 2010

Perosak Rumahtangga Orang…?

Huh… Title yg paling keji pernah aku terima, Sabtu aritu baru lepas lunch, kuey teow goreng pn xabes hadam lg, tetiba aku dapat panggilan telefon daripada no. yg xdikenali

Aku : Hello
Kak XxX : Tolong telefon balik, ada benda penting nk ckp, kredit xcukup ni…
Aku : (blur) sape ni? Watpe sy nk call balik? Sy pn xde kredit
Kak XxX : Telefon jer lah
Aku : Malas lar, akak salah no. ni

Pastu aku terus letak telefon, tp aku cam xsedap ati plak, mana tau ada pape mslh libatkan family aku atau saudara mara ke so aku pn sms dia…

SMS aku : Sape ni n apehal?
Kak XxX reply : Kak XxX nak cerita indah belaka
SMS aku : Salah no. lar kak, harap maaf…
Kak XxX reply : Tak salah no. kita jumpa di balai polis Tapah Road

Aik! Pelik plak bunyinya, aku Tanya lagi…

SMS aku : Cuba ckp terang2 nk cari sape? Kalo salah no. sape yg malu nnt…
Kak XxX reply : Tunggu & Lihat
SMS aku : Dh lar, sy xkenal pn sape akak & xde buat salah ngan sape2 pn, akak dh slh no… TQ
Kak XxX reply : Tunggu jumpa depan pegawai penjara

Haishh… gile ke ape? Aku rasa kalo terus sms, mcm xleh settle jer, aku pun call kak XxX tu, org laki yg angkat, aku tanya apa hal ni? Sy xphm lar, xsempat nk wat penerangan lanjut, terus jer laki tu ckp merapu2, dia ckp apa kamu buat ni, malu lar aku dengar, rosakkan rumah tangga org, tulis macam2 kat stesyen keretapi n bla bla bla, panjang brader tu membebel, langsung xde peluang aku nk cakap, last2 aku tension, aku past henpon kat my asben… Abg K lak tnya apa hal ni? Mana dpt no. bini sy? Bini sy deela bkn nurul, abg dh salah no… lain kali tnya dlu, jgn terus mrh jer n bla bla bla, abg K lak membebel kat brader tu… padan muka!
Suspen gak aku, mcm mana lar no. aku leh menjadi mangsa? Tercemar nombor aku yg suci ini… Papepn kepada kakak XxX yg bernombor telepon  016-5xx78x3, lain kali kalo nk sound org pn bg salam dulu pastu ckp lar nk ckp ngan sape, kan sendiri dh malu, pastu dh lar xminta maaf kat aku, sekurang-kurangnya anta lar SMS I’M SORRY huhuu mcm2 lar skang ni tp aku xsimpan dlm ati pn (^_^)
-N-


No comments: