Iklan

Thursday, April 29, 2010

duploh menet

.:maxis pnya kredit free dh nk abes:.
untung maxis taun ni sbb aku gayut sket jer, 4 org yg xsampai sejam pn huk3... nk tggu taun depan plak...
yeah aku akan berumur 25 tahun 1 ari =)
sok nk balik kg pisang, nk mkn nasi ayam, laksa, sup jagung,ayam chop, nasi goreng udang...(byknya aku nk mkn =P) nyum3 sedapnya!
emak n ayah tunggu kepulangan anak wangi mu ini... hehe
selamat malam semua kawan2, panjang umo jumpa lagi... dadaa



~abg K, nk ikut aku bermanja ngan emak n ayah~SIBUK wekk =P

Besday Celebration tuk org tua... he3

Ptg tadi aku dh wat besday celebration yg simple giler... ada kek jer, he3
kek yg telah disponsor oleh seorg apek yg slalu gado ngan aku... xsangka, nk plak dia beli kek tuk aku, pasni xnk lar cari gado ngan dia lagi... ha3
ekceli aku kalo sambut besday ni, aku malu sket, bila nk tiup lilin or time dorg nyanyi2 tu... aduh mmg segan rasanya tetambah umo yg semakin muda ni... =P
jap lagi aku nk paw Abg K beli adiah... dh ada dlm pale otak ni, t kalo dh beli aku bagitau... ha3

tengok lar gambar besday celebration aku yg ke 25
nyum2 sedap kek ni... blueberry my faveret =)

bermesra jap... he3

sila ignore bnda2 smpah kat blakang tu... biasa lar site ofis =P

sekian terima kasih

Hepi Besday 2 me (^_^)


He3... arini ulangtahun aku yg ke 25
wish aku tuk thn ni ialah nk hidup ini diberkati dan disayangi oleh suma, dijauhi dari segala benda yg tidak baik n yg paling penting jodoh bersama abg K hingga ke akhir hayat...
Abg K lom bagi adiah lagi tp dia dh wish, dia ckp sok kita pg beli adiah... he3 pe ek aku nk beli...? hurm nk mencari adiah di dalam mimpi dulu... Gud Nite suma dadaa


~aku dah tau Abg K msti xtau nk beli adiah pe... he3 jgn marah Abg, ILOVE U SO MUCH =)~

Monday, April 26, 2010

Contest Lagik ~ kontes ibu kaulah sumber inspirasiku

Sempena ari ibu yg akan datang ni, ada 1 contest yg telah dibuat oleh kakak ni (aku lom sempat berkenalan lg sbb masa blogwalking td terus nmpk kontes ni jer he3 t kita berkenalan ek kak!)
syarat-syarat suma ada kat sanun n yg paling best syarat dia kena wat karangan ringkas
Ibu Kaulah Sumber Inspirasiku... aku mmg suka kalo tulis2 karangan ni, he3

emak saya yang terchenta, nama beliau Rokiah Itam Mohd Yusop,
gambar diambil masa bertunang (29/11/2009)

Emak KauLah Sumber InspirasiKu...
Sejak aku dilahirkan sehingga besar aku xpernah berpisah ngan emak, maka dengan itu secara otomatiknya pebenda yg aku lakukan setiap hari pasti emak yg jadi inspirasi, dari mengemas umah, membeli barang2, pakaian, ibadat suma mak yg menjadi contoh.Saat bahagia bersama emak langsung xpenah pudar dlm ingatan, dulu dimana jua ada emak, sudah semesti aku pn ada sama tp skang dh lain sbb aku duk jauh dari emak, n tak lama lagi aku nk kawen, bertambah berbeza lar kehidupan aku TAPI emakku akan sentiasa menjadi sumber Inspirasi buat selama-lamanya.Selamat Hari Ibu, Emak, I Love U so Much... huhuu sedey plak rasa T_T

Bila Bos Saya Xde...

jari jemari laju di keyboard,
mata tertumpu tanpa kelip di monitor,
semua fail2 tersimpan rapi,

he3 arini bos aku xde so rajin lar aku blogwalking n update2 mana yg patut...

ORBS?

arini nk smbg cita mistik masa aku pg muzium aritu

Orbs? pebenda tu?
hurm...aku dulu ada pernah baca pasal orbs ni, iaitu bulat2 kecik yang kuar bila kita amik pic... tp xpasti pebenda sebenarnya menatang ni. bila aku search kat wikipedia dia ckp
Istilah bebola cahaya (bahasa Inggeris: orb) merujuk kepada sejenis artifak bulat ataupun bujur, yang muncul secara tidak sengaja dalam fotograf.
ada lagi penerangan kat wiki, tgk kat cni
TAPI
bila baca kat blog ini, dia ckp (aku copy paste jap)

Sifat-sifat

Orb merupakan penjelmaan makhluk halus paling mudah sekali…walaupun ianya paling mudah bagi mereka…kita tetap tidak dalam melihat mereka dengan mata kasar…Orb ini hanya boleh dilihat dengan rakaman kamera atau video digital…penjelmaan makhluk halus yang kita boleh lihat secara mata kasar, memerlukan satu bentuk tenaga yang tinggi…kerana secara teorinya makhluk ini berada dalam frekuensi yang rendah sedangkan kita yang hidup dalam dunia yang nyata dan serba kenyataan yang boleh dilihat dengan mata kasar ini, dalam frekuensi yang tinggi…

Ia adalah suatu keganjilan yang biasa dialami oleh jurukamera sewaktu merakamkan imej-imej. Persamaan diantara kesemua orb yang telah berjaya dirakamkan adalah berbentuk bulat, bercahaya, hampir lutsinar dan sentiasa terapung di udara. Pada kebiasaannya, sesebuah orb akan mempunyai bahagian dalaman dan terdapat satu bintik ditengahnya yang dipanggil “nucleus”. tulisblog.com

Imej cahaya yang terhasil dari orb juga berbeza antara satu sama lain. Sesetengah dari orb-orb ini mampu memgeluarkan cahaya yang sangat terang manakala ada juga yang pudar dan sukar dilihat.

Pergerakan orb juga pada kebiasannya adalah pantas dan amat jarang berada dalam keadaan statik. Rakaman orb dari perakam kamera digital boleh dianggap sebagai yang terbaik sekiranya imej tersebut mengandungi “ekor kecil” kesan dari pergerakkan laju dan tidak dijangka hala tujunya.

Orb biasanya hadir di merata-rata tempat terutama yang mempunyai kesan peninggalan sejarah atau tempat-tempat tragis. Perubahan suhu dan cuaca amat jarang memberi kesan terhadap orb-orb menyebabkan ia adalah sejenis hantu yang paling mudah ditemui sekaligus menjadikan ia amat popular di kalangan pengkaji paranormal.

Jadi, anda sudah tahu apa itu orbs? Wallahualam…

ha... tu lar dia, mana 1 yg betul pn aku xtau... sbnrnya time aku pg muzium aritu, ada 1 tmpt ni aku amik pic penuh ngan orbs, mmg pelik, tmpt lain xde plak menatang 2...

nah cuba korang tgk

gambar 1 - ada sket2 n nmpk blur jer

gambar 2 - ada yg nmpk terang sket

gambar

4 3 - byk plak kan...

(pic yg aku amik ni pic makam sape ntah, aku pn dh lupa cita pasal dia... SOWIE)

gambar Abg K wit Hang Tuah =)

ada 1 jer besar kat belah bawah tu... nmpk x?

gambar aku... xde pape lak, he3

TAMMAT

Saturday, April 24, 2010

rombongan ke muzium negara

ahd lepas, sbb dh xde benda nk wat so aku n abg K (rombongan 2 org jer... he3) pergi melawat muzium negara sbb nk tgk PAMERAN KERANDA Tradisi dan Misteri, mcm2 keranda yg ada, org pn ramai gak, bayaran dia murah jer 1 kepala yg berumo 13 thn keatas rm2, bdk2 bwh 12thn pree of charge kalo bwk kamera kena bayar rm3, pameran keranda ni xde lar seseram pameran antu masa aku form 5 dlu... biasa lar dia cita pasal asal usul keranda jer tp ada gak bdk2 yg takut, ada sorg budak ni, nangis2 peluk mak dia pastu aku dgr dia ckp antu2, nk balik... nk balik, seram gak bila dia ckp ada antu... ntah2 dia nmpk betui2 kot... gulp!
yang paling best org ramai nk pg tgk ialah keranda emas 14 karat ehsan dari NV Multi Corporation Berhad, mmg cantik lar keranda ni, dgr cita siap ada aircond tp time tu xdpt tgk kat dalam sbb tertutup... lain2 keranda biasa jer... dh wat 1 pusingan tgk keranda, pg lak melawat pameran tetap dalam muzium tu, still sama gak cam dlu2 =)

JOM LAYAN GAMBAR LAK

otw nk pg... Abg K ngan muka seriyusnya =)

ngah beratur masa nk beli tiket


ni zaman dlu2 sblm ada keranda, tanam pn x, letak camtu jer

ni pn sama gak, tp dia letak mengiring

ni perak man, org pertama yg asal dari perak...

gambar pengkebumian perahu kat Gua Niah

keranda kanak2 yg cute, siap ada ukiran biawak, ni kaum dayak yg guna

ni plak namanya Sandong Dayak, tuk org dewasa plak

keranda atas pokok

ni yg paling bergaya jeng...jeng...jeng

sape lar yg pnya ek... he3

ada nmpk yg pelik2 x?

tempat abu mayat

ni org melayu pnya tp bkn keranda, tmpt nk bwk jenazah jer

ni pn sama, kereta tarik jenazah, sblm ada van jenazah

keranda kayu balak, digunakan oleh org sungai daerah kinabatangan, sabah

keranda kayu kelabit lungun

ala lupa plak nama dia... he3

ni sarawak pnya

india pnya keranda



keranda Erong Indonesia, sgt kreatif!

akhir sekali keranda siam

gambar aku n abg K, xleh nk amik berdua sbb xbwk fotografer...he3

pasni ada lagi 1 cita smbungan tp agak mistik sket... tunggu!

Friday, April 23, 2010

Saya Benci www.TAGGED.com

Salam kawan2 yang ada baca mahupun yang xde baca...=P

erm mggu ni aku jalani ari2 yg sibuk, keje xde lar byk sgt tp emosi yg sgt sibuk setelah berlaku perang dunia ke3 selama 2 ari 2 mlm, tp mls lar nk cita ngan lanjut sbb perang dh tamat, askar2 dh berdamai... he3

Ekceli aku ada gambo best nk kongsi tp skang mcm xbest lak kalo nk cita, baik cita diwaktu kerja, leh mkn gaji buta... ha3 so sok lar aku upload kn tuk tatapan suma, cita pasal pe? sila tunggu...

lagi 1bulan 1mggu n 6 ari menjelang ari bahagia aku tp skang ada lg 1 ari yg aku tunggu, 6 ari lagi menjelang ari lahir aku... aku nk tunggu adiah pe lar yg abg K nk bg... slalu dia ajak aku pg beli, mana best camtu kn? yg kita nak ialah surprise espeseli time nk bukak adiah tu... berdebar2 rasa, he3, so thn ni aku paksa dia gak, beli adiah tuk aku tanpa aku tau...
skang aku rasa dia dh start pening nk beli adiah pe, leh lak tnya aku nk pe? aku wat bodo jer =P

ha ada lagi 1 cita nk kongsi ngan korg iaitu aku berjaya lukis map umah aku tuk kad kawen setelah beberapa minggu pecah pale nk igt jln2 n kedai2 yg ada kat sanun... ALHAMDULILLAH arini idea mengalir bagaikan air terjun dan hasilnya amat memuaskan atie aku n abg K (org lain, aku xtau) n nanti bila kad dh siap aku letak kat blog ni bagi korg tgk

WOKEY TENGKIU

eh cita dh abes tp tajuk kat atas 2 langsung xde kena mengena ngan cita arini kn?
Pikir Lar Sendiri =)

Sunday, April 18, 2010

Siti Laila...?

GSC Mid Valley
5.15PM
18/04/2010
Semerah Cinta Stilleto

~Suma pasal dia
~ari-ari nk tgk dia
~dia bkn best pn
~hurm =(

abg K dh jatuh chenta ngan dia, huk3 sedey lar camni =P
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Lisa Surihani pnya pasal lar ni, abg K dh tergila kat ko.
skang blik keje pn nk cpt2 sbb nk tgk ADAMAYA.
pastu arini aku terpaksa ikut dia tgk cita tu.
xbest pn, cita biasa jer mcm tgk kt tb.

mood = ngantuk
tdo lagi baik



Saturday, April 17, 2010

my nephew n niece ♥

aku anak bongsu, xde adik tp xde beza pn bila ada anak buah... hahaha

umo aku ngan kakak n abang2 aku agak jauh sket so msti lar dorg kawen time aku kecit lagi, 1st pnya anak buah lahir tahun 1994, aku baru jer umo 9 thn, jeles thp dewa time tu ngan anak buah aku tu, mana xnya suma perhatian dh lebih kat dia... tensen jer time tu =P tp skang aku rasa best lak sbb dh ada 12 anak buah termasuk 1 belum dilahirkan, 1 meninggal masa umo 7bulan n 1 lg meninggal masa umo 11 bulan...

Mohamad Zawir Bin Zainal,16
1st pnya anak buah, dlu kecik comel jer, skang dh beso gajah, nk cari gado ngan dia pn kena pk 2blas kali ngeh2

Mohamad Zafri Bin Zainal, 14
anak kakak aku yg no 2, dia perangai still cam dak2 lagi, suka wat shuffle, moonwalk n mcm2 lagi lar yg pelik2 =)

Nuraqlan Danish Bin Nurandyka,11
ni plak anak abg aku, dia pn beso cam gajah, org igt dia dh sek menengah, dlu dia hyper aktif skang pn ada sket lar

Nur Iman Sofea Bt Zainal,6
anak buah yg paling rapat ngan aku, ye lar kan 1st pompuan yg lahir, dlu kalo aku pg umah dia time nk balik jer msti nk ikut aku gak, nanges2, skang ni dia xbagi aku kawen ngan abg K, dia ckp ni maksu dia, org lain xleh amik hahaha mcm2 perangai kan?

Muhammad Ezriel Anaqi Bin Nurcendeni,5
anaqi ni pn hyper aktif gak, suka baling2 barang tp dlu lar masa dia kecit2, dia suka main n tgk lori...
maksu rindu banget sama Anaqi, hu3


Mohamad Zariq Bin Zainal,3
budak bijak ni td dh cita pasal dia, muka dia cam cina kan? =P

Nur Afra Dania Bt Nurcendeni,3
nickname dia baby, dia suka kat AKIM AF7, satu-satunya anak buah aku yg panggil aku 'AHU' =P
dia pn bijak n rajin tp dia xpandai ckp lagi, bhsa jepun jer terer...

Nur Azdani Emily Bt Nurcendeni
dlu slalu pggil dia jeju, kami sekeluarga rindu kat dia, dia ada kat dunia ni 11 bln jer, dia sgt2 comel, ALLAH s.w.t sygkan dia tp papepn dia tetap menanti mama n papa di pintu syurga, AL FATIHAH to jeju (T_T)

Muhammad Edraqi Azraei Bin Nurcendeni,2
ni adik kepada anaqi, erm... msti ayie xkenal maksu kalo kita jmpa kan..

Muhammad Anith Farreldani Bin Nurcendeni, 8 bln
comel x? anak buah aku yg paling kecik wat masa ni, geram tgk dia, gebu n debab, peluk sedap giler tp mslh dia kalo mula2 jmpa, jgn tegur or terus terkam dia, nnt dia nanges, kena lepak2 dlu, t lama2 dia yg dtg (merangkak)... hahaha

Nuraqlan Darwish Bin Nurandyka
arwah anak abg aku, dia meninggal dlm perut masa usia kandungan 7 bulan, kesian kat mak n ayah dia, lepas 11 thn baru dpt baby no 2 tp xdpt idup kat dunia ni plak...
ALHAMDULILLAH skang kakak ipar aku dh pregnant n minta2 selamat lar baby 2 dilahirkan...


Zawir,Zafri,Danish,Iman,Anaqi,Zariq,Dania,Ayie,Jeju,Anith,Darwish, Maksu SYG korang, t jgn lupa SYG anak maksu cam adik korang gak... hahaha =)