Iklan

Tuesday, August 24, 2010

Majlis Berbuka Puasa

*Title macam majlis buka posa ngan anak2 yatim jer... hik3*

Date : 20/8/2010 
aku, asben n kawan2 telah pergi berbuka posa kat Tropicana Golf & Resort
yang telah disponsor oleh big bos aku... tocey bos (^_^)
ramai giler manusia berbuka kat sanun, semua ada, Melayu, Cina, India kira cam 1 Malaysia pnya event... aku n asben pg berdua, lewat sampai, dh berbuka 10 minit baru sampai tp ok lar gak sbb tak payah beratur nk amik makanan he3...
macam2 makanan ada, 1st round aku makan nasi minyak ngan rendang daging, pastu aku makan sate,pizza, makan buah plak, rehat jap aku makan steambot last aku makan kambing bakar plak... pergh mmg banyak giler aku makan... semua pn sedap2 belaka
meh lar layan gamba tp gamba makanan tak sempat amik he3

bos bagi voucher tuk 10 org

1 kepala = rm48++

reservation atas nama Resident Engineer


makanan dah abes

me n chenta

asben n C.O.W


dengan trainee Politeknik Port Dickson

*Suma gamba bole dizoom, sila klik pada gamba*

baliknya kitorang kena balik naik bas sbb parking bukan main jauh kat luar, kenyang sangat sampai tak larat nk jalan... 

Setem dh naik aku xtau pn...

Salam Ari Selasa

Semalam bos aku bagi surat suruh pos pastu dia nk bagi duit setem, aku cakap takpe lar 30sen jer... chewah kira cam aku belanja dia lar tu =P
tadi baru aku pg pejabat pos, nasib tak ramai orang kat situ
pastu aku tunggu makcik pos tu bergosip dulu baru dia datang

Makcik Pos : Nak beli apa?
Aku : Bagi saya setem 30sen, 4keping
(dengan muka selamba)
Makcik Pos : U tau tak harga setem sekarang dah naik
Aku : tak tau pn, abes surat camni bape sen?
Makcik Pos : Sekarang paling minima setem 60sen jer 
Aku : owh kalau camtu bagi 2 jer lar setem 60sen, saya tak tahu pn dah naik, tak masuk paper pn
(hik3 yakin jer aku cakap xmasuk paper =P)
Makcik Pos : ada, keluar kat tv...
Aku : Owh Terima Kasih Ye

Patut lar aku baca notis kat pejabat pos tu tulis kalau untuk kad raya, ada diskaun guna setem 50sen kemana2 jua n apa2 saiz pn bole, dulu kad raya, 20sen pun bole sampai... hik3

klik link ni utk info =)

Monday, August 23, 2010

Pakai Shawls di Bulan Posa

Salam Hari Isnin

Sebelum ni mmg aku teringin nak pakai shawls tp takut sebab konfem buruk pnya sbb dia melekat kat dahi... dahi aku ni dh lar 'dahi org pandai' ngeh3 
so satu hari tu aku nmpk kat fb pic awek ni pakai shawls sgt2 comel, 
sebenarnya aku baru tau leh pakai shawls ngan inner cotton walaupun dh lama wujud, 
(lembap tul lar aku ni.. he3)
pastu aku pon beli shawls n inner cotton kat fb si Rose Radzi utk percubaan pertama tp agak mengecewakan sbb xleh pn jadi tajam camni ---> 
klik tuk zoom~credit to rose radzi (pinjam pic) =)
pastu aku pn pg search Youtube, cara pakai shawls then baru tau caner nk bagi tajam...
mekasih Nisa Aminullah =)

so hasilnya...

shawl ni aku beli ngan rose radzi


2 shawl atas ni aku beli kat Fizza Closet

pasni nak beli shawl lagi kat Ayunar n nk tiru stail dia pakai shawl ngan inner 2 atau 3 tone... sgt cantik mcm pic kat bawah ni

credit to ayun ayunar (pinjam pic gak =)

pastu sesapa yg rasanya ada jual shawls... meh lar promote kat aku... hik3 =)

Sunday, August 15, 2010

i ♥ pink contest

Tarikh Tutup : 9.9.2010 
Klik ----> PINK
~untuk maklumat lanjut~
~intro~
hahaha aku memang suka PINK,
byk gak benda2 aku msti nk warna PINK, 
xtau lar nape tetiba leh tersampuk ngan PINK ni,
rasanya 1st time suka PINK taun 2005 kot,
pastu virus PINK ni tersampuk lak kat anak buah aku,
skang ni kitorang panggil dia iman sofea PINK,
kalo aku ada benda2 PINK jer,
mesti lar bergaduh ngan aku sbb dia nk benda PINK tu gak...
maka dengan sbb itulah aku join contest PINK ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


masa ni ialah ari tunang aku (29/11/2009)
semua org ckp, nk plak si laki tu pakai PINK... hik3 suma gara2 aku yg suka PINK

gambar extra (suka-suki jer)


L-R:- iman sofea PINK, wonna, baby n opie

Selamat Berpuasa Semua...

Salam
walaupun dh posa yg ke 5,
rasanya lom terlambat lagi nk ucapakan
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA 
kepada semua umat ISLAM di dunia ini (^_^)


semenjak bulan posa menjelma, 
aku teramat lar sibuk,
1st time sediakan makanan berbuka n bersahur sendiri,
  pastu broadband plak dh limit so
 susah lar nk wat aktivti berinternet secara membuta tuli... 
lagipun coretan ini adalah untuk hiburkan diri sendiri sahaja
SEKIAN TERIMA KASIH

Tuesday, August 3, 2010

"Great Moment with Parent" CONTEST by Sachi Asukai

 Arini Emak n Ayah dh balik ke kg halaman setelah sebulan dok kat umah kitorang, byk gak lar acara2 menarik telah berlangsung selama sebulan Emak n Ayah kat cni antaranya pg Pantai Morib, pg I-city, pg Ulu Yam, pg Bukit Jugra n bla bla bla
so antara byk2 gamba, gamba kt bwh ni yg paling best sgt, setiap kali tengok msti tergelak, Emak n Ayah aku sgt2 sporting, kitorang xpaksa pn dorg wat camni tp dengan rela hati =)

~klik pic tuk zoom~

kalo nk cita pasal parents ni, aku takut xdpt kawal emosi, sedey huhuu tp aku cita sket lar, masa kecik, aku sgt2 manja ngan ayah, dulu kalo nk pergi jalan2, msti nk tiru stail ayah, xkira lar rambut ke, baju ke, suma lar nk sebijik cam ayah, mmg manja xingat lar, pastu bila dh jadi anak dara secara automatik manja ngan emak, mana emak pg msti aku ada, tdo pn ngan emak sampai lar dh kawen, terpaksa berpisah ngan emak... masa 1st day tdo umah mertua, giler2 aku xdpt tahan emosi    , mood aku down tp xde lar wat muka lak, bila  masuk bilik nk tdo terus aku nangis pastu my asben tanya nape nangis? rindu kat emak ker? bertambah laju air mata mengalir ke pipi... huhuu sedih xterhingga, dlu aku pernah ckp kat emak, kalo aku xpayah kawen bole x? nk duduk ngan emak sampai bila2... skali emak marah, huhuu (T_T)
itu jer lar cita aku =)

gamba extra (just for fun)
me n my asben

Emak n Ayah 

so sape2 yg ada "Great Moment with Parent" jom lar join contest ni
klik -----> Sachi Asukai

aku nak tag
1-kak Izan
2-kak Jaja

Tarikh Tutup : 31August2010

~Gud Luck~






CONTEST AKU & RAY BON



info gamba : spek ni aku curik member aku pnya, aku nk beli Abg K xbagi, amik gamba dh lar. =)
~klik tuk zoom~


gamba atas ni sempena aku join
CONTEST AKU & RAY BON
setelah diselak2 gamba ni agak cun
ngeh3
ada gamba ngan spek mata?
 atau nama saintifik dia RAY BON
jgn malu2, silalah join
TEKAN-----> CAER
Tarikh Tutup : 1September2010 (byk lagi masa!)
Tag : PUPUT




Monday, August 2, 2010

Hadiah Dari Emak


Lidah aku ada ulser n susah nk cakap... so tgk jer lar adiah pe emak aku kasi... ngeh3 =)

(klik tuk zoom)
sebuah buku...? siap ada nama lagi, nasib xletak kelas n sekolah... he3


(klik tuk zoom)

aha... ini lar tajuk utama RESIPI EMAK 


(klik tuk zoom)

byk gak, ada 2-3 jenis resipi makanan faveret aku n abg K,
pasni kena rajin2 masak lar...

mekasih emak, ♥♥♥ =)

Perosak Rumahtangga Orang…?

Huh… Title yg paling keji pernah aku terima, Sabtu aritu baru lepas lunch, kuey teow goreng pn xabes hadam lg, tetiba aku dapat panggilan telefon daripada no. yg xdikenali

Aku : Hello
Kak XxX : Tolong telefon balik, ada benda penting nk ckp, kredit xcukup ni…
Aku : (blur) sape ni? Watpe sy nk call balik? Sy pn xde kredit
Kak XxX : Telefon jer lah
Aku : Malas lar, akak salah no. ni

Pastu aku terus letak telefon, tp aku cam xsedap ati plak, mana tau ada pape mslh libatkan family aku atau saudara mara ke so aku pn sms dia…

SMS aku : Sape ni n apehal?
Kak XxX reply : Kak XxX nak cerita indah belaka
SMS aku : Salah no. lar kak, harap maaf…
Kak XxX reply : Tak salah no. kita jumpa di balai polis Tapah Road

Aik! Pelik plak bunyinya, aku Tanya lagi…

SMS aku : Cuba ckp terang2 nk cari sape? Kalo salah no. sape yg malu nnt…
Kak XxX reply : Tunggu & Lihat
SMS aku : Dh lar, sy xkenal pn sape akak & xde buat salah ngan sape2 pn, akak dh slh no… TQ
Kak XxX reply : Tunggu jumpa depan pegawai penjara

Haishh… gile ke ape? Aku rasa kalo terus sms, mcm xleh settle jer, aku pun call kak XxX tu, org laki yg angkat, aku tanya apa hal ni? Sy xphm lar, xsempat nk wat penerangan lanjut, terus jer laki tu ckp merapu2, dia ckp apa kamu buat ni, malu lar aku dengar, rosakkan rumah tangga org, tulis macam2 kat stesyen keretapi n bla bla bla, panjang brader tu membebel, langsung xde peluang aku nk cakap, last2 aku tension, aku past henpon kat my asben… Abg K lak tnya apa hal ni? Mana dpt no. bini sy? Bini sy deela bkn nurul, abg dh salah no… lain kali tnya dlu, jgn terus mrh jer n bla bla bla, abg K lak membebel kat brader tu… padan muka!
Suspen gak aku, mcm mana lar no. aku leh menjadi mangsa? Tercemar nombor aku yg suci ini… Papepn kepada kakak XxX yg bernombor telepon  016-5xx78x3, lain kali kalo nk sound org pn bg salam dulu pastu ckp lar nk ckp ngan sape, kan sendiri dh malu, pastu dh lar xminta maaf kat aku, sekurang-kurangnya anta lar SMS I’M SORRY huhuu mcm2 lar skang ni tp aku xsimpan dlm ati pn (^_^)
-N-