Iklan

Monday, June 13, 2016

Salam Ramadhan

haha tak sangka hangat2 taik ayam rupanya aku tulis blog, aritu mmg semangat giler, masuk 2016 2 ketui entry jer di bulan 1, takpe pasni insyaAllah sambung balik. haha

Alhamdulilah dah seminggu berpuasa, macam biasa tiap2 tahun aku berbuka kat umah MIL, baik MIL aku belanja makan, yelah aku nak masak pn tak dan balik macam biasa kul 5.30 T_T syukur sangat ada MIL yang baik atie hehe

ha sahur jer sendiri masak, aku masak nasi goreng cincai hentam, asalkan perut laki den kenyang n mampu mengharungi hari berpuasa esoknya =D

Okaylah nanti free hakak update lagi, ni lagi 5 minit nak balik, nak kemas2 pape patut

dadaaaaaaa~~

Friday, January 8, 2016

Selamat Hari Lahir Cinta

Cinta ku sudah tua hari ini. haha. memang aku kawen ngan orang tua, beza umo 5 tahun.
Lahir pada 8 Januari 1980 maka hari ini dia sudah berumur 36tahun. tahniah diucapkan. hehe

dah 2 tahun aku takde prepare pape suprise untuk dia. haha. terus terang cakap no budget :D
tapi last year aku bagi gak hadiah mahal, penat tau beranak, kuar2 baby sebijik sejibon muka cam dia.
apa lagi mau kan. Jadilah tu hadiah besday yang ke 35 tahun.

tahun ni aku beli sebatang minyak wangi inspired jer. hahaha. insyaAllah ada rejeki belanja makan 4 beranak nanti.Apa yang penting ialah

DOA

aku hari2 doa yang baik2 untuk dia, aku dan anak2. Moga dengan berkat doa itu, KAMI dapat celebrate besday together lagi.

 My Other Half
^
l
l
l
tajuk dan motif gambar itu.

i Sayang u selagi mampu. mmmuuaahhhahahah

Thursday, January 7, 2016

dalam gembira ada sedihnya

Salam Khamis

eh dah 7 hari dah masuk tahun baru. cepat betul kan. huhu.

arini MFH baru 3 ari skola sbb skola dia start ari selasa.

permulaan ari isnin tu sangat2 cemerlang, bgn pagi senang, pakai baju senang, masuk skola pn okay jer takde masalah.

TETAPI

pagi tadi pulak dia buat hal, menangis tak nak mandi, tak nak pakai baju, nak tido lah, nak pakai baju 'siang' lah pheww berpeluh mak tgk.

TETAPI lagi

ada magik bila daddy handle, aku kuar sidai baju jap masuk2 dah siap pakai baju n kopiah suma.
ermm mmg miracle~

daddy yg pada asalnya, sblm kawen ialah org yang tak suka kanak-kanak. tapi pas ada anak 2 org sememang dia totally change. huhu

MAKA

bertambahlah kasih sayang i terhadap u. kehkeh

inilah dia MFH masa 1st day of skool. hensemkan anak mak. hehe. kehenseman dia mmg 100% kalahkan daddy. =P

eh td ada daddy update lepas balik skola, ada kecederaan dapat dikesan dekat dahi sebelah kanan.
ermm bila tnya dia cakap kawan buat, adoila anak, cmnalah agaknya dia kat skool.

Dalam kegembiraan tengok anak pergi skola ni, orang tak tau sebenarnya aku sedih yang amat sangat, aku tak dapat nk mengendalikan dia pergi dan balik skola, aku cuma leh siapkan dia jer tu pun tak berjaya kalau dia meragam, huhu apalah daya aku kan kena keje. Serius aku sedihhhhhhh.T_T

Papepun doa aku sentiasa mengiringi 2-2 anak aku yg hensem comel bijak cerdik wangi mashem dan lain lain

Babai 

Monday, December 28, 2015

Google Photos

Salam cuti panjang 4 ari.

Kemana korg cuti lama, msti balik kampung kan, takpun mandi-manda, takpun jalan2 cuci mata. Aku anak beranak takde kemana pn. Duduk kat umah jer, jalan2 dalam rumah hehehe

Okay macam tajuk atas tu, sebelum ni aku guna google photos untuk backup gambar2 yang ada dalam hp, kena ada wifi baru dia auto backup maka selamat lah segala gambar2 dalam hp tu. Jangan risau gambar2 yang diupload adalah private. hanya untuk tontonan sendiri.

Pastu baru2 ni aku nk upload lah gambar lama2 dalam pc ni, dia boleh upload secara manual, macam kita upload gambar kat fb tu tapi macam lambat lah sikit, dah lah gambar beriban2 so agar leceh disitu. Pastu tetiba si google photos ni bg suggestion download apps dia untuk backup gambar dalam pc. aku pn apa lagi Zaasssss

Dah siap install suma, aku pn memulakan operasi, batch 1 jer dah ada 6k++ gambar, banyak tak?? entah gambar apa aku pn tak tau hehehe siap dalam masa 5 jam gitu, aku ingat ambil masa berhari2, kejap jer dah siap.

so arini aku sambung membackup gambar lama-lama yang duk dalam pen drive, cadangnya aku nak burn masuk CD, selamat gak gambar kalau masuk CD, daripada duk dalam pen drive or external hard disk, senang kena virus,

Aku suruh lah google photos menjalankan tugas, ada 10739 gambar plak yang nak kena dibackup. Kita tgk berapa lama siap di upload.

huhi banyaknya gambar. bila dah upload, bila2 masa jer boleh tgk, asalkan ada internet. hehe. kalau korg buat gak kena pergi https://photos.google.com/ untuk PC, kalau dalam HP pergi jer kat apps store dan cari google photos pastu follow jer instruction. kalau tak tau gak meh tanya iolls ni. =D

okay bye

Thursday, December 17, 2015

Beethoven - Für Elise




lepas tgk google ada cita pasal beethoven ni, tetiba jer pg layan lagu ni kat youtube haha. erk layan gak sampai mata rasa nk terpejam. zZzZz
Sebenarnya mak cakap masa lahirkan aku, klinik tmpt aku lahir tu pasang lagu ni. so ni lagu aku n aku dapat rasakan bila mak dgr lagu ni msti mak igt time lahirkan aku dulu. msti mak rindu aku yg cenonet dan comel dulu. kan . haha.

Jom layan sesama
*just for fun*

=D