Iklan

Thursday, July 22, 2010

Shoutbox sy disini~





aku rasa cam org xnmpk shoutbox aku jer... xde org conteng pn, (ntah2 xde org melawat pn) ngeh3
aku jmpa shoutbox ajax kat blog
  
 terima kasih kepada beliau kerana sudi berkongsi maklumat pasal shoutbox ajax ni, kalo nk tau apa itu ajax baca kat cni pastu kalo korang nk buat shoutbox cam atas tu, sila klik ke sanun juge (^_^)

sakit lar pulak

semenjak 2 menjak ni, my asben abg K asyik sakit jer, last week pening kepala n demam sket pastu arini bengkak gusi plak, kalo sblm kawen aku yg byk sakit tp skang dia plak, huhuu
yg jadi masalah ialah terpaksa drive sendiri pg keje, bkn aku mls tp susah lar nk bwk kete dia...
kaki aku xsampai nk masuk gear, hua3 sbb dia pakai seat bucket yg dh xleh adjust kedepan lagi dh so terpaksa lar aku bwk kete cam org baru amik lesen kete, lebih kurang cam dlm gamba ni... ngeh3
berbalik kepada tajuk utama, nape ek org laki kalo sakit mesti susah nk mkn ubat atau pg klinik?
bila aku suruh jer, msti ckp xpayah lar n mcm2 alasan... hurm pastu kalo kita wat xtau msti ckp xamik berat... huhuu susah gak nk menjaga laki ni, he3 tp aku tetap bersabar menjaganya kerana aku cinta padamu... =P

Monday, July 19, 2010

Pencarian 3 Minggu Telah Kutemu

3 mggu berturut2 sibuk mencari benda ni, 

seluruh kedai kat kawasan banting dh selongkar

keluar masuk keluar masuk

tak gak beli-beli

sampaikan org kedai tu pn tak larat dh nk tgk muka kitorang

akhirnya kata sepakat telah dicapai

mengikut kemampuan sebagai pengantin baru

pencarian telah ditemui =)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.:taraa:.






ni jer yg mampu dibeli, mesin basuh semi-auto, he3
rajin lar aku membasuh pasni ni... ngee~

Saturday, July 17, 2010

Suatu Petang di Opis

~Cerita bergambar ini telah ditaja oleh Pak Mat Tempe Sekeluarga~

Tarikh : 9 July 2010
Tempat : Site Opis SMS Banting
Tajuk : Ah Lek Seorang Pembuli?

Intro : Kat tempat keje aku ada sorg apek ni iaitu Ah Lek (bukan nama sebenar) keje sbg Senior Site Supervisor, dia dh tua tp masih kuat bekerja lagi, telinga dia xbape elok so bila dia ckp sudah pasti ngan kuat skali... ngeh3 dia suka buli suma org kat site ni tp kekadang dia pn kena buli gak, mcm cita  kat bawah ni, memula kitorang buli dia last2 dia buli balik... 
gamba2 ni suma candid tp ada lar 2-3 keping gamba yg xcandid.

(kalo agak2 xnmpk sgt gamba2 ni suma, sila klik tuk zoom okey...)

ha3 ni ngah planning nk buli si Ah Lek

L-R :- Suyanto, Ahmad Fadil Khairi (Ketua), (^_^)

suspek(baju oren belang2) tetiba suruh mangsa ketok ketampi (berbaju biru) 

pergh... siap tunjuk2 ngan jari lagi...

ha3 tetiba dia menyerah kalah

dijatuhi hukuman tembak =P

yg ni aku pn xpasti apa yg berlaku... ngeh3

dia plak nk membuli org

hahaha padan muka si debab tu

sekian 
tapi Ah Lek ni mmg mcm jiwa org muda sbb kat sekeliling dia kat tempat keje ni suma muda2 jer, lagi 1 klakar pasal dia,aritu ntah sape dajal pg letak no fon dia dlm fesbuk awek cina seksi, nama awek tu annie chai, kekadang aku tlg buangkn msg dlm henpon dia n mcm2 msg lar jmpa, kononnya nk berkenalan ngan si annie chai ni... kesian dia sampaikan kul 3-4 pagi pn ada org kol... hahaha suma dh kena tipu =D

ni lar team consultant + contractor + trainee + kongsikong
Project Sekolah Menengah Sains Banting 
(sory gamba ni goyang sket sbb photograper ni parkinson he3)

Friday, July 16, 2010

Masakan Pertama tuk Suamiku

Salam... yang sebetulnya tajuk di atas ialah,
MASAKAN PERTAMA TUK DIRI SENDIRI hahaha

cerita dia begini, last sunday mak n ayah dtg lepak umah aku setelah seminggu di umah kak nyah, so tu lar aku agak kebzan nk mengupdate blog yg xseberapa ni (merendah diri =P) 
mak kan sakit mata so dia xleh nk masak, maka dengan ini aku kena lar masak tp dengan rela ek bkn paksaan.
ari pertama mak ajar aku masak telur mata masak sweet n sour ngan ikan bilis masak kicap, mak duk kat ujung dapur sbb takut mata terkena asap... 1-1 arahan mak aku ikut, xkisah lar caner pn kn, janji aku yg buat suma dari A sampai Z...
asben aku, Abg K pn turut serta, rajin plak dia sambil tu dia gelak2 tgk aku masak, maklum lar aku mmg xpenah masak kecuali masak air n maggi, ngeh3 (pemalas pnya budak!) 
yang tu masak senang jer kan, pastu ari kedua aku masak ayam masak merah dengan jayanya... he3
tapi mmg kelakar lar byk kali rasa sedap ke x pastu byk kali gak lar letak garam n gula, baru lar rasa ok cam mak aku masak... btol xtipu, xcaya tnya Abg K, mak n ayah... 
senang jer nk masak, selama arini xnk ambik tau, he3 biasa lar anak bongsu, org kata manja, aku xkata ek...


ayam masak merah in progress


muka si poyo yg baru nk masak



taraaa... ini lar ayam masak merah =)

pasni nk masak pe lar plak... he3 semenjak 2 menjak ni, rasa excited jer duk kat dapur,sejak mak datang aritu, dapur aku makin meriah, dulu aku xde macam ni, agaknya naluri sebagai isteri ni datang automatik kot... =)

Adiah sudah diterima

Semalam pas balik lunch tgk ada menda ni kat atas meja ofis


aku dah tau msti adiah daripada kak izan sempena 

My Family's Sweetest Moment @ Sweet Contest 

bila bukak parcel tu, best jer tgk, cantik giler dia decorate, siap letak riben lagi, kreatif lar kak izan ni hehe



pastu ada letak kad ucapan lagi




so utk kak izan, mekasih byk2 bagi adiah ni, gembira xterkira masa dpt adiah ni, abes 1 opis nk dibagitau... he3 sudah pasti simpan tuk kenangan terindah dalam hidupku... ngeh3 

~TERIMA KASIH LAGI~
babai =D


Thursday, July 15, 2010

Giveaway Rusia & Mesir

Salam semua kawan-kawan, marilah join giveaway di blog 
bole pilih adiah, nk dari Rusia or Mesir =)

Friday, July 9, 2010

Lucky Draw by Shasha

(contest ini telah ditag oleh PUPUT)

Hai Kawan2 

Marilah kita sama2 join contest ini, sgt2 senang, hantarkan penyertaan korg,
kalo bertuah, 31/7/2010 dapat lar RM 50 
kita lihat sape yg kena... hek3 =)

Syarat2 mudah klik $$$

*kalo x tag rakan xpe kan* =D

Tuesday, July 6, 2010

"LENSA BURUK, THE CONTEST"

Pada hari yang mulia ini iaitu genap sebulan aku dh jadi isteri org ditambah pula aku telah ditag oleh kakak ipar ~PUPUT~ tuk join contest ini maka aku pn bebesar ati utk menghantar penyertaan ini kepada pihak penganjur...
Syarat2 mcm biasa dh dipatuhi...
Hadiahnya plak RM30
Lain2 sila tgk ke sanun

5 Mangsa yang akan ditag ialah



~klik tuk zoom~
tgk gamba ni, mmg konfem guna henpon, aku time ni naik kete encik hakiimy atau sekarang dikenali sbg abg K iaitu asben aku...ngeh3 baru balik lunch lalu depan piza hut dekat kg halaman, masa tu aku keje kat sana bersama abg K tp belum dilamun cinta hua3 =D

Tajuk foto : Si Giler Bergambar

Model Telefon Bimbit : SE 660i

Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana pemilik blog ini suka dengan menatang digital yang bernama kamera, selain itu beliau juga suka bergambar macam saya... he3 
(cukup ke byk ni? pemilik blog xckp pn bape patah perkataan... hua3 =P)

Semoga emak cepat sembuh







Khamis yang lalu, emak telah selamat menjalani operation membuang katarak mata atau dikenali sebagai selaput… kesian kat emak, terpaksa menahan sakit utk memulih penglihatan beliau yg semakin kabur, seawal kul 7.30am (1/7/2010) emak dah terpacak kat HUKM tapi operation mula kul 5.30pm, lama giler dok menunggu kat sanun, masa tu kak nyah n yop ada teman dia, nasib aku smpai sblm kul 5.30pm, dpt gak tgk emak sblm dioperation, tapi kat ctu xleh nk amik gamba, xleh nk tnjuk kat korg gamba emak yg comel pakai baju hospital tu =) kul 6.30pm, emak dh selesai dibedah, mulanya kita suma igt emak kena laser, tapi kena bedah cam biasa, kesian emak, emak cita, dia siap nmpk jarum datang, pisau dan segala alatan lar datang ke mata emak… huhuu ngeri giler bila dengar emak cita aritu… tapi emak cakap xsakit pn sebab ada bius, tapi bila kesan bius tu dh ilang, emak cakap sakit kepala sgt2, berdenyut2 sampai nk tido pn susah, xtau nk ckp pe lagi dh melainkan kesian jer… huhuu ari sabtu aku pg melawat emak kat umah kak nyah, emak ckp dh ok sket, dh bole tido, kak nyah yang jaga emak sbb dia ada pengalaman jadi nurse, emak pnya ubat kena letak setiap 4 jam, 6 jam n 8 jam, kalo xsilap aku lar… he3 masa kak nyah letak ubat, aku ada tengok mata emak, nampak benang2 kat sekeliling mata emak blah atas, pastu mata putih emak dah jadi kaler merah… sakitnya emak n Allah saje yang tau… semoga emak cepat sembuh n dah bole nampak ngan jelas pasni, bole lar kita pg jalan2 cari makan… =) maybe pas emak dh ok sket, emak nak lepak kat umah aku n abg K kat banting ni, bestnya dapat bersamamu emak… huhuu 


Nah tgk gamba mata emak...








~klik tuk zoom~

~klik tuk zoom~
Ni gamba emak ngan kitorg suma =)


~klik tuk zoom~
L-R deela,iman,zariq,emak,kak nyah










Akhir kata, Love U emak, semoga emak kuat semangat tuk melawan suma kesakitan yg ada…
Ikhlas dari anakmu
~DEELA NORDIN~

Saturday, July 3, 2010

video ku untuk mu

Salam... pada hari ni, aku nk menunjukkan video rangkuman, gamba2 sewaktu hari pernikahan aritu, ha3 ayat yg agak poyo tp xpe lar asalkan aku bahagia... =)

date : 06062010
location : kampung pisang, batu gajah, perak
event : majlis pernikahan
lagu tema : ketika cinta bertasbih

kenapa aku pilih lagu ni? aku pn xtau tp aku rasa combination lagu ni ngan gamba2 macam ngam jer kan?
harap korang terhibur... ngeh3 =P

~kalo rajin pasni akan ada video yg lain plak~