Iklan

Thursday, December 23, 2010

bb ckp... prosperity sedap lar!

MERIAHKAN SAMBUTAN ANDA
Tiada yang lebih hebat daripada menikmati daging empuk yang disaluti dengan sos lada hitam enak. Disajikan bersama hirisan bawang dan roti bijan, ia kini telah menjadi hidangan yang dinantikan oleh rakyat Malaysia setiap tahun.

hik3 gempak tak ayat tu? aku curik kat kotak prosperity burger... =P
1st day prosperity dtg tuk taun ni, aku dh mula mkn tp bkn aku yg nk, bb dlm perut ni yg nk rasa, aku bagi rasa skali, dia nk lagi dan lagi... ngeh3
kalo last year ada lar 2-3 kali jer makan sbb pedas banget tp kali ni rasa nk makan jer... itupun aku tahan, tak lar mengikut nafsu kan. =)
bila makan jer secara auto bb tak duk diam, tak tau lar dia rasa pedas ke rasa best ke, tak cakap lak tp aku tau dia suka giler kat prosperity ni, im lovin it, bb ckp... he3

smlm aku pg mkn, ada org belanja =)


dh lama tak minum coke, sejak awal preggy lagi so terpaksa minum ribena

Wednesday, December 22, 2010

Anti Copycat ~ by Wansteddy Tales

tadi jalan2 ke blog kak Wan ----> Wansteddy Tales
beliau telah melancar 1 kempen I Hate CopyCAT yg bermaksud membantah sekeras-kerasnya manusia yg suka mencuri atau menciplak idea org lain dengan cara yg mudah... contohnya dengan mencuri gambar n bla bla bla.
kak Wan pn dh mendesign 1 logo khas tuk kempen ni... cute giler logo dia, tgk kat bawah ni.
kalo nk info lebih lanjut sila kunjungi link kat atas tu, kalo rajin jom lar folo kempen ni =)
mcm aku ckp kat kak Wan tadi

I Love Cat


but 

I Hate CopyCAT


NEW YEAR LUCKY DRAW DARI BLOG IBU HAMIL

Oleh kerana aku hamil... jadi aku nk cuba nasib lar join lucky draw ni dari blog ibu hamil... semoga aku ada luck =)



Cara menyertainya;
1. Mudah sahaja, salin kod & tampal di blog masing-masing. Samada di sidebar atau dimana-mana sahaja.
DAH SALIN N ADA KAT BAHAGIAN BAWAH

2. Kena follow page Blog Ibu Hamil dengan menekan button LIKE Fan Page Facebook di sebelah kanan tu dan follow blog penaja hadiah di http://nurfatihahchuan.blogspot.com/
DAH LIKE N FOLLOW JUGA
sila rujuk gambar di bawah =)



3. Tinggalkan URL penyertaan anda di ruangan komen entri ini.
WOKEY
4. Itu sahaja.

Hadiah;
1. Hadiah Utama  – 1 set Keronsang & Gelang + Key Chain + T-shirt Sabah
2. Hadiah Saguhati – 1 set Keronsang & Gelang + Key Chain (Untuk 2 Pemenang)
3. Hadiah ditaja http://nurfatihahchuan.blogspot.com/ (100% Buatan Sabah)
Tarikh tutup;
akan dimaklumkan kemudian


SIAP

8 January bakal muncul

besday my asben bakal tiba... aku dh beli adiahnya, jeng3 kalo terer cuba teka pebenda dlm ni... hik3





nnt bila dia dh bukak adiah ni, baru aku bgtau pebendanya =P

Tuesday, December 21, 2010

ngidam nk tgk antu kak limah

semenjak antu kak limah di pasaran, aku dh sound awl2 kpd abg K, aku kena tgk cita ni alasannya cita Zombie Kampung Pisang dulu aku tgk kat wayang so sambungan dia pn aku kena pg tgk wayang gak lar... hehe lagi 1 kan diorg berlakon kat kg aku, Kampung Pisang so wajib lar ditontonkan...

memula aku nk tgk midnight mlm minggu tp xsempat lak coz ada hal yg lebih penting perlu diutamakan, terpaksa lar tunda esoknya... hari ahad pagi2 dh gerak ke midvalley, sesampai sanun, dengan langkah yg laju tanpa beratur (bkn potong line ek, tp guna EON card hehe) aku pn dengan penuh semangat nk tgk hantu kak limah, skali penuh daa... yg tu show kul 2 lebih, pastu tgk next show kul 6, pn penuh tak ingat pnya, yg tinggal seat depan, buat sakit tengkuk jer... huhuu kakak aku dh pesan, antu kak limah msti penuh, herm aku nk tgk gak.

agak kecewa lar aritu, dh lar lama tak tengok wayang, pas kawen sekali jer pg, kalo dulu tiap2 minggu tgk wayang... dh tak tau nk buat apa, pusing2 lar kat midvalley tu, window shopping tgk barang bb... last pg makan kat Rasamas, nasi n ayam roasted lada, mmg ada ngidam nk makan kat cni, bb dlm perut ni pn tak duk diam lar bila dapat makan ayam roasted lada, mummy tau bb yg nk mkn kan... kan... kan hehe

cerita tak berenti disini... esoknya bersamaan ari isnin(semlm), aku n abg K, amik emergency leave, dh settle keje kitorang, ada masa terluang, apa lagi, laju lar kaki melangkah ke Alamanda... nk tgk Hantu Kak Limah lar, hehe
nasib baik ada 2 port feveret kitorg yg kosong... terus zass kul 2.20 pm, masa tu kul 12.30, jenuh gak nk tggu, window shopping lagi n makan A&W
Akhirnya dapat gak aku tgk cita tu, mmg best lar disamping diorg guna loghat Perak so bertambah power lar cita tu jadinya hehe

paling aku suka dialog dlm cita tu, time awie ckp kak limah, masuk le dlm, nnt dikokak nyamuk malaria tapioca...  aku dh gelak awal2 dh, abg K pn gelak sama tp dia tnya lak kokak tu hape? hik3 aku igt paham... kokak mengikut kamus dewan bahasa Perak ialah gigit, byk lagi lar dialog2 dlm bahasa Perak yg abg K tak faham, tp dialog yg bomoh siam tu dia paham banyak... =P
abes jer cita tu, dengan rasa puas ati kuar dari panggung menuju ke rumah... hehe mmg btol2 rasa ngidam nk tgk wayang... ada ke org ngidam camni ek...? sumanya untukmu bb dlm perut, bb pn suka banget time tgk wayang, asik mengetuk2 perut jer... 




(^________________^)

Thursday, December 16, 2010

bb main-main lar

Baru jer balik dari KK, bb tak nak tunjuk pn jantina dia, nmpk jantung berdegup pastu tangan n kaki yg tak diam... geramnya =) masa doc ngah tekan2 kat perut, leh nmpk tangan dia tolak2 ke atas... cute sgt... tp kalo scan kat KK, dorg tak print pn pic scan, erm tak dapat lar nk simpan wat collection.
takpe lar, nnt igt nak pg wat 3D/4D scan kat private hospital, td tgk kat discussion Hospital Bersalin, ada 3D/4D scan yg harganya RM90 jer, ujung bulan ni nk pg lar... nmpk clear sket kalo wat 3D/4D scan, tak sabar rasanya =)

Tadi wat check up bulanan mcm biasa, darah, urine suma takde masalah tp berat badan plak extra 2.5kg, erm doc ckp kena kurang makan nasi pastu doc takut kalo aku ada darah tinggi atau kencing manis tp td check ok jer... aku pn tak pasti nape? rasanya aku makan normal jer... huhuu pasni aku wat follow up check up, nk check darah, tiap2 minggu kena pergi KK... harap2 takde masalah lar. 

bb ooh bb =)
aku selalu tgk pic ni... agak2 leh kuar ikut muka bb ni x tp xde sayap lar hehe

Mak Budak Baru Belajar

~Salam ari Khamis~

Sebagai bakal mak budak yang baru belajar... aku rajin tgk info2 kat web pasal newborn bb ni, smlm ternmpk 1 checklist yg leh tahan pentingnya... bila baca2 bertambah tak sabar lar nk beli barang bb, rasa cam nk ajak abg K beli minggu ni jer... hehe
smlm tgk kat web peekaboo baby shop, dia ada sediakan new born checklist, bagus gak tuk panduan beli barang bb nnt, takde lar beli barang bb yg tak guna... ni link dia 
---> Peekaboo 

lagi 1 aku tengok kat fesbuk, group Hospital Bersalin, dorg ada wat discussion pasal barang nak dibawa ke hospital,topik ni mmg menarik sbb nk lahirkan anak sulung, mana ada pengalaman lagi, so  list ni mmg penting, kekadang barang yg perlu kita tak bawak terbawak plak barang yg tak perlu... buat berat beg jer... hehe

list 1st simple jer ---> super dooper
list 2nd ni detail sket ---> bengkungmoden

haishh... ada 4bulan lagi sblm tiba masa yang dinanti2kan so wat masa ni bersabar jer dulu (^_^)

Wednesday, December 15, 2010

Tak Sabar Menanti Hari Esok

Mode ~ Hati Berbunga Riang

4 bulan menghilang, aku kini kembali... setelah mendapat berita gumbira bulan 8 yg lalu, aku secara automatik mendapat morning sickness malas nk update blog... he3 tp sebenarnya aku takde pn muntah2 atau alah2 yg lain... semua makanan bole makan, semua aktiviti leh buat tanpa sebarang masalah... ALHAMDULILLAH
so sempena esok genap bb dlm kandungan berusia 5 bln, aku dh rajin nk update blog balik... =)
esok ialah hari tuk ke Klinik Kesihatan(KK), nk scan bb, nk tgk pembesaran bb pastu harap bb ni bagi lar aku tgk jantina dia... tu yg rasa tak sabar banget... nk tunggu hari esok cam seminggu atau sebulan atau setahun.
pape jantina pn aku terima asalkan bb sihat n selamat, dh lar suma org menanti kehadiran bb kat muka bumi ini especially family sebelah abg K sbb dorg takde cucu lagi n sebelah family aku, bb ni cucu yg ke 13.
lagi 1 yg best ialah bb pnya due date 29042011 bersamaan besday aku yg ke 26,kemungkinan tu belum tau lagi tp pape pun aku berserah pada Allah S.W.T yg menentukan segalanya... kalo lahir sama ngan besday aku kan senang, leh celebrate besday sama2, daddy dia kena beli 2 adiah lar he3
skang ni aku slalu tgk baju2 bb yg byk cute2 tp mak ckp xleh nk beli lagi, kena tunggu 7bulan dulu, aku dh gatal tangan jer ni nk beli =P so sape2 yg ada jual baju bb, meh lar promote kat aku, kalo berkenan pasti beli... tinggal link kat shoutbox atas tu ok. 
erm dh lar, sok smbg lagi pas pg KK, nk letak pic scan bb kat cni...
Sekian Terima Kasih =)


Tuesday, August 24, 2010

Majlis Berbuka Puasa

*Title macam majlis buka posa ngan anak2 yatim jer... hik3*

Date : 20/8/2010 
aku, asben n kawan2 telah pergi berbuka posa kat Tropicana Golf & Resort
yang telah disponsor oleh big bos aku... tocey bos (^_^)
ramai giler manusia berbuka kat sanun, semua ada, Melayu, Cina, India kira cam 1 Malaysia pnya event... aku n asben pg berdua, lewat sampai, dh berbuka 10 minit baru sampai tp ok lar gak sbb tak payah beratur nk amik makanan he3...
macam2 makanan ada, 1st round aku makan nasi minyak ngan rendang daging, pastu aku makan sate,pizza, makan buah plak, rehat jap aku makan steambot last aku makan kambing bakar plak... pergh mmg banyak giler aku makan... semua pn sedap2 belaka
meh lar layan gamba tp gamba makanan tak sempat amik he3

bos bagi voucher tuk 10 org

1 kepala = rm48++

reservation atas nama Resident Engineer


makanan dah abes

me n chenta

asben n C.O.W


dengan trainee Politeknik Port Dickson

*Suma gamba bole dizoom, sila klik pada gamba*

baliknya kitorang kena balik naik bas sbb parking bukan main jauh kat luar, kenyang sangat sampai tak larat nk jalan... 

Setem dh naik aku xtau pn...

Salam Ari Selasa

Semalam bos aku bagi surat suruh pos pastu dia nk bagi duit setem, aku cakap takpe lar 30sen jer... chewah kira cam aku belanja dia lar tu =P
tadi baru aku pg pejabat pos, nasib tak ramai orang kat situ
pastu aku tunggu makcik pos tu bergosip dulu baru dia datang

Makcik Pos : Nak beli apa?
Aku : Bagi saya setem 30sen, 4keping
(dengan muka selamba)
Makcik Pos : U tau tak harga setem sekarang dah naik
Aku : tak tau pn, abes surat camni bape sen?
Makcik Pos : Sekarang paling minima setem 60sen jer 
Aku : owh kalau camtu bagi 2 jer lar setem 60sen, saya tak tahu pn dah naik, tak masuk paper pn
(hik3 yakin jer aku cakap xmasuk paper =P)
Makcik Pos : ada, keluar kat tv...
Aku : Owh Terima Kasih Ye

Patut lar aku baca notis kat pejabat pos tu tulis kalau untuk kad raya, ada diskaun guna setem 50sen kemana2 jua n apa2 saiz pn bole, dulu kad raya, 20sen pun bole sampai... hik3

klik link ni utk info =)

Monday, August 23, 2010

Pakai Shawls di Bulan Posa

Salam Hari Isnin

Sebelum ni mmg aku teringin nak pakai shawls tp takut sebab konfem buruk pnya sbb dia melekat kat dahi... dahi aku ni dh lar 'dahi org pandai' ngeh3 
so satu hari tu aku nmpk kat fb pic awek ni pakai shawls sgt2 comel, 
sebenarnya aku baru tau leh pakai shawls ngan inner cotton walaupun dh lama wujud, 
(lembap tul lar aku ni.. he3)
pastu aku pon beli shawls n inner cotton kat fb si Rose Radzi utk percubaan pertama tp agak mengecewakan sbb xleh pn jadi tajam camni ---> 
klik tuk zoom~credit to rose radzi (pinjam pic) =)
pastu aku pn pg search Youtube, cara pakai shawls then baru tau caner nk bagi tajam...
mekasih Nisa Aminullah =)

so hasilnya...

shawl ni aku beli ngan rose radzi


2 shawl atas ni aku beli kat Fizza Closet

pasni nak beli shawl lagi kat Ayunar n nk tiru stail dia pakai shawl ngan inner 2 atau 3 tone... sgt cantik mcm pic kat bawah ni

credit to ayun ayunar (pinjam pic gak =)

pastu sesapa yg rasanya ada jual shawls... meh lar promote kat aku... hik3 =)

Sunday, August 15, 2010

i ♥ pink contest

Tarikh Tutup : 9.9.2010 
Klik ----> PINK
~untuk maklumat lanjut~
~intro~
hahaha aku memang suka PINK,
byk gak benda2 aku msti nk warna PINK, 
xtau lar nape tetiba leh tersampuk ngan PINK ni,
rasanya 1st time suka PINK taun 2005 kot,
pastu virus PINK ni tersampuk lak kat anak buah aku,
skang ni kitorang panggil dia iman sofea PINK,
kalo aku ada benda2 PINK jer,
mesti lar bergaduh ngan aku sbb dia nk benda PINK tu gak...
maka dengan sbb itulah aku join contest PINK ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


masa ni ialah ari tunang aku (29/11/2009)
semua org ckp, nk plak si laki tu pakai PINK... hik3 suma gara2 aku yg suka PINK

gambar extra (suka-suki jer)


L-R:- iman sofea PINK, wonna, baby n opie

Selamat Berpuasa Semua...

Salam
walaupun dh posa yg ke 5,
rasanya lom terlambat lagi nk ucapakan
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA 
kepada semua umat ISLAM di dunia ini (^_^)


semenjak bulan posa menjelma, 
aku teramat lar sibuk,
1st time sediakan makanan berbuka n bersahur sendiri,
  pastu broadband plak dh limit so
 susah lar nk wat aktivti berinternet secara membuta tuli... 
lagipun coretan ini adalah untuk hiburkan diri sendiri sahaja
SEKIAN TERIMA KASIH

Tuesday, August 3, 2010

"Great Moment with Parent" CONTEST by Sachi Asukai

 Arini Emak n Ayah dh balik ke kg halaman setelah sebulan dok kat umah kitorang, byk gak lar acara2 menarik telah berlangsung selama sebulan Emak n Ayah kat cni antaranya pg Pantai Morib, pg I-city, pg Ulu Yam, pg Bukit Jugra n bla bla bla
so antara byk2 gamba, gamba kt bwh ni yg paling best sgt, setiap kali tengok msti tergelak, Emak n Ayah aku sgt2 sporting, kitorang xpaksa pn dorg wat camni tp dengan rela hati =)

~klik pic tuk zoom~

kalo nk cita pasal parents ni, aku takut xdpt kawal emosi, sedey huhuu tp aku cita sket lar, masa kecik, aku sgt2 manja ngan ayah, dulu kalo nk pergi jalan2, msti nk tiru stail ayah, xkira lar rambut ke, baju ke, suma lar nk sebijik cam ayah, mmg manja xingat lar, pastu bila dh jadi anak dara secara automatik manja ngan emak, mana emak pg msti aku ada, tdo pn ngan emak sampai lar dh kawen, terpaksa berpisah ngan emak... masa 1st day tdo umah mertua, giler2 aku xdpt tahan emosi    , mood aku down tp xde lar wat muka lak, bila  masuk bilik nk tdo terus aku nangis pastu my asben tanya nape nangis? rindu kat emak ker? bertambah laju air mata mengalir ke pipi... huhuu sedih xterhingga, dlu aku pernah ckp kat emak, kalo aku xpayah kawen bole x? nk duduk ngan emak sampai bila2... skali emak marah, huhuu (T_T)
itu jer lar cita aku =)

gamba extra (just for fun)
me n my asben

Emak n Ayah 

so sape2 yg ada "Great Moment with Parent" jom lar join contest ni
klik -----> Sachi Asukai

aku nak tag
1-kak Izan
2-kak Jaja

Tarikh Tutup : 31August2010

~Gud Luck~






CONTEST AKU & RAY BON



info gamba : spek ni aku curik member aku pnya, aku nk beli Abg K xbagi, amik gamba dh lar. =)
~klik tuk zoom~


gamba atas ni sempena aku join
CONTEST AKU & RAY BON
setelah diselak2 gamba ni agak cun
ngeh3
ada gamba ngan spek mata?
 atau nama saintifik dia RAY BON
jgn malu2, silalah join
TEKAN-----> CAER
Tarikh Tutup : 1September2010 (byk lagi masa!)
Tag : PUPUT




Monday, August 2, 2010

Hadiah Dari Emak


Lidah aku ada ulser n susah nk cakap... so tgk jer lar adiah pe emak aku kasi... ngeh3 =)

(klik tuk zoom)
sebuah buku...? siap ada nama lagi, nasib xletak kelas n sekolah... he3


(klik tuk zoom)

aha... ini lar tajuk utama RESIPI EMAK 


(klik tuk zoom)

byk gak, ada 2-3 jenis resipi makanan faveret aku n abg K,
pasni kena rajin2 masak lar...

mekasih emak, ♥♥♥ =)

Perosak Rumahtangga Orang…?

Huh… Title yg paling keji pernah aku terima, Sabtu aritu baru lepas lunch, kuey teow goreng pn xabes hadam lg, tetiba aku dapat panggilan telefon daripada no. yg xdikenali

Aku : Hello
Kak XxX : Tolong telefon balik, ada benda penting nk ckp, kredit xcukup ni…
Aku : (blur) sape ni? Watpe sy nk call balik? Sy pn xde kredit
Kak XxX : Telefon jer lah
Aku : Malas lar, akak salah no. ni

Pastu aku terus letak telefon, tp aku cam xsedap ati plak, mana tau ada pape mslh libatkan family aku atau saudara mara ke so aku pn sms dia…

SMS aku : Sape ni n apehal?
Kak XxX reply : Kak XxX nak cerita indah belaka
SMS aku : Salah no. lar kak, harap maaf…
Kak XxX reply : Tak salah no. kita jumpa di balai polis Tapah Road

Aik! Pelik plak bunyinya, aku Tanya lagi…

SMS aku : Cuba ckp terang2 nk cari sape? Kalo salah no. sape yg malu nnt…
Kak XxX reply : Tunggu & Lihat
SMS aku : Dh lar, sy xkenal pn sape akak & xde buat salah ngan sape2 pn, akak dh slh no… TQ
Kak XxX reply : Tunggu jumpa depan pegawai penjara

Haishh… gile ke ape? Aku rasa kalo terus sms, mcm xleh settle jer, aku pun call kak XxX tu, org laki yg angkat, aku tanya apa hal ni? Sy xphm lar, xsempat nk wat penerangan lanjut, terus jer laki tu ckp merapu2, dia ckp apa kamu buat ni, malu lar aku dengar, rosakkan rumah tangga org, tulis macam2 kat stesyen keretapi n bla bla bla, panjang brader tu membebel, langsung xde peluang aku nk cakap, last2 aku tension, aku past henpon kat my asben… Abg K lak tnya apa hal ni? Mana dpt no. bini sy? Bini sy deela bkn nurul, abg dh salah no… lain kali tnya dlu, jgn terus mrh jer n bla bla bla, abg K lak membebel kat brader tu… padan muka!
Suspen gak aku, mcm mana lar no. aku leh menjadi mangsa? Tercemar nombor aku yg suci ini… Papepn kepada kakak XxX yg bernombor telepon  016-5xx78x3, lain kali kalo nk sound org pn bg salam dulu pastu ckp lar nk ckp ngan sape, kan sendiri dh malu, pastu dh lar xminta maaf kat aku, sekurang-kurangnya anta lar SMS I’M SORRY huhuu mcm2 lar skang ni tp aku xsimpan dlm ati pn (^_^)
-N-


Thursday, July 22, 2010

Shoutbox sy disini~





aku rasa cam org xnmpk shoutbox aku jer... xde org conteng pn, (ntah2 xde org melawat pn) ngeh3
aku jmpa shoutbox ajax kat blog
  
 terima kasih kepada beliau kerana sudi berkongsi maklumat pasal shoutbox ajax ni, kalo nk tau apa itu ajax baca kat cni pastu kalo korang nk buat shoutbox cam atas tu, sila klik ke sanun juge (^_^)

sakit lar pulak

semenjak 2 menjak ni, my asben abg K asyik sakit jer, last week pening kepala n demam sket pastu arini bengkak gusi plak, kalo sblm kawen aku yg byk sakit tp skang dia plak, huhuu
yg jadi masalah ialah terpaksa drive sendiri pg keje, bkn aku mls tp susah lar nk bwk kete dia...
kaki aku xsampai nk masuk gear, hua3 sbb dia pakai seat bucket yg dh xleh adjust kedepan lagi dh so terpaksa lar aku bwk kete cam org baru amik lesen kete, lebih kurang cam dlm gamba ni... ngeh3
berbalik kepada tajuk utama, nape ek org laki kalo sakit mesti susah nk mkn ubat atau pg klinik?
bila aku suruh jer, msti ckp xpayah lar n mcm2 alasan... hurm pastu kalo kita wat xtau msti ckp xamik berat... huhuu susah gak nk menjaga laki ni, he3 tp aku tetap bersabar menjaganya kerana aku cinta padamu... =P

Monday, July 19, 2010

Pencarian 3 Minggu Telah Kutemu

3 mggu berturut2 sibuk mencari benda ni, 

seluruh kedai kat kawasan banting dh selongkar

keluar masuk keluar masuk

tak gak beli-beli

sampaikan org kedai tu pn tak larat dh nk tgk muka kitorang

akhirnya kata sepakat telah dicapai

mengikut kemampuan sebagai pengantin baru

pencarian telah ditemui =)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.:taraa:.






ni jer yg mampu dibeli, mesin basuh semi-auto, he3
rajin lar aku membasuh pasni ni... ngee~

Saturday, July 17, 2010

Suatu Petang di Opis

~Cerita bergambar ini telah ditaja oleh Pak Mat Tempe Sekeluarga~

Tarikh : 9 July 2010
Tempat : Site Opis SMS Banting
Tajuk : Ah Lek Seorang Pembuli?

Intro : Kat tempat keje aku ada sorg apek ni iaitu Ah Lek (bukan nama sebenar) keje sbg Senior Site Supervisor, dia dh tua tp masih kuat bekerja lagi, telinga dia xbape elok so bila dia ckp sudah pasti ngan kuat skali... ngeh3 dia suka buli suma org kat site ni tp kekadang dia pn kena buli gak, mcm cita  kat bawah ni, memula kitorang buli dia last2 dia buli balik... 
gamba2 ni suma candid tp ada lar 2-3 keping gamba yg xcandid.

(kalo agak2 xnmpk sgt gamba2 ni suma, sila klik tuk zoom okey...)

ha3 ni ngah planning nk buli si Ah Lek

L-R :- Suyanto, Ahmad Fadil Khairi (Ketua), (^_^)

suspek(baju oren belang2) tetiba suruh mangsa ketok ketampi (berbaju biru) 

pergh... siap tunjuk2 ngan jari lagi...

ha3 tetiba dia menyerah kalah

dijatuhi hukuman tembak =P

yg ni aku pn xpasti apa yg berlaku... ngeh3

dia plak nk membuli org

hahaha padan muka si debab tu

sekian 
tapi Ah Lek ni mmg mcm jiwa org muda sbb kat sekeliling dia kat tempat keje ni suma muda2 jer, lagi 1 klakar pasal dia,aritu ntah sape dajal pg letak no fon dia dlm fesbuk awek cina seksi, nama awek tu annie chai, kekadang aku tlg buangkn msg dlm henpon dia n mcm2 msg lar jmpa, kononnya nk berkenalan ngan si annie chai ni... kesian dia sampaikan kul 3-4 pagi pn ada org kol... hahaha suma dh kena tipu =D

ni lar team consultant + contractor + trainee + kongsikong
Project Sekolah Menengah Sains Banting 
(sory gamba ni goyang sket sbb photograper ni parkinson he3)