Iklan

Tuesday, July 6, 2010

Semoga emak cepat sembuh







Khamis yang lalu, emak telah selamat menjalani operation membuang katarak mata atau dikenali sebagai selaput… kesian kat emak, terpaksa menahan sakit utk memulih penglihatan beliau yg semakin kabur, seawal kul 7.30am (1/7/2010) emak dah terpacak kat HUKM tapi operation mula kul 5.30pm, lama giler dok menunggu kat sanun, masa tu kak nyah n yop ada teman dia, nasib aku smpai sblm kul 5.30pm, dpt gak tgk emak sblm dioperation, tapi kat ctu xleh nk amik gamba, xleh nk tnjuk kat korg gamba emak yg comel pakai baju hospital tu =) kul 6.30pm, emak dh selesai dibedah, mulanya kita suma igt emak kena laser, tapi kena bedah cam biasa, kesian emak, emak cita, dia siap nmpk jarum datang, pisau dan segala alatan lar datang ke mata emak… huhuu ngeri giler bila dengar emak cita aritu… tapi emak cakap xsakit pn sebab ada bius, tapi bila kesan bius tu dh ilang, emak cakap sakit kepala sgt2, berdenyut2 sampai nk tido pn susah, xtau nk ckp pe lagi dh melainkan kesian jer… huhuu ari sabtu aku pg melawat emak kat umah kak nyah, emak ckp dh ok sket, dh bole tido, kak nyah yang jaga emak sbb dia ada pengalaman jadi nurse, emak pnya ubat kena letak setiap 4 jam, 6 jam n 8 jam, kalo xsilap aku lar… he3 masa kak nyah letak ubat, aku ada tengok mata emak, nampak benang2 kat sekeliling mata emak blah atas, pastu mata putih emak dah jadi kaler merah… sakitnya emak n Allah saje yang tau… semoga emak cepat sembuh n dah bole nampak ngan jelas pasni, bole lar kita pg jalan2 cari makan… =) maybe pas emak dh ok sket, emak nak lepak kat umah aku n abg K kat banting ni, bestnya dapat bersamamu emak… huhuu 


Nah tgk gamba mata emak...








~klik tuk zoom~

~klik tuk zoom~
Ni gamba emak ngan kitorg suma =)


~klik tuk zoom~
L-R deela,iman,zariq,emak,kak nyah










Akhir kata, Love U emak, semoga emak kuat semangat tuk melawan suma kesakitan yg ada…
Ikhlas dari anakmu
~DEELA NORDIN~

4 comments:

mr.curly said...

moge mak cepat sembuh....

Mommy Pinky said...

Sedihnya baca...
semoga tabah ye..teman mak selalu. anak-anak kena dekat dengan mak waktu2 macam ni. semoga mak cepat sembuh..bolehla jln2 cri makan ek? :)

PUPUT said...

baru pasan ni...alang mesti xsabar nak baca ni...ada gmbar lg..baru dapat tgk..sian kat mak..deela citer dalam ni baru jelas sket..klu x, xbape clear...sibaik operation selamat...xleh bayang sakit tu camne..papepon kmsalam kat suma ek...ayah sedih x tgk mak camtu>hehe...mst dorg dah xgado2 dah...hehe..^_^

sugar2 kapas strawberry said...

sy yg bc ni pon gerun...

pisau kat mata?xleyh nk imagine.

semoga mak awk cpt sembuh